Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Projecten

“Het broeinest is klaar”

Foto-3-ZUMI
Kijken, voelen, beleven.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | ZUMI

21 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe showroom van ZUMI in haar thuisbasis in Gistel is klaar. “Een traditionele showroom met enkel ruimte om producten te tonen, dat is niet onze stijl”, klinkt het. “De inrichting is op z’n ZUMI’s en geeft een mooi beeld waar wij voor staan. We make the difference.”

Work hard, play hard, ZUMI-style. Zoek je een slagzin om de werkzaamheden in en rond de nieuwe showroom te omschrijven, dan is dit een serieuze kanshebber. “Onze showroom is inderdaad een ruimte waar we onszelf en onze producten voorstellen”, aldus Tony Decavele, zaakvoerder en oprichter van ZUMI. “Het is een volledig DALI gestuurde showroom geworden, met oneindig veel sferen (vergaderen, opleiding, lounge,…). We geven een mooi overzicht van onze verlichtingsarmaturen, akoestische oplossingen, geluid, maatwerk, sturingen. ZUMI is een bouwer van oplossingen en niet alleen producten, in onze showroom ontdekken bezoekers dit volledige plaatje. Maar ZUMI zou ZUMI niet zijn moesten we niet af en toe wat ontspanning bieden. Onze showroom is een polyvalente ruimte die op veel manieren gebruikt kan en mag worden.”

In speciale showcases toont ZUMI recente toevoegingen aan het assortiment.

Creatieve hotspot

Breng vanuit verschillende hoeken creatieve zielen samen en er ontstaat wat. Ook deze zin gaat op voor de ZUMI-showroom. Uit enkele brainstormsessies en netwerkevents ontstonden recent enkele producten die door ZUMI in productie zijn genomen. De eerste exemplaren werden tijdens de plechtige opening van de showroom aan de aanwezigen getoond. Het gaat concreet om Sacos en Triforum. Een recente nieuwkomer, Tubo, kreeg eveneens de nodige aandacht.

Een opvallende nieuwkomer met een even opvallende naam, dat is Sacos. Decavele: “Sacos geeft de architect, interieurarchitect of designer de volledige vrijheid wat betreft de breedte en de hoogte van het toestel. De dikte staat vast. De body is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De afwerking is in PMMA dual satin en daarin bevindt zich een ledprofiel dat zowel indirecte als directe verlichting biedt.” Enige standaard aan Sacos: de DALI-dimbaarheid in twee circuits. Ook de lengte van de staaldraden waaraan Sacos wordt opgehangen is standaard, namelijk 1,60 meter. Al zijn aangepaste lengtes voor hogere hoogtes beschikbaar. Voor de lichtkleur bestaat de keuze uit 2700, 3000 en 4000K. Optioneel zijn Tunable White (2700 – 6500K) of PI-LED technologie (1800 – 16000K + RGB) mogelijk.

Het loungegedeelte van de showroom, met een bibliotheek gered uit het Hotel Astoria.

Modern jasje

Met Opale 2.0. wist ZUMI ons al te verrassen met een hedendaagse versie van een ouder ontwerp. Vandaag doen ze dat kunstje nog eens over met Triforum. Dit is een moderne versie van de oude wandarmaturen uit de jaren 50 waarbij een, twee of drie gloeilampen op een arm zijn gemonteerd. “We maakten er een ledversie van in verschillende lichtkleuren met een levensduur van minstens 50.000 uur, een CRI van 90+ en uiteraard een perfecte dimbaarheid met DALI”, aldus Decavele. “De afwerking van Triforum kan in wit, zwart, brons of goudkleur.”

De aandachtige bezoeker herkent wellicht TUBO van de opmerkelijke deelname van ZUMI aan Architect@Work. Daar werd de holle plexi buis van 80 millimeter diameter en een maximum lengte van 4000 millimeter voor het eerst getoond. “TUBO is een veelzijdig beestje”, benadrukt Decavele. “Ophangen in de ruimte kan, met verbindingstukken een lineaire constructie bouwen kan ook en door hoekstukken zijn bochten mogelijk. Met TUBO Wall bestaat ook een wandversie. De eindstukken en ook de muurbeugel zijn beschikbaar in het wit, zwart, forest, goudkleur of andere RAL-kleuren.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details