NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Elfino: best of both worlds

Elfino: best of both worlds

Fijn als een lei met de prestaties van een keramische tegelpan

Dankzij haar fijne en hedendaagse vormgeving leent ze zich perfect voor nieuwbouw én voor renovatie. Ze laat zich vlot plaatsen, is UV-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar. Ook ecologisch scoort ze uitstekend.

Eeuwige schoonheid

Karakteristiek voor de fijne tegelpan Elfino is haar dunne voetzijde. In combinatie met de aangepaste breedte van de vorst levert dat een dak op dat gewoon lijkt door te lopen. Keramische hulpstukken ondersteunen een strakke afwerking en detaillering en versterken de architectuur. De gevelpannen sluiten mooi aan en zitten perfect ingevlochten in het dakvlak.

De Elfino keramische tegelpan is UV-bestendig en dus kleurvast dankzij het engobeproces. De engobe, een fijne, matte deklaag, wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking.

Prettig voor dakdekkers

De Elfino is vlot te plaatsen. Dankzij de doorlopende ophangneus bovenaan moet de dakdekker niet alle keramische tegelpannen stuk voor stuk vastmaken. Dat verhoogt het gemak en de snelheid van plaatsing, uiteraard altijd met oog voor de geldende verankeringsnormen. De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 25° tot 50°.

Mooie ecologische score

De Elfino keramische tegelpan wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke en recycleerbare natuurlijke grondstoffen. Het transport blijft tot een minimum beperkt. Bovendien zijn de pannen demonteerbaar en herbruikbaar. Het DUBOkeur label onderlijnt dat deze kleipan een milieuvriendelijk product is.

Voor renovaties met impact

De keramische tegelpan Elfino is het perfecte alternatief voor een dak met leien en kan dus bijdragen tot het volledig asbestveilig Vlaanderen, waarnaar de Vlaamse overheid streeft tegen 2040 (zie www.asbestinfo.be). Oude daken hebben meestal een stevige structuur, zodat u oude leien of pannen vaak kan vervangen zonder extra versterkingen. In dergelijke gevallen volstaat normaal een beperkt aantal ingrepen om de structuur voldoende vlak te maken.

www.wienerberger.be/elfino

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details