NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Flexibiliteit van klimaatplafonds
Het HQ Cordeel in Temse, een ontwerp van Binst Architects, met stylish Interalu klimaatplafond. (foto Bart Gosselin)

Flexibiliteit van klimaatplafonds

Men kan ze, indien gewenst, makkelijk demonteren en opnieuw monteren, behoeven slechts een lage inbouwruimte en zorgen voor een optimaal thermisch, akoestisch én ruimtelijk comfort.

Deze stijgende interesse vanuit de renovatiemarkt is ook de Belgische marktleider in klimaatplafonds, Interalu uit Wilrijk, niet ontgaan. Interalu is al 50 jaar expert in metalen plafonds en dan de laatste jaren vooral in klimaatplafonds. Met zowel hoofdkantoor alsook productie in Antwerpen is dit een 100% Belgisch bedrijf. Tegelijkertijd profileert Interalu, met vestigingen in Rotterdam, Parijs, Luxemburg en een partner in Italië, zich als een wereldspeler op de markt van innovatieve plafondoplossingen. Dankzij hun aanhoudende inspanningen in Research & Development, blijven ze bovendien vernieuwende producten aanbieden.

HQ Cordeel Temse, Tarkett, Interalu, Binst Architects

Beperkte inbouwhoogte en minimaal ruimteverlies

Carlo Miers, commercial director bij Interalu, licht toe: ”Steeds meer bouwheren, ontwikkelaars en architecten vinden hun weg naar klimaatplafonds. Deze slimme plafonds bieden nu eenmaal een oplossing voor bijna elk project. In nieuwbouw, maar zeker en vast ook in renovatieprojecten die voor ons een belangrijke groeimarkt betekenen.” De Interalu plafondsystemen, die voor koeling en verwarming zorgen dankzij geïntegreerde systemen, hebben inderdaad een lage inbouwhoogte en dit heeft ook tijdens renovatietrajecten uiteraard zo zijn voordelen. “Met klimaatplafonds verlies je dus weinig ruimte, wat uiteraard goed nieuws is voor architecten die moeten werken met een ruimte, en soms beperkte beschikbare verdiepingshoogte, die gegeven is. En waarbij ze natuurlijk ook een zo hoog mogelijk plafond willen behouden.”

“De Interalu plafondsystemen, die voor koeling en verwarming zorgen dankzij geïntegreerde systemen, hebben een bijzonder lage inbouwruimte.”

New ways of working

Klimaatplafonds, die garant staan voor een aangenaam thermisch en akoestisch binnenklimaat, zijn tegelijk erg flexibel inzetbaar en modulair aanpasbaar. Men kan demonteren en monteren zonder ingrijpende verbouwingswerken. Hierdoor wordt een flexibele indeelbaarheid in de toekomst gegarandeerd. “Kantoorgebouwen zijn niet statisch. Wat nu een vergaderzaal is, wordt misschien later opgedeeld in twee bureauruimtes of omgekeerd. Door toenemende flexiplekken en meer thuiswerk, kan de inrichting van gebouwen ook wel eens veranderen. Met klimaatplafonds brengt dit dus geen problemen met zich mee”, aldus nog Carlo Miers. 

Het gerestaureerde Gare Maritime, op de site van het Brusselse Tour & Taxis, hier met Interalu SAPPceiling. SAPP staat voor Smart Acoustic Passive Power en wordt ingezet wanneer de hoogste normen op vlak van duurzaamheid, ecologie en passiefbouw worden nagestreefd, met behoud van akoestisch en thermisch comfort.

Conceptuele fase

Interalu staat voor plafondoplossingen op maat én met service, afgestemd op de concrete situatie en behoeften. Carlo Miers: “We maken graag het verschil door al in een vroege, conceptuele fase van de bouw mee te denken met het bouw- en renovatieteam. Zo kunnen we indien gewenst ons product aanpassen aan het gebouw. Met onze klimaatplafonds kan je immers alle kanten op. Wil je een plafond in dezelfde kleuren als het bedrijfslogo? Het plafond laten verdwijnen in het geheel of net eruit laten springen? Graag eerder een industriële look? We zorgen ervoor. Zonder in te boeten op kwaliteit of thermisch en akoestisch comfort. Omdat we zowel ontwikkeling alsook productie in eigen huis hebben, kunnen we ons zeer flexibel opstellen in de markt en antwoorden bieden op de meest uiteenlopende vragen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details