NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gallery Days | Interieur- en bouwnieuwigheden voorgesteld
De nieuwe Eco-brick kleuren van Wienerberger voorgesteld. (Beeld: www.louisdavid.us)

Gallery Days | Interieur- en bouwnieuwigheden voorgesteld

Wat is er zoal nieuw onder de zon? We konden een en ander ontdekken tijdens de tweede editie van de Gallery Days met focus op de innovaties op vlak van bouwen, design en wonen. Net als vorig jaar nam Two cents de organisatie van het stijlvol omkaderd evenement voor zijn rekening.

Eco-brick wordt standaardformaat

Dunnere bakstenen, meer isolatie. Wienerberger trekt resoluut de kaart van de Eco-brick en maakt hiervan een standaardformaat. Concreet: bijna alle nieuwe collecties zullen meteen verkrijgbaar zijn in een dunner formaat tot 3,5 centimeter. De daad werd meteen bij het woord gevoegd met acht nieuwe kleuren. Nieuw zijn de Eco-Brick Wasserstrich-stenen met een witgekalkte afwerking bovenop de bestaande licht gestreepte textuur, verkrijgbaar in Beige Velum en Greige Stratus. Een andere variant van het Wasserstrich-assortiment is de Amfora-collectie in de kleuren Beige Duno en Blanc Puro. De Recup-gevelsteen kreeg er vier nieuwe kleuren bij.

Het vormenspel van het gebouw, met afgeronde hoeken en complexe detaillering, vroeg om een op maat gemaakte oplossing met StoCleyer B.

Minerale gevelstrip met look en feel van baksteen

Nog meer gevelnieuws op de stand van Sto en wel met StoCleyer B. Dit is een minerale gevelstrip met de look-and-feel van een traditionele baksteen, maar met een geringe dikte en gewicht. Het is een compacte, energievriendelijke gevelconstructie met duurzame eigenschappen, maar ook heel wat creatieve mogelijkheden. Deze voordelen overtuigden architect Glenn Janssens van architectenbureau Artesta Architecten en Sebastian Contreras, specialist in duurzaam renoveren, bij het ontwerpen van Apotheek Reymen in Laakdal, een project dat op de Gallery Days werd toegelicht en de mogelijkheden met StoCleyer B illustreert.

Lieven Verstaen van Daikin presenteerde het Nationaal Verwarmingsonderzoek. (Beeld: www.louisdavid.us)

Nationaal Verwarmingsonderzoek

Duurzaamheid is uiteraard een belangrijk thema. Zo ook tijdens de Gallery Days waar Daikin het uitgevoerde Nationaal Verwarmingsonderzoek kwam toelichten. Wat blijkt: één derde overweegt om van verwarmingsinstallatie te veranderen door de stijgende energiefactuur. Twee op drie ziet het zelfs als noodzaak om over te stappen op hernieuwbare energie. De resultaten tonen aan dat slechts vijf procent van de ondervraagden over een warmtepomp beschikt. Roderik Desiere, Managing Director Daikin Belgium: “De resultaten werpen een licht op het groot potentieel voor duurzame verwarmingsoplossingen, maar er is nood aan informatie en ondersteuning. Niet iedereen weet welke duurzame verwarmingsoplossingen er bestaan en welke premies eraan verbonden zijn.” Samengevat: veel werk aan de winkel.

Flexibele Vektron plafondsystemen combineren akoestisch comfort, licht en design.

Flexibele plafondsystemen voor kwaliteitsvolle kantoorruimtes

Wie het thuiskantoor terug heeft ingeruild voor het bedrijfsgebouw, verwacht comfort en kwaliteit. De nieuwe reeks gestandaardiseerde Vektron plafondsystemen van Kreon bevatten zowel verlichting met ingebouwde aplis 60 dowlights als akoestische oplossingen voor een optimaal comfort. Eenvoudig te ontwerpen, monteren en te installeren, maar desgewenst ook weer aan te passen aan de veranderende bestemming of indeling van de ruimte. 

Hangrohe RainTunes, de langverwachte lancering op de Belgische markt.

Digitale gebouwschil

Ook gericht op duurzaamheid en op slim gebouwbeheer: Internet of Facades (IoF) van Schüco. Achter IoF-ID zitten kleine pictogrammen, waarbij elk element van een gebouw een eigen digitale identiteit krijgt. IoF verbindt alle compatibele elementtypes van ramen, deuren, schuifsystemen tot gevels. Een digitaal pakket bevat alle gegevens, informatie en documenten van een element.  Welke greep is waar geïnstalleerd? Hoe kunnen oude onderdelen worden gerecycleerd? Al deze informatie is beschikbaar in de digitale twin. Voor eigenaars van gebouwen, investeerders of facility managers betekent dit: meer overzicht, meer informatie en dus meer controle.

Novy Panorama 120, verkrijgbaar met vier of vijf kookzones.

‘Gesture control’ verlichting

Van de badkamer naar de keuken met Novy dat op de Gallery Days twee innovaties presenteerde. Vooreerst is er de Novy Panorama 120, een inductiekookplaat van 120 centimeter breed met achteraan een geïntegreerde telescopische afzuiging. De Novy Panorama 120 kan eenvoudig met de Novy Connect-app worden verbonden, wat maakt dat de digitalisering zich ook in de keuken verder doorzet. Tweede nieuwigheid: de Novy Pendant hanglamp met aanraakvrije ‘gesture control’, verkrijgbaar in lengtes van 90 tot 300 centimeter. Deze aanvulling van het gamma komt er na de recente overname door Novy van de Nederlandse designspecialist Jansen & De Bont.

Stijlvolle keramiek van Ariostea, gepresenteerd door Tyles.

Keramische klasse

Het event vond plaats in de toonzaal van Tyles dat voor deze gelegenheid enkele collecties van Ariostea in de kijker zette. Deze Italiaanse producent legt zich onder meer toe op extra grote keramische platen. De Ultra Marmi-collectie, met diverse marmerdessins en verkrijgbaar in diverse formaten tot 150 op 300 centimeter, is daar een voorbeeld van.

Cabane Ines de la Fressange ©Mobalpa

‘Cabane de Ines de la Fressange’

Afsluiten doen we met Mobalpa dat een volledig gepersonaliseerde leefhut presenteerde. De ‘cabane’ werd ontworpen in samenwerking met Ines de la Fressange, jarenlang de muze van Karl Lagerfeld.  Omwille van haar uniek stijlgevoel werd ze uitgenodigd door Mobalpa om haar visie op interieur uit te werken. De ruimte combineert kwaliteit op maat, de precisie van haute couture en de sfeer van een brocante.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details