NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Flanders Flooring Days trekt internationale bezoekers uit 78 landen
Het nieuwe The Hub was een succes: 38 internationale deelnemers kozen voor een stand in Kortrijk Xpo.

Flanders Flooring Days trekt internationale bezoekers uit 78 landen

De hoofdrolspelers van Flanders Flooring Days blikken terug op een geslaagd event. Deze derde editie, van 13 tot en met 16 mei, heeft het vakevent voor de Europese vloerindustrie internationaal sterk op de kaart gezet. Zo verwelkomden de deelnemers in hun showroom en in The Hub in Kortrijk maar liefst 3.474 bezoekers uit 78 landen. Nieuw deze editie: The Hub, Trend talks en een gratis shuttleservice.

Sinds 2022 slaan producenten van harde en zachte vloeren en afgeleide producten de handen in elkaar voor het overkoepelende vakevent Flanders Flooring Days. Het begon met toonaangevende producenten die bezoekers verwelkomden in hun showrooms en productiefaciliteiten. Binnen een straal van 25 kilometer namen meer dan tien klinkende namen uit de sector deel. Ook vandaag blijven founding partners Associated Weavers Europe, Balta, Beaulieu International Group, Belysse, Lano, Unilin Flooring en US Floors – Coretec centraal op de beurs.

Deskundige uitleg bij Balta, een van de founding partners van het vakevent.

Een niet te missen event

Flanders Flooring Days blijft een platform voor het Europees aanbod van kwalitatieve soft en hard flooring. 

In 2024 groeide het concept op alle vlakken. Van 13 tot en met 16 mei werd het event opengetrokken en konden Europese fabrikanten in The Hub terecht om hun producten te tonen. Een succes: 38 internationale deelnemers kozen voor zo’n stand in Kortrijk Xpo. Ook nieuw dit jaar waren de inspirerende Trend Talks. Op maandag 13 mei trok Judith Van Vliet een volle zaal met haar seminar ‘Do you speak color?’. Een zeer toegankelijke sessie die meteen inspiratie bood aan iedereen actief in de interieursector met zeer waardevolle en bruikbare takeaways. Ook de Masterclass Design Language van Christine Boland op donderdag werd op heel wat enthousiasme onthaald.

Bezoekers vonden vlot de weg van de showrooms naar The Hub dankzij de gratis shuttleservice. Zo kon iedereen precies die producenten ontmoeten op zijn verlanglijstje. De reacties op het event waren dan ook erg positief. Een geslaagde derde editie van Flanders Flooring Days die smaakt naar meer. De vakbeurs vindt in 2025 dan ook opnieuw plaats, deze keer van 2 tot 5 juni. Noteer het alvast in je agenda.  

Een kijkje in de showroom van Beaulieu International Group, een van de founding partners van Flanders Flooring Days.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details