Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzaam & Circulair

Energiezuinige en esthetische aircoheater zonder buitenunit

Zo goed als onzichtbaar langs buiten, maar zeer doeltreffend binnen.

Tekst | Eva Goossens

Beeld | Thermo Comfort/Innova

23 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De Innova AircoHeater 2.0, een van de paradepaardjes binnen het Thermo Comfort-gamma van Group Engels, is een toestel dat innovatie en design op een vernuftige wijze weet te verzoenen. Deze Aircoheater koelt (klasse A+) en verwarmt (klasse A) erg energiezuinig via de ingebouwde warmtepomp, zonder dat er een storende buitenunit aan te pas komt. Dit dankzij de vooruitstrevende monobloc-technologie die een nieuw tijdperk inluidt.

Zo goed als onzichtbaar langs buiten, maar zeer doeltreffend binnen. De Innova AircoHeater 2.0, een van de paradepaardjes binnen het Thermo Comfort-gamma van Group Engels, is een toestel dat innovatie en design op een vernuftige wijze weet te verzoenen. Deze Aircoheater koelt (klasse A+) en verwarmt (klasse A) erg energiezuinig via de ingebouwde warmtepomp, zonder dat er een storende buitenunit aan te pas komt. Dit dankzij de vooruitstrevende monobloc-technologie die een nieuw tijdperk inluidt.

Met Aircoheater 2.0 zet Thermo Comfort een grote stap voorwaarts in de richting van een bijna onzichtbaar aircosysteem. Want toegegeven: die onesthetische buitenunits zijn vaak een doorn in het oog van menig architect en bouwheer. Bij Aircoheater 2.0 geen buitenunit, alleen vaste roosters met een minimale visuele impact. Binnen neemt de monobloc Aircoheater 2.0 de vorm aan van een minimalistisch vormgegeven designtoestel met een diepte van slechts 16 centimeter, meteen de meest subtiele en lichtste in zijn categorie. Een onopvallende en tijdloze oplossing voor het handhaven van een comfortabel binnenklimaat.

Hypercompacte en esthetische behuizing 

Voor het design van de Aircoheater 2.0 is men niet over één nacht ijs gegaan. Het volledig vlakke front en de afgeronde hoeken geven het ruimtebesparende toestel iets van een minimalistisch designobject dat in het interieur opgaat. Hiermee wordt de esthetische impact van airco’s en warmtepompen in gebouwen – zowel residentieel als kantoren – aanzienlijk verzacht. In de hypercompacte behuizing, volledig gemaakt van metaal, zit alles wat nodig is voor de perfecte werking. We noteren onder meer een zeer efficiënte condensatiebatterij met geïntegreerd verdampingseffect, wat het rendement en de warmteproductie ten goede komt. De bediening van het toestel gebeurt via het touchscreen, de afstandsbediening of een app op de smartphone.

Eenvoudige installatie

De Aircoheater 2.0 kan op elk type buitenmuur geïnstalleerd worden: laag boven de vloer, bovenaan de muur, in een hoek of naast een vensterdeur. Ook zijdelingse luchtaf- en aanvoer is mogelijk, dit dankzij de optionele zijdelingse installatiekit. Alle standaard installatiebenodigdheden worden meegeleverd: montagemal, steunbeugel, buizen voor de gaten (ø 162 millimeter) en externe roosters.

Het beste van de DC Inverter-technologie

Dankzij de geoptimaliseerde DC Inverter-technolgie werd het beschikbare vermogen geoptimaliseerd, dit in combinatie met een zeer laag geluidsniveau. Dankzij deze technologie is het energieverbruik laag en bedraagt het opgenomen vermogen in deellast minder dan 300 W. Met een nominaal koelvermogen van 2,35 kW bereikt de Aircoheater een EER-waarde van 3,22 en krijgt dus het label A+ voor zijn energetisch rendement.

Drie types

Er zijn drie varianten van dit toestel, afgestemd op de concrete behoeften: de horizontale Aircoheater 2.0, de horizontale  Aircoheater 2.0 + ELEC met geïntegreerde elektrische weerstand die ook bij lage buitentemperaturen voldoende presteert en tot slot verticale Aircoheater 2.0 voor montage op smalle muren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details