NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Geef parketvloeren een dekkende kleur en een tweede leven

Geef parketvloeren een dekkende kleur en een tweede leven

Dit is een sterke 2-componenten PU-parketlak voor het gekleurd afwerken van houten vloeren, ook dekkend en met behoud van de houtstructuur. Deze lak, uiterst slijt- en krasvast, geeft niet alleen bestaande parketvloeren een nieuwe kleur en tweede leven, maar speelt ook in op de huidige trend om houten vloeren dekkend op kleur te brengen.

Als totaalaanbieder van systeemoplossingen voor het plaatsen, onderhouden en renoveren van elk type vloer weet de groep Uzin Utz wat er leeft in de markt, ook wat parketvloeren betreft. Onder het merk Pallmann biedt de professionele partner voor vloeren een breed assortiment aan in alles voor parket. Elk product, zoals ook deze nieuwe Pall-X Full Color lak, maakt deel uit van een praktische systeemoplossing, afgestemd op elkaar en op het gewenste resultaat. Welke ondergrondvoorbereiding, lijm, machine, afwerking of onderhoudsproduct wanneer gebruiken? De Pallmann adviseurs zijn er om de vakman bij te staan. 

Twaalf trendkleuren

Net als alle andere producten en oplossingen voor parket, voldoet ook deze nieuwe Pall-X Full Color aan de hoge Pallmann kwaliteitsstandaard. Het is een UV-stabiele gepigmenteerde en dekkende 2-componenten PU-lak die in twaalf zorgvuldig geselecteerde trendkleuren wordt aangeboden. Het spectrum varieert van lichte kleuren zoals Basic White tot donkere tinten waaronder Distinct Green en Intense Black. Daarnaast ook een hele waaier aan grijsnuances, trendoverschrijdend en tegelijk zeer actueel in het interieur anno 2021. Toch nog niet wat je zoekt? “Naast de standaardkleuren zal de dekkende parketlak ook worden aangeboden met een ‘custom made’-optie. Concreet betekent dit dat vrijwel elke RAL- of NCS-kleur op aanvraag mogelijk is”, vult Pallmann salesmanager Len Janssen aan. Let wel: niet elke kleur is geschikt voor elke houtsoort. Je Pallmann contactpersoon is er om je te adviseren. 

De nieuwe gekleurde lak garandeert een sterke dekkende afwerking.

Scala aan toepassingen

De voordelen van Pall-X Full Color watergedragen parketlak zijn legio: UV-stabiel, makkelijk verwerkbaar en een goede slijt- en krasvastheid. Bovendien kan de lak in verschillende situaties worden toegepast. Die donkere parketvloer in tropisch hardhout een moderne look geven? Een versleten houten vloer nieuw leven inblazen? Misschien de winkelvloer van een sterke dekkende afwerking of gekleurde looppaden voorzien? Het zijn maar enkele mogelijkheden. En ook al kan de originele kleur van het hout volledig worden afgedekt, de houtnerf blijft wel steeds waarneembaar. 

De nieuwe 2-componentenlak is geschikt voor het dekkend aanbrengen van kleur op elke houten vloer.

Verschillende systemen

De Pallmann producten vullen elkaar perfect aan en vormen samen ‘systeemoplossingen’. Weet dat Pall-X Full Color in verschillende systemen kan worden toegepast. Afhankelijk van de dekkracht, de kleur van het hout en het beoogde eindresultaat kan men variëren met het aantal lagen gekleurde lak. Len Janssen: “De gekleurde lak kan transparant worden afgelakt, een aanrader trouwens. Graag een matte of extra matte finish? Pall-X Zero of Pall-X Pure. Liever een halfmatte toplaag, geschikt voor zwaar belaste vloeren? Pall-X 98.” Voor welke finish je ook kiest, de vloer is extra beschermd en laat zich gemakkelijk reinigen met Pallmann Clean parketreiniger. Tot slot nog meegeven dat de Pall-X Full Color kleurlak geschikt is voor geschuurde en geborstelde maar ook gelakte parketvloeren die men vooraf enkel licht dient te schuren. Ook vloerverwarming vormt voor deze lak geen probleem.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details