NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Grenzenvervagende beglazing en schuiframen
Openheid troef, met een zo goed als volledig beglaasde gevel.

Grenzenvervagende beglazing en schuiframen

A house with a view! Dat is het minste wat je kan zeggen van deze bijzondere nieuwbouwvilla met een zo goed als volledig beglaasde achtergevel van maar liefst 27 meter breed. Gezien de riante afmetingen van de beglazing, ook nog eens tot 3,40 meter hoog, koos men hier resoluut voor de Utraglide schuiframen met performante buigweerstand van Aliplast. Ook voor het poolhouse trouwens, met onder meer een Ultraglide schuifraam dat zich in een hoek van 90 graden laat openen. Alles ten dienste van het wooncomfort, de ultieme esthetiek maar ook – en vooral – dat grenzeloze binnenbuitengevoel, het hele jaar door.

Het is Ve-Ra-Bo dat de ramen en schuifsystemen van dit project voor zijn rekening mocht nemen. Dit Aarschots familiebedrijf, al sinds 1984 gespecialiseerd in verandabouw, ramen en deuren en nu ook renovaties, is­ een Aliplast-klant van het eerste uur. “Het feit dat Aliplast, als specialist in de ontwikkeling van aluminium systemen voor buitenschrijnwerk, alles in eigen huis doet, is een belangrijke troef. Van de ontwikkeling over productie tot het transport. Dat werkt gewoon bijzonder vlot”, aldus Johan Maurien van Ve-Ra-Bo. “Ook belangrijk: de Aliplast 25 jaar lakgarantie met Qualicoat Seaside kwaliteitslabel op het complete Timeless Colors en Pure Texture kleurenaanbod. Bij de meesten een optie, maar hier standaard.” 

Ultraglide profileert zich, binnen het gamma van Aliplast, als het ultieme schuifraam voor grote formaten.

Connectie met het achterliggende groen

Ve-Ra-Bo gaat de uitdaging niet uit de weg, met bij voorkeur projecten die zich onderscheiden en de standaard overstijgen. Deze woning, een ontwerp van architecten Bart Van Meerbeek en Ellen Vanhole van BNE Architecten, was dan ook een kolfje naar de hand van deze professionals in ramen en deuren. “Een belangrijk uitgangspunt was de connectie met het achterliggende groen”, licht architect Van Meerbeek toe. “Vandaar de grote raampartijen die de verschillende gelijkvloerse woonfuncties – waaronder ook de master bedroom – verbinden met de tuin.” De architectuur zet in op een eigentijdse soberheid, uitgepuurd maar niettemin karaktervol door een uitgekiend materiaalgebruik dat tegelijk voor textuur zorgt. Zo noteren we de gekaleide gevelsteen, het houtwerk aan de voorgevel en een gevelbreed terras in travertin, dezelfde natuursteen die ook binnenhuis voor een authentieke charme zorgt. Ultraglide schuiframen open? Dankzij de identieke vloeren en verzonken dorpels gaat binnen haast naadloos over in buiten.

Elegante grepen vervolledigen het esthetische totaalplaatje.

Ruimtelijkheid

Net zoals buiten ervaar je ook binnen een ultiem gevoel van ruimtelijkheid. Dit is te danken aan de XXL Ultraglide schuiframen van 3,40 meter hoog. De ‘glazen gevel’ omvat in totaal zes schuivende delen, elk 1,60 meter breed. Aliplast laat je de keuze tussen een Ultraglide schuifsysteem of een hef-schuifsysteem met een vleugelgewicht tot respectievelijk 250 of 400 kilo. De bouwheer verkoos de eerste oplossing, in combinatie met een discrete schuifdeursluiting met een BT-Lock. Deze veilige cilinderbediende sluiting is uiterst geschikt voor architecturale projecten met minimalistische esthetiek. Wat de vaste glasdelen betreft, werd de woning voorzien van een glas-op-glas-verbinding die het ongehinderd uitzicht verder ten goede komt. Ook het poolhouse, dat de architecturale visie van de woning volgt, is voorzien van riante glaspartijen met Aliplast Ultraglide. Eén van de schuiframen bestaat uit twee naar elkaar schuivende hoekdelen, zonder middenstijl. Wat het overige alu schrijnwerk betreft, noteren we onder meer het Aliplast Star 90-systeem toegepast in twee royale pivoterende deuren. De badkamer kreeg een buitendraaiend Star 90 raam met Piva-Lite beglazing. Johan Maurien: “Deze elektronisch bediende beglazing kan wisselen tussen transparant en ondoorzichtig, al naargelang de gewenste privacy, zonder beduidend lichtverlies.” Stores of gordijnen overbodig dus. Slimme oplossingen, ten dienste van het licht, de esthetiek en het wooncomfort.  

FICHE VAN PROJECT

Locatie: Ramsel
Architect: BNE Architecten
Schrijnwerk: Ve-Ra-Bo met Aliplast Aluminium Systems

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details