NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Grote speelruimte qua design, vormen en kleuren
De mogelijkheden qua design en het ruime kleurenpakket van PREFA SIDINGS gevelelementen maken het mogelijk om gevels van gebouwen op een unieke en eenvoudige manier te moderniseren.

Grote speelruimte qua design, vormen en kleuren

Wij focussen op PREFA SIDINGS, PREFA SIDING. X, PREFA GOLFPLAAT en PREFA KARTELPROFIEL, vier vooruitstrevende gevelelementen die de ontwerpvrijheid en mogelijkheden voor de architect sterk verruimen.

PREFA heeft sinds de oprichting in 1945 een toonaangevende reputatie als partner voor architecten en aannemers. Alle producten worden in Oostenrijk en Duitsland geproduceerd en over heel Europa verdeeld. Ieder element wordt door professionele dak- en gevelwerkers gemonteerd. Met het complete systeem van onderdelen van PREFA kan de volledige buitenschil van het gebouw persoonlijk en op maat gerealiseerd worden. Alle componenten kunnen perfect onderling vastklikken, het dak, de dakafwatering, de gevel en de accessoires. 

De strengpersprofielen van PREFA, zoals de GOLFPLAAT en het KARTELPROFIEL, voor gevelbekleding geven de architect de vrijheid om een eigen, individuele vorm van profiel te ontwerpen en op maat te maken. (Beeld: Martin Croce)

Mooi schaduwspel 

PREFA SIDINGS zijn duurzame, aluminium gevelelementen die in verschillende bouwbreedtes worden gecombineerd. Deze voorgehangen gevels met achterventilatie kunnen op tal van manieren gebruikt worden, zowel binnen als buiten. “Met de onzichtbare bevestiging doormiddel van het tand-en-groefsysteem kunnen deze verticaal, horizontaal of schuin gemonteerd worden. De mogelijkheden qua design en het ruime kleurenpakket maken het mogelijk om gevels van gebouwen op een unieke en eenvoudige manier te moderniseren”, vertelt Tom Vanhandenhove, salesmanager bij PREFA. Recent kwam ook de PREFA SIDING. X op de markt, eveneens een gevelelement dat als ervoor gemonteerde gevel met achterventilatie uitgevoerd wordt. “De buitengewone afkantingen van deze gevelpanelen bieden het gebouw een eigen uitstraling en moderne look. De specifieke plooien zorgen bovendien voor een mooi schaduwspel. Afhankelijk van de lichtinval, het tijdstip en de omgeving krijgt de gevel een ander en onregelmatig design, zodat elk object uniek wordt.” De PREFA SIDING. X zijn verkrijgbaar in 21 standaardkleuren in lengtes van 500 tot 6.200 millimeter. Speciale breedtes van 138 tot 400 millimeter kunnen aangevraagd worden. 

Natuurlijk blank of coating in elke RAL-kleur 

Het KARTELPROFIEL van PREFA is een modern gevelprofiel van geëxtrudeerd aluminium dat zorgt voor een uniek samenspel van techniek en architectonische vormgeving. Ook de GOLFPLAAT van PREFA staat garant voor een modern en flexibel geveldesign. De begin-, afsluit- en hoekprofielen maken een eenvoudige montage mogelijk. Kiezen voor een PREFA GOLFPLAAT heeft volgens Tom Vanhandenhove heel wat voordelen, zoals een montage zonder zichtbare bevestigingen, natuurlijk blank of geanodiseerd beschikbaar of met gekleurde coating in elke RAL-kleur tot maximum 3.000 millimeter lengte. De golfplaat kan horizontaal, verticaal of schuin gemonteerd worden.

De buitengewone afkantingen van PREFA SIDING. X gevelpanelen geven het gebouw een eigen uitstraling en moderne look. De specifieke plooien creëren bovendien voor een mooi schaduwspel.

Strengpersprofielen op maat 

De strengpersprofielen van PREFA, zoals de GOLFPLAAT en het KARTELPROFIEL, voor gevelbekleding geven de architect de vrijheid om een eigen, individuele vorm van profiel te ontwerpen en op maat te maken. Tom Vanhandenhove: “Met een digitaal ontwerp en 3D-printmodel wordt het profiel eerst visueel voorgesteld aan de architect, vooraleer het besteld en geproduceerd wordt. Die aanpak op maat wordt sterk geapprecieerd door architecten die grote bouwprojecten realiseren.” 

Milieuvriendelijk en 40 jaar garantie 

De producten van PREFA zijn gerecycleerde aluminiummaterialen en bijgevolg zeer milieuvriendelijk. “Aluminium kent een extreem lange levensduur, beschermt uitstekend tegen weersinvloeden, kan zonder kwaliteitsverlies voor 100 procent gerecycleerd worden, roest niet, is bijna onderhoudsvrij en uitermate licht. Daarnaast beschikken architecten over een zeer grote vrijheid in kleuren en vormen. Door het gevarieerde productassortiment kunnen we alle architectonische wensen vervullen en unieke effecten creëren.” Tot slot geeft PREFA  40 jaar kleur- en materiaalgarantie op daken en gevels.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details