NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
GaiaZOO krijgt een uitnodigend en aangenaam entreegebouw

GaiaZOO krijgt een uitnodigend en aangenaam entreegebouw

Grote aluminium ramen en vliesgevel zorgen voor veel lichtinval

GaiaZOO, de dierentuin in Kerkrade in de Nederlandse provincie Limburg, doet elk jaar aanpassingen en verbouwingen om het welzijn van de dieren en om de bezoekers te blijven verrassen.

Eussen Bouw zorgde voor een nieuw visitekaartje: een nieuw entreegebouw, nieuwe kassa’s, toiletten en een compleet nieuwe winkel. Voor dit nieuwe entreegebouw koos men voor glaspartijen die zorgen voor veel lichtinval en een aangename sfeer in het gebouw.

De bouwpartners kozen voor Star 75 ramen en het vliesgevelsysteem MC Wall in combinatie met structurele zonwering van Aliplast Aluminium Systems.

De constructie bestaat uit een houtskeletbouw met gelamineerde houten kolommen met liggers van maar liefst 16 meter. Tussen het geraamte werden prefab HSB-wanden gebruikt, geïsoleerd met natuurlijk isolatiemateriaal. Om het geheel een warme touch te geven, werd de buitenkant afgewerkt met een houten gevelbekleding en mooie accenten van natuursteen. In de gevel werden ook grote raampartijen geïntegreerd. Een lokale partner leverde en monteerde de aluminium raam- en vliesgevelsystemen van de Belgische fabrikant Aliplast.

Aluminium ramen Star 75

De bouwpartners kozen voor Star 75 ramen. Deze ramen hebben een strakke vorm en een zeer goede isolatiewaarde. Met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47,1 dB (-1,-4) voldoet deze oplossing aan de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie. Bovendien hebben deze ramen een brandwerendheidscertificaat EW30 en EI30. Dit systeem heeft een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel en is geschikt voor glasdiktes tussen 12 en 61 mm voor het kader en tussen 21 en 69 mm voor de vleugel.

MC Wall vliesgevel en zonwering in één oplossing

Naast de ramen en deuren springt ook de alles-in-één vliesgevel MC Wall onmiddellijk in het oog.

De MC WALL biedt ontwerpers de nodige thermische prestaties en voldoet aan de creatieve behoeften van architecten. Het MC WALL-assortiment is volledig compatibel met de Aliplast raam-en deursystemen en kan worden gebruikt om een breed scala aan architecturale samenstellingen te creëren. Deze vliesgevel heeft namelijk een grote verscheidenheid aan stijlen, regels en afwerkingsprofielen op een uniforme lijn van 55 mm.

De regels zijn beschikbaar tot een diepte van 294 mm, de stijlen tot 326 mm. Deze oplossing is geschikt voor glasdiktes tot 74 mm. Met een Uf-waarde van 1,5 W/m²K, een luchtdichtheid klasse AE1300, een waterdichtheid klasse RE1500 en een akoestische waarde tot 38 dB (-2,-6) scoort dit systeem hoog op alle vlakken.

De grote glaspartijen zorgen enerzijds voor veel licht en een ruime transparantie, maar verhogen het risico op oververhitting in de verschillende ruimtes. De beperking van de zonne-instraling op warme dagen was dan ook cruciaal. De aluminium lamellen van de MC Wall zijn daarvoor een ideale oplossing: er zijn verschillende varianten beschikbaar, met of zonder integraties van vliesgevels. Alle elementen werden gelakt in kleur 7022, een warme grijze tint van de klassieke antracietkleur. Op deze kleur geven we een garantie van 15 jaar.

De combinatie van de Star 75 ramen en de MC Wall vliesgevel zorgen voor een schitterend, uitnodigend entreegebouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details