NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Focus op kookbeleving

Focus op kookbeleving

Het resultaat is een heel breed assortiment dat op elke klantvraag een antwoord biedt. En met dat assortiment onder de arm betrad ELICA vorig jaar de Belgische markt.

ELICA vierde haar vijftigste verjaardag middenin de pandemie. De Italiaanse fabrikant, ’s werelds grootste dampkappenproducent, groeide in deze halve eeuw uit tot een internationale groep met zeven fabrieken verspreid over de hele wereld. Bovendien worden de producten van ELICA, gaande van de gekende afzuigkappen tot de elektronische motoren voor allerhande apparaten (huishoudelijke toestellen, afzuigkappen en boilers voor huishoudelijk gebruik), verkocht in meer dan honderd landen. “En toch is ELICA nog onvoldoende bekend bij het gros van de consumenten en de professionals zoals architecten, interieurarchitecten, keukenspeciaalzaken, enzovoort”, zegt Jan De Moor, aangetrokken door ELICA om de intrede in België te leiden. 

Een gaskookplaat met centrale afzuiging, NikolaTesla Flame.

Design en techniek

Een uitgebreid gamma, gaande van de eenvoudige modellen tot de opvallende designtoestellen. Dat legt ‘de specialist van de dampkappen’ voor. Bij de productontwikkeling in de eigen R&D-afdeling draagt de fabrikant zowel design als technologie hoog in het vaandel. “ELICA wil haar klanten verwonderen met innovatieve oplossingen en een uitgekiend ontwerp”, benadrukt De Moor. “We bouwen ons assortiment uit rond drie belangrijke consumentenpijlers: verlichting, ‘inspired cooking’ en stilte. Koken is vandaag meer een moment van plezier geworden dan louter het bereiden van de maaltijd. Een kookbeleving, daar zijn we vandaag naar op zoek. En daaraan gekoppeld toestellen die onze beleving extra fijn maken, toestellen die aan onze noden beantwoorden, toestellen die ook doen wat we willen dat ze doen. Met onze NikolaTesla begaven we ons recent op wat tot dan onbekend terrein was. NikolaTesla is namelijk de eerste reeks waarbij we de afzuigkap in het inductiekookveld integreerden. Met de NikolaTesla Flame voegen we daar nu een uniek toestel aan toe. Geen inductiekookveld, wel een gaskookplaat met centrale afzuiging. Een robuuste look met grijs of zwart glas geeft dit toestel een mooi uiterlijk mee. De doorgedreven onderzoeken en tests in ons laboratorium garanderen de veiligheid. NikolaTesla Flame voldoet volledig aan de normen qua prestaties en energieverbruik. Uiteraard gebruiken we geavanceerde technologie en behielden we de basisprincipes gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijk.”

Een krachtige ledstrip over de volledige breedte van de Super Plat garandeert voldoende licht tijdens het koken.

Aan de wand

Dampkappen vind je in allerhande maten, gewichten en montagewijzen in het gamma van ELICA. Zo zijn Super Plat en Bloom-S twee opvallende nieuwkomers in het assortiment wanddampkappen. De naam van Super Plat verklapt meteen de meest opvallende eigenschap van het toestel, al zijn het glazen front, beschikbaar in grijs of zwart glas, en de vetrooster met gietijzeren afwerking zeker ook de moeite waard. Voeg daarbij de eigen ontwikkelde Multi-d Capture technologie die met een afzuigkracht van 740 kubieke meter alle kookdampen en -geuren vlot verwijdert. Beide toestellen passen perfect in de design- en techniekfilosofie van ELICA.
Bloom-S, met opgeschuinde voorzijde, beschikt vooraan over een beweegbaar venster dat in geopende stand de afzuiging nog verhoogt. Bloom-S is beschikbaar in twee afwerkingen, wit glas of Sirius Zwart Dekton, een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal dat voor het eerst bij een dampkap wordt gebruikt.

Eyecatcher aan het plafond

De plafondunit Lullaby doet meer dan de kookdampen en -geuren verwijderen. Met haar opvallende vormgeving en houten bekisting trekt Lullaby de aandacht naar haar toe. Ook de afzuigprestaties mogen er zijn, compleet in lijn dus met het design- en techniekprincipe van ELICA. “Verschillende vormen en de mogelijkheid verlichtingspunten te integreren maken van Lullaby de echte hoofdrolspeler in elke keuken”, aldus De Moor. “En dat is ook menig professionele jury van internationale designawards niet ontgaan. Lullaby viel al ettelijke keren in de prijzen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details