NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Het klimaatplafond als deel van het design
KAA Gent. (Beeld: Filip Jardin)

Het klimaatplafond als deel van het design

Als specialist in klimaatplafonds kan Interalu het ons volmondig bevestigen: de tijd dat klimaatplafonds als nicheproduct enkel toegepast werden in grote kantoorgebouwen is definitief voorbij. Ze duiken meer en meer op in kleine kantoren, scholen, ziekenhuizen en zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. Nog een opvallende trend: je ziet ze niet enkel als neutrale, doorlopende structuren die liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn. Ze zijn er steeds vaker in allerlei vormen en kleuren. Zo worden klimaatplafonds een onmiskenbaar deel van het design van een ruimte. Het klimaatplafond biedt anno 2020 zowel functionele als esthetische voordelen.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Interalu

Het familiebedrijf Interalu – met hoofdzetel in Antwerpen en kantoren in Luxemburg, Nederland, Frankrijk en partner in Italië – is al 50 jaar specialist en marktleider in plafondoplossingen: van metalen plafonds tot design klimaatplafonds. “We blijven onszelf heruitvinden, we rusten nooit op onze lauweren en blijven onze producten en kennis telkens aanscherpen”, licht CEO en Managing Director Anthony Schrauwen een tipje van de sluier.

Gedegen productkennis

Interalu is gespecialiseerd in klimaatplafonds en wil die gedegen product- en vakkennis graag delen met de architect, ingenieur en bouwheer. Daarom wordt er in Wilrijk, waar het hoofdkantoor gevestigd is en alle plafondpanelen worden geproduceerd, druk gebouwd aan een nieuw onthaal. Dat wordt tegelijk een levende showroom om de ontelbare mogelijkheden van klimaatplafonds te etaleren. Je ontdekt er alle troeven van het klimaatplafond anno 2020. Carlo Miers, Commercial Director, vertelt: “We houden met heel wat aspecten rekening: technische vereisten met als belangrijkste het koelen en verwarmen, maar ook akoestiek en energie-efficiëntie. En ook het esthetische luik telt mee. Het draait al langer niet enkel om de technische kant. Ook het design is van tel. De mogelijkheden van onze plafondoplossingen zijn dan daarom erg uiteenlopend. Een houtlook? Een vrije vorm? In de kleur van het bedrijfslogo? Een industriële uitstraling helpen creëren? Of net zo onzichtbaar mogelijk maken? We realiseren het allemaal.”

Interalu 3b - GODDEERIS - SAPP BLH30-20 - EILAND (14)(ENT_ID=69 kopiëren
HVAC-specialist Goddeeris, Roeselare. (Beeld: Lenzer)

New ways of working

Nieuwe trends blijven niet onopgemerkt door Interalu. Denk aan flexibel ruimtegebruik en ‘new ways of working’. Maar ook het ecologisch aspect wint al jaren aan belang. “Al onze klimaatplafonds zijn zeer performant en energie-efficiënt”, aldus nog Carlo Miers. “Ze verwarmen met lage temperaturen en koelen met hoge temperaturen waardoor er veel minder energie nodig is om een optimaal binnenklimaat te bekomen.” Dat scheelt niet alleen op de maandelijkse energiefactuur, het draagt ook bij aan het duurzame ondernemingsbeleid.

Vlotte en flexibele samenwerking

Het liefst gaat Interalu zo vroeg mogelijk met de klant en alle bouwpartners rond de tafel zitten. “Zo kunnen we onze producten aanpassen om aan alle technische en architecturale eisen te voldoen. Dankzij onze eigen R&D en productieafdeling kan Interalu zich flexibel opstellen. Dat maakt voor een klant vaak het verschil. We leveren of plaatsen bijvoorbeeld ook metalen plafonds, eventueel in combinatie met klimaatplafonds. De teams van Interalu en LCC Plafonds werken daarvoor nauw samen. We kunnen met andere woorden echt het volledige pakket aanbieden”, concludeert Carlo Miers. Kwaliteit, zowel op vlak van product, advies als service.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details