NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Fema, Feproma en Easyfairs lanceren nieuwe B2B-Bouwbeurs in Brussels Expo

Fema, Feproma en Easyfairs lanceren nieuwe B2B-Bouwbeurs in Brussels Expo

Een duurzame blik op de toekomst van de bouwsector

Futurebuild Belgium is de naam van deze nieuwe Belgische vakbeurs voor de bouwsector. Initiatiefnemers Fema, Feproma en Easyfairs lanceren de eerste editie op 5 en 6 februari 2025 in Brussels Expo. De bouwindustrie is verantwoordelijk voor zo’n 40% van het wereldwijde energiegebruik. De uitdagingen om die tegen 2050 ‘net zero’ te krijgen zijn dus enorm. Futurebuild Belgium brengt daarom gedurende 2 dagen decision-makers uit alle takken van de bouwsector samen om die uitdaging aan te gaan.

‘Net zero’ tegen 2050

Met bijna 40% van de totale CO2-uitstoot staat de bouwindustrie voor grote uitdagingen. De sector lijkt verder weg dan ooit om de klimaatverandering terug te dringen. Er is flink wat werk aan de winkel om de uitstoot tegen 2050 tot netto nul te herleiden. Futurebuild Belgium wordt een unieke plek voor professionals uit de sector om elkaar te ontmoeten en een plan van aanpak te bepalen om die doelstelling te bereiken.

Alle sleutelfiguren uit de bouwsector op 1 plek

Organisator Easyfairs en strategische partners Fema* en Feproma** zorgen met Futurebuild Belgium voor een mooie synergie tussen producenten en handelaars in bouwmaterialen. Bij Easyfairs UK is Futurebuild al jaren de toonaangevende plek voor productinnovatie in de sector. De bedoeling is om ook in België de referentie te worden door een podium te bieden aan inspirerende exposanten en sprekers. Projectontwikkelaars, architecten, ingenieurs, bouwhandelaren … ontmoeten elkaar om kennis te delen en connecties te smeden. “De sector heeft behoefte aan een vakbeurs om hun duurzame oplossingen te tonen aan een gespecialiseerd bouwpubliek”, vertelt Pirre Wuytack, voorzitter van Feproma.

* Beroepsvereniging van Bouwhandelaars
** Vereniging van Producenten van Bouwmaterialen

Gerenommeerde sprekers

Naast een gevarieerd aanbod van +100 exposanten (thuis in o.a. materiaalinnovaties, energie en circulariteit) wordt er getimmerd aan een stevig contentprogramma. Inspirerende sprekers delen hun ervaring en gaan over de meest kritieke kwesties in debat. “Futurebuild is dé plek om innovatie uit de eerste hand te zien. We willen de neuzen in dezelfde richting krijgen en zo de klimaatuitdagingen samen aangaan”, zegt Lien Van Vynckt, Head of Event bij Easyfairs. “Ondanks de virtuele tijden blijven we face-to-facecontact op een fysieke marktplaats verkiezen”, vult André De Groote, voorzitter van Fema, aan.

Praktische info

Futurebuild Belgium vindt plaats op 5 en 6 februari 2025 in Paleis 7 van Brussels Expo. Surf voor meer informatie naar www.futurebuildbelgium.be. Een initiatief van Easyfairs Belgium, i.s.m. strategische partners Fema en Feproma.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details