NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Focus op noodverlichting en accu’s
Geen werkomgeving zonder veilige (Taurac-)noodverlichting.

Focus op noodverlichting en accu’s

Accountmanager Sebastiaan Bos, verantwoordelijk voor België, leert ons de firma beter kennen: “RACA werd ongeveer 30 jaar geleden opgericht door twee broers die vandaag nog steeds eigenaar zijn. Een familiebedrijf in de zuiverste betekenis van het woord dus. Sinds 1999 richt RACA voluit zijn pijlen op de accu’s en batterijen, in 2015 kwam daar de noodverlichting bij. We specialiseren ons bewust in deze nicheproducten en denken ook steeds mee met onze klanten op weg naar de oplossing die ze nodig hebben. Precies die werkwijze stelt ons in staat het verschil voor hen te maken, een doel dat we ons elke dag opnieuw vooropstellen.”

Sebastiaan Bos, accountmanager België bij RACA, stelt Taurac voor.

Steeds een passende noodverlichting

Noodverlichting is essentieel in elke werkomgeving. Denk maar aan het veilig uitvoeren van werkzaamheden, het lokaliseren van hulp- en blusmiddelen, het aangeven van vluchtroutes en nog veel meer waar noodverlichting zijn steentje in bijdraagt. RACA heeft producten van bekende merken (HBI, Hertek,…) in haar assortiment en is dealer van het merk Taurac. De armaturen van Taurac zijn opgedeeld in drie series (Basic, Plus en de pas gelanceerde Premium line), elk met hun eigen specifieke kenmerken. “Voor elk budget en voor elk project is er een oplossing”, weet Bos. “Al is de Premium line het neusje van de zalm. Centrale en decentrale noodverlichting, testknop, automatische zelftest en op afstand uitlezen, 100.000 branduren. Maar uiteraard zijn ook de toestellen uit de Basic en de Plusline perfect in staat te doen wat ze moeten doen.”

Accu op maat

Ook met de levering van accu’s en op maat gemaakte accupacks wil RACA al meer dan 30 jaar meerwaarde bieden aan haar klanten. Daarom zijn de producten van verschillende A-merken via hen beschikbaar en specialiseert RACA zich meer en meer in wat ze ‘vervangende merkaccu’s’ noemen. Deze accu’s worden vervaardigd met dezelfde ‘performance’ cellen als de originele accu’s waardoor ze dezelfde prestaties leveren. “Steeds de juiste oplossing is ook bij deze productgroep het credo”, aldus Bos.

Duidelijke noodverlichting is cruciaal in bedrijfs- en openbare gebouwen.

MOVE

Bos: “Taurac realiseert met haar producten een toegevoegde waarde die ze met het vierletterwoord MOVE omschrijven. RACA volgt dit principe volledig en we stellen dit dan ook centraal bij onze relaties. De M staat voor match, we maken ons sterk dat we voor elke klant en elke situatie het juiste product of de juiste oplossing weten uit te werken. De O is onze oplossingsgerichte werkwijze. Vraagt de klant een bepaald product of een bepaalde oplossing, dan durven we een alternatief voor te stellen waarvan wij denken dat het nog beter zou zijn. De V is een evidentie zelve, dat is namelijk de Veiligheid. Alle producten en oplossingen in ons assortiment voldoen aan alle regels en normen. De E klinkt als muziek in de oren van de installateurs want dat betreft het Eenvoudig installeren van de toestellen.”

Advies verlenen

Het verlenen van advies aan geïnteresseerde bedrijven en installateurs, ook daar doet RACA het net dat tikkeltje anders. Bos: “Installateurs en bedrijven kunnen ons uiteraard gewoon bellen. Maar ook een berichtje via WhatsApp behoort tot de mogelijkheden. Snel een fotootje maken van de huidige situatie en ons toesturen. Wij komen dan, zoals steeds uiteraard, met de oplossing op maat.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details