NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Heet van de naald
Richtbaarheid door magnetisme, Nala Magnetic Orb.

Heet van de naald

De R&D-afdeling van verlichtingsfabrikant Exterus draait op volle toeren. Speciaal voor de editie van Architect@Work in Kortrijk werd een gloednieuwe familie armaturen ontwikkeld. Een race tegen de tijd, zo blijkt.

Exterus is een trouwe exposant tijdens Architect@Work waarvan recent de editie in Kortrijk zeer succesvol werd afgesloten. Het totaalevenement voor architecten, interieurarchitecten en andere voorschrijvers zet hard in op het tonen van innovaties die bovendien door een nationaal selectiecomité van architecten en interieurarchitecten moet worden goedgekeurd. De graad van innovatie en de aangeleverde informatie spelen hierbij een grote rol. “Bezoekers weten dat ze een groot aantal innovaties te zien krijgen en dat maakt het event zo interessant”, getuigt Juri Vannieuwenborgh van Exterus. “Als exposant weet je dat de bezoekers die mensen zijn die je wil spreken, een geïnteresseerd publiek dat met je producten aan de slag gaat. Het ideale moment om onze gloednieuwe Nala-reeks voor te stellen. Het was een race tegen de klok om de eerste toestellen afgewerkt te hebben maar het is ons gelukt. En de reacties waren top!”

Nala Suspension, drie verschillende lengtes en ook drie verschillende inbouwrosas.

Doorontwikkeling

Vannieuwenborgh: “Nala komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Het succes van onze Micro Tube-serie heeft ons doen nadenken over zowel de inbouwrosas als over de opbouw van de tube. Een andere visie, out of the box: alles kon tijdens deze brainstormsessies. Het resultaat is een omvangrijke familie die door de vele mogelijke combinaties uit meer dan 500 referenties bestaat. We gebruiken steeds hoogwaardige leds met een hoge kleurweergave. Verschillende lichtbundels zijn mogelijk: 24, 36 en 50 graden.” Alle Nala’s zijn beschikbaar in drie mogelijke afwerkingen: bronze (donkerbrons), champagne (zacht goudkleurig) en gun metal bronze (een zachter brons).

Exterus: “Nala is een veelzijdige familie, beschikbaar in verschillende versies en afwerkingen.”

Werken met magnetisme

Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen en ook als insert in het magnetisch tracksysteem A-track-tif van Exterus. Nala is dan wel gloednieuw, het is meteen een uitgebreide collectie die het levenslicht ziet. Wat opvalt aan de Nala Magnetic Orb, de inbouwversie van de collectie, is de manier waarop de tube gericht wordt. “Richtbaarheid is op zich niets nieuw natuurlijk, maar wij doen het hier op een andere manier”, legt Vannieuwenborgh uit. “Geen swivel, wel een magneetsysteem waardoor de tube kan bewegen dicht tegen het plafond. Richtbaarheid dankzij magnetisme dus. De magnetische inbouwrosas zijn beschikbaar in afmetingen 40, 60 en 90 millimeter zodat deze in verschillende bestaande situaties toepasbaar is.”

Voor alle mogelijke situaties

De Nala-familie bestaat verder uit Nala On, Nala suspension en Nala A-track-tif. “Nala On is de logische naam van de opbouwversie in de familie”, aldus Vannieuwenborgh. “Deze is verkrijgbaar in een Small (135 millimeter), Medium (222 millimeter) en Large (370 millimeter) model. Ook bij de pendelversie bieden we drie mogelijke lengtes aan, gecombineerd met de verschillende rosasversies. Nala en Nala suspension zijn ook toepasbeer in ons A-track-tif magnetisch tracksysteem. Bij Nala gaat het dan om een single of een double versie terwijl de suspension in alle maten toepasbaar is, compleet met aansturing via DALI en 1-10V.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details