NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Group Jansen neemt Vinitex, specialist in laboratoriuminrichting, onder haar vleugels
(vnlr) Nicole Raaijmakers, Mark-Raaijmakers, Eric-Vanhees, Nadia-Jansen.

Group Jansen neemt Vinitex, specialist in laboratoriuminrichting, onder haar vleugels

“Wij zetten 100% in op duurzame groei”

In tijden van crisis waarin we overstelpt worden met negatieve berichtgevingen komt bouwgroep Group Jansen met een positieve boodschap naar buiten en neemt het de Nederlandse laboratoriuminrichter Vinitex over. “Hiermee zetten we een nieuwe stap in onze internationale groeiambities”, vertelt CEO Nadia Jansen. “Door intens te diversifiëren, innoveren en niches te verkennen, bouwen we samen verder aan een duurzame toekomst voor onze groep, onze 735 medewerkers én onze klanten.”

Unieke marktpositie

De CEO van Group Jansen ziet in Vinitex een complementaire partner. Deze specialist in ontwerp, productie en plaatsing van laboratoriummeubilair is de ideale aanvulling voor Jansen Cleanrooms, een nichebedrijf van Group Jansen.

“Vinitex is een gevestigde waarde in het marktsegment van laboratoriuminrichting, zowel in België, Nederland als Duitsland. In het verleden werkten we al binnen verschillende projecten constructief samen. Door middel van deze overname breiden we nu onze portfolio van projecten en producten verder uit”, verduidelijkt Nadia Jansen. Zowel Jansen Cleanrooms als Vinitex willen met deze nieuwe samenwerking hun unieke marktpositie verstevigen en uitbreiden.

Win-win

Dat Jansen Cleanrooms en Vinitex meer delen dan hun professionele expertise alleen, maakt het toekomstverhaal er alleen maar sterker op. “We zijn allebei familiebedrijven met een gelijkaardig DNA, eenzelfde businessmodel én een absoluut geloof in de kracht en kennis van eigen mensen. We zijn er dus van overtuigd dat de overname een win-win is op alle vlakken”, aldus Nadia Jansen.

Zowel Mark als Nicole Raaijmakers, de voormalige eigenaars van Vinitex, blijven aan boord en in hun rol als respectievelijk Technisch en Commercieel Directeur. Eric Vanhees neemt, als huidig COO van Jansen Cleanrooms, de activiteiten en het team van Vinitex onder zijn vleugels.

Samen sterk: Jansen Cleanrooms & Labs

“Ik kijk ernaar uit om dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen”, besluit Eric Vanhees. “Vanaf januari brengen we Vinitex en Jansen Cleanrooms samen onder de naam Jansen Cleanrooms & Labs. Natuurlijk laten we de naam Vinitex, die een absoluut begrip is in de laboratoriumwereld, niet zomaar varen. Vinitex zal als merknaam blijven bestaan. Met Jansen Cleanrooms & Labs kunnen we als performante totaalpartner de eindgebruiker in België, Nederland én Duitsland een sleutel-op-de-deurformule bieden. Deze nieuwe samenwerkingsstructuur is zo een mooi voorbeeld van duurzame groei, waar zowel beide bedrijven, hun medewerkers als hun klanten beter van worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details