NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Heel breed inzetbaar
Geventileerde gevels uit Avonite, zowel in een residentiële als een professionele omgeving. (Beeld: Avonite solid surface Maison-Lacin)

Heel breed inzetbaar

Solid surface is namelijk heel breed inzetbaar, van alle markten thuis zeg maar. Jaren geleden zag Engels Surfaces, een afdeling van de Engels Group, de voordelen van het materiaal al in.

Eén van de beschikbare merken bij Engels Surfaces is Avonite, een solid surface materiaal dat wordt geproduceerd door het Amerikaanse Aristech Surfaces LLC. “De ontwerpkenmerken, de maatwerkmogelijkheden en de prestaties van Avonite maken van het materiaal een populaire keuze in heel uiteenlopende projecten en toepassingen”, getuigt Catherine Engels van Engels Surfaces. Hieronder slechts twee van de vele mogelijkheden, namelijk geventileerde gevels en gebruik in badkamers.

Het badkamermeubel vloeit naadloos over in de lavabo. (Beeld: D&I Antwerpen – Engels Surfaces)

Als een vis in het water

Avonite is een slim composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten. Bijna zo robuust als steen, te verwerken als hout. Eén van de grote voordelen is het gemak waarmee het te thermoformeren is. Dit betekent dat eender welke vormgeving in de badkamer ook effectief mogelijk is. Bovendien vormt Avonite een glad, niet-poreus oppervlak en heeft het geen zichtbare naden. Het waterdichte oppervlak van het materiaal maakt het dus een uitgelezen keuze in keukens en badkamers. “Daarom ook dat we een enorm gamma aan spoelbakken en lavabo’s in solid surface in voorraad hebben”, aldus Engels. “Avonite is bovendien te produceren in oneindig lange oppervlakken en, zoals gezegd, zonder zichtbare naden of randen. Je meubel kan dus perfect overvloeien in de lavabo. Ideaal voor een badkamer. Het materiaal is ongelooflijk makkelijk in onderhoud. De optimale hygiëne krijg je er zo bij. Met meer dan 100 kleuren in ons gamma, van effen kleuren tot beton- en marmerlook, beschikken we gegarandeerd over de oplossing van je keuze. Maar ook ons maatwerk is een grote troef. Ontwerp de badkamer zoals je het wenst, onze Quality Partners zorgen voor de rest.”

Een lichte spons en water volstaan om een onberispelijk uiterlijk te behouden. (Beeld: Avonite solid surface)

Prachtig buiten

Een heel andere toepassing van Avonite: een geventileerde gevel. Geventileerde gevels hebben enkele voordelen. Zo dragen ze bij aan de isolatie en de thermische regulatie van een gebouw, beschermen ze de binnenruimte tegen opwarming door de zon, verbeteren ze de akoestische eigenschappen van de muur en geven ze de gevel een decoratieve afwerking. “Door de ontwerpkenmerken, de maatwerkmogelijkheden en de prestaties van Avonite is het een veelgebruikt materiaal voor geventileerde gevels van elk type”, benadrukt Engels. “Avonite is bestand tegen vorst aan het geveloppervlak en de voegen, alsook tegen vocht en een vochtige omgeving.    

Ook de blootstelling aan zout water vormt geen probleem, tenminste  als deze indirect is. Bovendien zijn de Avonite gevelplaten compatibel met alle isolatiesystemen, ondergronden en belastingprofielen en vereisen ze geen specifiek dagelijks onderhoud om toch een onberispelijk uiterlijk te behouden. Een hogedrukreiniger en water volstaan. Graffiti of lichte beschadigingen verwijderen kan ook, simpelweg schuren klaart de klus.” Aristech ontwikkelde het Right Size-programma waarbij je de plaatgrootte kan kiezen. Grotere platen betekent minder naden, dus ook minder lijm, minder werk en zo minder kosten voor de eindgebruiker. Een optimale plaatgrootte levert minder afval op, een mooi gebaar voor het milieu.

Een geventileerde gevel uit Avonite draagt bij aan de isolatie en de thermische regulatie van een gebouw. (Beeld: Avonite solid surface ©KevinDolmaire)

Sterke service

Een product van hoge kwaliteit is één ding, een bijbehorende service van dezelfde kwaliteit hoort er ook bij. Toch in de visie van Engels Surfaces. Daarom staat het team elke dag klaar om verwerkers, architecten en designers te ondersteunen. Wekelijks organiseert het team opleidingen in het verwerken van solid surface. Een stalenkoffer en documentatie staan eveneens ter beschikking. “Wij zorgen ervoor dat je jouw klanten een uitstekende service kan blijven verzekeren”, besluit Engels.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details