NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
FOSCARINI SPAZIO MONFORTE:

FOSCARINI SPAZIO MONFORTE:

Exotische dieren en origami in de nieuwe installatie gecreëerd door Ferruccio Laviani.

Grote, kleurrijke origami dieren staan tussen design iconen en de nieuwste Foscarini lampen en vormen de nieuwe installatie van Ferruccio Laviani voor Foscarini in de showroom van Foscarini in Milaan. Spazio Monforte is niet alleen een showroom waar de nieuwste producten worden getoond, maar ook een ontmoetingsplaats voor iedereen die houdt van innovatie en design. Deze nieuwe installatie toont de geschiedenis en de ontwikkeling van licht op een humoristische en poëtische wijze met de boodschap om optimistisch te blijven!

“Als iemand mij vraagt naar mijn favoriete plekken, bestaat de lijst altijd uit een bestemming die voor mij heel special en uniek is”, zegt Laviani, “een plek die ik wil bezoeken met mijn kleinkinderen en mijn vrienden: de grote ‘Galerie de l’Évolution bij het Muséum National d’Histoire Naturelle’ in Parijs. Deze plek gaf mij de inspiratie voor mijn laatste installatie voor Foscarini Spazio Monforte, waarvoor ik grote papieren origami dieren heb gemaakt, die als een groep één richting op gaan en symbool staan voor een horizon met een positieve toekomst. “Ik wilde de interactie tussen fauna en design tonen en de verschillende interpretaties van licht laten zien, en de bijna ‘Darwinistische’ evolutie die Foscarini doormaakt op het gebied van design.”

In een vredige invasie van de ruimte en de etalage treffen we een giraf, een neushoorn, een struisvogel, een flamingo, een gordeldier, een gazelle, een ibis en een hop, die als een droom in het centrum van Milaan terecht zijn gekomen. De dieren lijken op nonchalante wijze op doorreis te zijn, zichtbaar ontspannen tussen de nieuwste productinnovaties van Foscarini, zoals de nieuwe Caboche Plus, een design icoon, in 2021 opnieuw uitgebracht en transparanter en spectalulairder dan ooit tevoren; de tafel- en leesvariant van de Birdie Easy, lampen die overal tot hun recht komen, dankzij zes beschikbare kleuren; de theatrale, magische wolk van de Nuée hanglamp, en de nieuwe Twiggy Elle, een icoon die nu nog flexibeler inzetbaar is dankzij het opnieuw ontwerpen van de lamp waardoor de afstand van de voet van de lamp tot de kap nog groter is.
 
De installatie van Foscarini in Milaan Spazio Monforte geeft een vrolijke uiteenzetting die de ruimte vult met beweging, licht en kleur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details