NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Even stil als efficiënt

Even stil als efficiënt

Terwijl de keuken vroeger een louter functionele kamer was, is ze nu uitgegroeid tot het hart van een woning, waar gezinnen samenkomen om te koken, te leven en te ontspannen. De integratie en uitwerking ervan is dan ook een echte uitdaging voor elke architect. Er wordt daarbij bewust gekozen voor dampkappen die vrijwel onzichtbaar in om het even welk keukenontwerp geïntegreerd kunnen worden, bijvoorbeeld de Pureline van Novy. Vandaag breidt de specialist deze familie van plafonddampkappen uit met de uiterst performante Pureline Pro (Compact) met dimbare led lining, geïntegreerd achter een unieke diffuser uit één stuk, en de Novy Sense Technologie voor een automatische regeling van de afzuiging op basis van de kookdampen en –geuren.

De koppeling aan de Novy Connect App tilt de kookervaring met deze Pureline Pro naar een nog hoger niveau.

Novy is al meer dan 55 jaar specialist in dampkappen en kookplaten. De klemtoon ligt daarbij op kwaliteit, design, vakmanschap en innovatie. “De keuken is geëvolueerd van een kleine ruimte met een fornuis en een afwasbak naar een volwaardige leefruimte, waaraan architecten en bouwheren bij ontwerp en inrichting veel aandacht besteden. De keukenwereld is dan ook continu in beweging en als fabrikant van dampkappen en kookplaten volgen we bij Novy de trends en ontwikkelingen op de voet. Zo spelen we ook vandaag perfect in op de behoeften uit de markt met onze nieuwe generatie dampkappen en kookplaten. Die worden gekenmerkt door een minimalistisch design in combinatie met een fluisterstille, krachtige en vooral efficiënte werking”, zegt director marketing Olivier Lambert. “De Pureline Pro, een uitbreiding van onze succesvolle Pureline-serie, is een van die innovatieve ontwikkelingen. Deze nieuwe plafonddampkap valt op door haar design met fijne, uitgepuurde lijnen en is verkrijgbaar in inox, wit of zwart. Ze kan vrijwel onzichtbaar ingebouwd worden in om het even welk keukenontwerp.”

Krachtig, efficiënt en stil

Deze nieuwe plafonddampkap van Novy komt in twee uitvoeringen, beiden leverbaar met een breedte van 90 en 120 centimeter. De Pureline Pro vereist een inbouwhoogte van 32 centimeter, terwijl variant Pureline Pro Compact slechts 19,5 centimeter nodig heeft, wat ideaal is voor toepassingen met eerder beperkte plaatsingsruimte. Pureline Pro kan geïnstalleerd worden met een traditionele afvoer naar buiten of met recirculatie. Dankzij ‘click & fix’ is de installatie trouwens kinderspel. Voor een flexibele installatie kan de motor in meerdere richtingen draaien. Bij de Pureline Pro kan je de motor ook op een afstand binnenshuis monteren, terwijl de motor van de Compact-versie, zoals de naam laat vermoeden, vooral uitblinkt door zijn compacte volume. “Inbouwtoestellen met een laag geluidsniveau zijn essentieel in open keukens die rechtstreeks in verbinding staan met de leefruimte, maar ook in elk ander keukenontwerp, waar tegelijk gekookt en geleefd wordt. Onze Pureline-familie omvat een reeks plafondtoestellen die tot de stilste en krachtigste op de markt behoren. Elke uitvoering combineert een stijlvolle randafzuiging met een maximale efficiëntie en een uiterst stille werking dankzij geïntegreerde geluiddempende eigenschappen”, gaat de director marketing verder. “De koppeling aan de Novy Connect App tilt de kookervaring met deze Pureline Pro naar een nog hoger niveau, maar uiteraard blijft ook een bediening via de kookplaat of afstandsbediening mogelijk. De ingebouwde Novy Sense Technologie zorgt dan weer voor een automatische snelheidsregeling. Als deze sensor extra kookdampen en -geuren waarneemt, gaat de dampkap automatisch over op een krachtigere afzuiging.”

Sfeervol verlicht 

Een bijkomende handigheid van deze Pureline Pro is de stijlvolle led lining. Die werd in de randafzuiging geïntegreerd als functionele en sfeerverlichting. De lining zit achter een unieke diffuser uit één stuk, waardoor je geen onderbreking ziet. “Op die manier moet er geen extra lichtbron in de nis boven het fornuis voorzien worden en kan de kok naargelang zijn of haar gemoed zowel de lichtintensiteit als de kleurtemperatuur instellen. De strakke lichtlijn zorgt sowieso voor instant sfeer”, geeft Lambert nog mee. “De Pureline Pro en Pro Compact zijn dan ook niet alleen krachtige, efficiënte en stille plafonddampkappen, maar ook handige lichtbronnen en sfeermakers, die door de combinatie van esthetiek en comfort een echte meerwaarde voor elke keuken zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details