NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Furnify Home maakt kleiner wonen aantrekkelijk en pakt uit op Batibouw 2023

Furnify Home maakt kleiner wonen aantrekkelijk en pakt uit op Batibouw 2023

De huur- en koopmarkt wordt steeds duurder, maar het gemiddelde inkomen volgt deze trend helaas niet. Jonge koppels, alleenstaanden en gepensioneerden opteren alsmaar meer voor een kleinere en efficiëntere woning. De vraag die hierbij meteen rijst, is die naar comfort. Kan klein wonen ook comfortabel? Furnify Home bewijst van wel.

Met haar modulaire meubelconcept zorgt het innovatieve bedrijf ervoor dat woonruimtes optimaal benut kunnen worden. Zo kan een ruimte die voorheen enkel dienst deed als slaapkamer, nu ook gebruikt worden als een dressing en/of bureauruimte. De meubels zitten vervat in wanden die beweegbaar zijn, en zijn zowel handmatig als elektrisch verstelbaar. Wanneer een meubel onnodig is, kan het simpelweg opgeborgen worden in de wand die vervolgens dicht schuift. Zo, stelt Furnify Home, kan één en dezelfde ruimte op verschillende manieren benut worden. 

Isaï Cornelis, co-founder van Furnify Home: “We weten dat kleiner wonen geen evidentie is. Het vinden van meubels die niet al te veel plaats innemen en dan ook nog eens mooi ogen, is niet gemakkelijk. Wat als we van klein wonen een even luxueuze en comfortabele realiteit kunnen maken als groot wonen? Om dit waar te maken bedachten mijn businesspartner en ik Furnify Home.”

Furnify Home werd opgericht door twee gedreven student-ondernemers. Ze werkten hun bedrijf uit met de steun van Expedition Do! (Universiteit Gent) en Start it @KBC. Joachim Schouten, student Vastgoed aan de HoGent en Isaï Cornelis, student Handelswetenschappen en ICT, zijn de trotse founders van Furnify Home. Samen besloten ze als ondernemers op zoek ​ te gaan naar dé oplossing die van klein wonen ook een comfortabele realiteit maakt.

 
 

Missie modulaire meubels

Furnify Home werkt met een modulair meubelconcept. Een complete Furnify Home unit bevat vier modules: inloopkast 1, inloopkast 2, een slaapkamer en een bureauruimte. De modules kunnen gekozen en gecombineerd worden naargelang ieders persoonlijke woonwensen. Elke Furnify Home unit is uniek aan de eigenaar. ​ Ook als er initieel enkel werd geopteerd voor de slaapkamer- en bureauruimte module, is het later nog altijd mogelijk de Furnify Home unit uit te breiden met extra modules. Wil je extra opbergruimte? Dan voeg je gewoon inloopkast 1 en/of 2 toe. Op die manier maakt Furnify Home telkens meubels op maat van de levenssituatie van de gebruiker.

Van meubels ‘voor heel even’ naar meubels voor het leven

Iedereen kent het wel, vol goede moed beginnen aan een zelfbouwpakket meubels om vervolgens na al het huffen en puffen een meubel te hebben gemaakt dat nooit meer uit elkaar gehaald kan worden. De levenscyclus van de meeste zelfbouwpakket-meubels is betreurenswaardig. Meubels zijn tot op de dag van vandaag nog grotendeels verbonden aan de woning waarin ze staan. Hierdoor verliest men bij een verhuis niet alleen de investering in het meubelstuk, maar ook al de moeite die men erin stak.

Furnify Home wil hier komaf mee maken. Alle Furnify Home modules zijn simpel te de- en reconstrueren dankzij een click-and-go systeem. Dat ​ bestaat uit duurzame verbindingen. Die kunnen tot wel 10 maal in en uit elkaar geklikt worden. Dit wil zeggen dat men tot 10 keer kan verhuizen zonder kwaliteitsverlies. Als er verbindingsstukken verloren of beschadigd zouden geraken kunnen deze eveneens gemakkelijk vervangen worden. ​ 

Op deze manier zijn meubels niet meer verbonden aan de woning waarin ze staan, maar wel aan de eigenaar. Gedaan dus met meubels ‘voor heel even’. Bij Furnify Home wordt alles ingezet op meubels voor het leven.

 
 

Furnify Home op de Batibouw beurs 2023

Op Batibouw, dat helemaal terug is, staat dit jaar staat alles in het teken van duurzaamheid. Furnify Home pakt er voor het eerst uit bij het brede publiek. Batibouw gaat door in Brussels Expo van 14 tot 19 maart 2023. Neem zeker een kijkje in de ‘Start-up studio’. Die is ingericht met uiterst innovatieve woonoplossingen. Furnify Home staat er centraal met een volledig uitgeruste, manueel verstelbare unit. Op de stand van Furnify Home (S03) zal een elektrisch model terug te vinden zijn. Het publiek kan er de modules komen bezichtigen en uittesten. 

Het is mogelijk gratis toegangstickets aan te vragen voor de Batibouw-beurs via info@furnifyhome.eu met vermelding van het aantal gewenste tickets (aanbod geldig zolang de voorraad strekt). 

Ondernemen doe je niet alleen

Het ondernemersduo achter Furnify Home kon rekenen op de expertise van ​ acceleratieprogramma’s van de Universiteit Gent, Expedition Do! en Start it @KBC, en van hun ouders die ook bevlogen ondernemers zijn.

Joachim Schouten, co-founder van Furnify Home: “Isaï en ik zijn zo dankbaar voor alle steun, adviezen en coaching die we hebben gekregen doorheen de acceleratieprogramma’s. Ik heb vooral geleerd dat als je het echt wil, je alles kan leren. Laat je omringen door de juiste mensen en smijt je in het ondernemersverhaal. Aan iedereen die ervoor wil gaan, onze deur staat altijd open.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details