NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gemoedsrust dankzij 25 jaar lakgarantie

Gemoedsrust dankzij 25 jaar lakgarantie

Architectuur met visie en een verhaal. Dat is het minste wat je kan zeggen over dit 3HOUSE van Freek Architecten. Bovendien ging men resoluut voor een kwalitatieve materialisatie, met onder meer riante alu raampartijen, een groot schuifraam en glazen voordeur die de grens tussen binnen en buiten op cruciale locaties doen vervagen. Met de raam-en deursystemen van Aliplast Aluminium Systems, vakkundig geplaatst door Kamo Ramen & Deuren, koos men trouwens voor kwaliteit en een hoogwaardige esthetiek die blijft, onder meer dankzij het ‘Qualicoat Seaside’-label en de lakgarantie van 25 jaar.

De glas-op-glas verbindingen garanderen een wijds uitzicht en zetten de eigentijdse architectuur kracht bij.

Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller heeft Kamo Ramen & Deuren zich al ruimschoots bewezen als betrouwbare partner voor het fabriceren en plaatsen van ramen en deuren. Wat raam-, deur–en schuifdeursystemen betreft, doet dit bedrijf uit Hamme een beroep op de kwaliteit van het Belgische bedrijf Aliplast. Evelien De Geyter van Kamo: “De hoogwaardige isolatie en strakke vormgeving staan buiten kijf, maar daarnaast onderscheidt Aliplast zich door de hoge lakkwaliteit uit eigen atelier.” Een lakgarantie van 25 jaar en het Qualicoat Seaside-label voegt inderdaad de daad bij het woord. Hoogstaande kwaliteit en dito lakkleuren met verhoogde uv-resistentie en krasbestendigheid, extra beschermd tegen agressieve omgevingsfactoren zoals zoute zeelucht of uitlaatgassen. “En wat meer is: ook de siertrekkers, deurplaten, krukken en op maat gemaakte alu plooidorpels, eveneens geleverd door Aliplast, genieten van dezelfde lakafwerking en garantie”, aldus nog Evelien van Kamo. “Zo verzekeren we een esthetisch geheel dat ook op termijn in zijn totaliteit mooi blijft.”

Een eigentijdse combinatie van het strakke Aliplast Star75 raamprofiel en de onderscheidende gevelsteen.

Sculpturale woning

De riante glasvolumes zijn tekenend voor de architectuur, weliswaar in een geslaagd evenwicht met meer gesloten volumes en een gevelsteen met ruw karakter, als ware het boomschors. Deze woning, met het signatuur van Freek Dutry en Lien Haemers van Freek Architecten, kwam er in de plaats van een bouwvallige conciërgewoning bij een authentiek herenhuis. “Dit herenhuis was ooit nog de thuis van beeldend kunstenaar Aloïse de Beule, die het bos rondom als een beeldentuin inrichtte. Dit ‘beeldenbos’, samen met de oude naaldbomen, inspireerde ons om van de woning een echt sculptuur te maken, geënt op de omgeving”, licht Lien toe. De projectnaam 3HOUSE heeft dan ook een dubbele betekening: 3 als in ‘tree’, maar ook als in drie verwijzend naar het aantal niveaus. Zo is er de gesloten sokkel als symbolische wortelkluit, het knappe doorzicht op de lichtjes verheven gelijkvloerse verdieping als de stammen en tot slot het nachtgedeelte met door compactere raampartijen gefilterd licht als de kruin. Een huis als een boom tussen de andere bomen die dit ongewone bouwterrein alle eer aandoet.

Het Aliplast Ultraglide schuifraam heeft twee bewegende vleugels voor een dynamische verbinding tussen de keuken en het terras.

Spel van binnen- en buitenruimtes

Verschillende niveaus, doorzichten en connecties – ook met het bijzondere buitengebeuren – maken het geheel dynamisch. Met dank ook aan de grote raampartijen die het spel van binnen- en buitenruimtes ten goede komen. In dit project ging men voor de combinatie van drie Aliplast systemen in zwarte structuurlak 905PT (Pure Texture): het Star75 profiel dat een strak design combineert met een performante isolatie, het passief Star90 profiel dat zich hier leende voor de glazen voordeur (1.030 millimeter breed en 3.266 millimeter hoog) en tot slot het Ultraglide schuifraam (5.280 millimeter breed en 2.470 millimeter hoog) met twee schuivende vleugels voor een dynamische verbinding van keuken en terras. Verschillende hoeken werden afgewerkt met minimalistische glas-op-glas raamverbindingen die het unieke uitzicht en het architecturale karakter verder kracht bijzetten. Glasheldere troeven voor onderscheidende architectuur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details