NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gezin in Harelbeke kiest met XL-END voor leefbare luxe
Fotograaf: Pieter-Jan Vandenbulcke | COREtec® Floors ism interieurarchitect: M-INT

Gezin in Harelbeke kiest met XL-END voor leefbare luxe

De nageltjes van Lio zijn een luxe-meter voor onze vloer

3 kinderen en 1 poes. En natuurlijk ook een dynamisch koppel eigenaars die een leefruimte met standing wilden. Wel een standing waarin geleefd kan worden. En dat in combi met die andere belangrijke luxe: onderhoudsgemak. Dát was de uitdaging voor interieurarchitect Pieter-Jan Vandenbulcke van M-INT. Hij adviseerde de XL-END-vloerplanken van COREtec®. Slaagde hij erin het gezin de warmte en luxe te geven die ze zochten?

Eigenaars Annelies en Mathys wonen nu enkele maanden in hun gerenoveerde huis. Ze wilden graag parket, maar zonder slaaf te zijn van het onderhoud. Want luxe, dat is óók tijd en gemoedsrust:

  • … tijd om te genieten van de luxe in plaats je vloer te onderhouden.
  • … en gemoedsrust omdat je vloer tegen een stootje kan.

Kan dat wel, een sterke vloer mét de warme luxueuze look van hout ?

Ook op een luxe-vloer kan je léven

Dat checken we eerst even bij poes Lio. Die zegt niets. Maar onrechtstreeks verklapt ze alles. Want we zoeken op de vloer naar sporen van kattennageltjes. Die zijn er niet. We zoeken daarna – ook tevergeefs – onder de stoelen aan tafel naar sporen van het aan- en afschuiven van de andere bewoners.

Er wordt wel degelijk geleefd op deze vloer” zegt Mathys. “Maar deze planken doen wat ons beloofd is. Ze zijn sterk en extreem slijtvast. Er viel al van alles op deze vloer: thee, melk, het ‘bakske’ van de televisie,… Dit is een vloer mét de luxueuze look van hout, zonder de nadelen ervan. Eigenlijk zijn de nageltjes van onze kat een goede graadmeter voor de luxe van onze vloer”.

Annelies vult aan: “Vroeger hadden we een tegel. Die moesten we 3 keer kuisen om hem wat proper te houden. Nu blijft de vloer zo mooi dat we soms vergeten dat die nog gepoetst moet worden.

Luxe mag gerust wat langer zijn

Je krijgt met XL-END een uitzonderlijk lange plank van 2,1 meter. “Dat geeft die mooie luxueuze look die we zochten. De planken zijn ook merkelijk dikker dan andere vloerplanken die we zagen” zegt Annelies.

Voor de duidelijkheid: dit is geen parketvloer, al ziet de XL-END-collectie er wel uit als parket. “Je ziet niet alleen de groeven op de planken, je voelt ook het reliëf én dat volgt exact het patroon van de nerven” vult Mathys aan. Het zijn de details waarin je de luxe herkent.

Ook voor zwembadvoetjes

XL-END is een collectie van COREtec®. Die vloeren zijn echt wel een andere productcategorie dan andere vloeren.

  • Je krijgt een vloer zo stevig als steen, maar makkelijker te onderhouden.
  • Je vloer is zo luxueus als parket, maar is niet bang van water. Zelfs niet van de natte voetjes van de kinderen van Annelies en Mathys. Die mogen vanuit het tuinzwembad gerust de leefruimte inlopen. Zelfs een waterlek zou geen probleem zijn. Al wensen we ze dat natuurlijk niet toe.
  • De vloer heeft het makkelijke kliksysteem van laminaat, maar klinkt en voelt veel warmer.

Luxe die je kan horen (of juist niet)

Als je op laminaat loopt, dan herken je die goedkope tik-tak-klank. Het valt je meteen op dat deze XL-END-planken wél mooi geluiden dempen.

Die winnende en luxueuze combi van voordelen haalt XL-END uit een gepatenteerde technologie van COREtec®. De kern van die innovatie zit hem in… de kern. Want deze vloeren zijn gebouwd rond een uiterst stabiele kern die géén water opzuigt. Er komen immers géén houtvezels aan te pas, in tegenstelling tot de basis van laminaat. Voor de uitzonderlijk lange planken van XL-END maakte COREtec® die kern nog dikker. Dit geeft premium-ondersteuning aan de luxueus lange planken.

Fotograaf: Pieter-Jan Vandenbulcke | COREtec® Floors ism interieurarchitect: M-INT

Als zelfs de nazaat van een houthandelaar overtuigd raakt…

COREtec® is een vloercategorie op zich” zegt Pieter-Jan Vandenbulcke van M-INT, de interieurarchitect van het koppel.

Was het voor hem moeilijk om alle vooroordelen over een vinylvloer te laten varen? “Ja, toch wel” lacht Pieter-Jan. “Mijn overgrootvader richtte een houtbedrijf op. Startend bij paard-en-kar-carrosserie, ging het naar import en export van hout en zo tot parketmaker. Dus ja, voor de stap naar een kunststofproduct moest ik een drempel over. Maar eens je de technische voordelen van dit product kent, raak je verkocht.

Hetzelfde horen we bij opdrachtgevers Annelies en Mathys. “Heel eerlijk? Toen de architect ons een vinyl-vloer voorstelde, dachten we aan die zachte rollen. Maar dit vinyl-product is echt iets totaal anders.

Alles is XL

Ook boven en onder de unieke kern is deze vloer iets helemaal anders dan laminaat dat toch altijd wat plastiekerig aandoet.

  • Je krijgt extra geluidsdemping dankzij een geïntegreerde kurkonderlaag. Die neemt ook de meeste oneffenheden weg. Deze vloer kan dus zonder afzonderlijke onderlaag op een bestaande vloer gelegd. Die kurklaag is bovendien in de XL-END-collectie dubbel zo dik dan bij de andere collecties van COREtec®.
  • Ook bovenop krijg je luxe-bescherming: de slijtlaag van 0,8 mm is nog 60% dikker dan bij de andere COREtec®-collecties. Dat zet jouw vloer in de champions league van duurzaamheid.
  • Voeg daarbij nog de vinyllagen die zorgen voor stevigheid, stabiliteit, stilte en warmte. Zo krijg je alles samen een premiumplank van maar liefst 1,5 cm dik.

Wel de voordelen, niet de nadelen

In XL-END vonden Annelies en Mathys de 100%-look-and-feel die ze wilden. Het verschil in beleving en detaillering is zéér groot. “XL-END geeft ons de luxe van parket, zonder de nadelen” besluit Annelies.

Luxe is in de kern heel eenvoudig

De XL-END-reeks vind je uitsluitend bij je speciaalzaak. De vloer is makkelijk te leggen, maar het advies van een vakman maakt deze vloer nog beter.

Wil je als architect, dealer of vakman graag deze luxe voorstellen aan je klanten? Check dan zeker hoe je de XL-END-display in je showroom haalt. Of bestel het knappe stalenboek. En haal morgen al meer tevreden klanten over de streep.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details