NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hoe de akoestische prestaties van lichte constructie-elementen optimaliseren?
Het InsulMass-gamma leent zich voor de akoestische isolatie van lichte tussenwanden, voorzetwanden, afvoerleidingen, houten vloeren en verlaagde plafonds.

Hoe de akoestische prestaties van lichte constructie-elementen optimaliseren?

Maak kennis met insulMass van Insulco, een gamma aan dunne en soepele zware massa’s voor het akoestisch isoleren van lichte constructie-elementen. Ondertussen verkrijgbaar in vier varianten – zowel platen als op rol – aangepast aan het specifieke gebruik. Voor een aanzienlijke geluidsverzwakking en geapprecieerde verbetering van het akoestisch wooncomfort.

Het is een feit: de akoestische isolatie van lichte elementen tussen kamers en verdiepingen, maar bijvoorbeeld ook van afvoerbuizen, durft al wel eens tekort te schieten. Het Belgische Insulco vond er wat op en presenteert met insulMass, een gamma aan dunne maar zware massa’s die, doorgaans aanvullend op de reguliere vezelachtige isolatie, voor extra akoestisch comfort zorgen. De verschillende productvarianten vinden hun weg naar verschillende toepassingen: in tussenwanden, voorzetwanden, verlaagde plafonds, op lichte houten vloeren en dus ook rond afvoerleidingen. Een toelichting.

Versnijden doe je eenvoudig met een breekmes.

Hoge dichtheid

Dun en zwaar, dat is in essentie het succesrecept van insulMass. Het materiaal is vervaardigd uit een mix van gerecycleerde polymeren, verrijkt met minerale materialen met hoge dichtheid. Deze zware massa, hoe verrassend dun ook, is in staat de dichtheid van de wanden te verhogen en de trillingen veroorzaakt door de geluidsgolven aanzienlijk te verminderen. En dit terwijl de wand amper dikker wordt. Noteer hierbij dat een akoestische scheidingswand steeds wordt opgebouwd volgens het massa-veer-massa-principe, waarbij de beide afwerkingsplaten langs binnen weliswaar akoestisch worden opgewaardeerd met een insulMass membraan. De holle ruimte tussenin vult men nog steeds op met een vezelachtige en absorberende isolatie die de ‘veer’-functie voor zijn rekening neemt.

Ook de zwaarste oplossing, met insulMass 7.5, laat zich eenvoudig aan de gipsplaat nieten.

Voor elk gebruik de juiste variant

Het Insulco insulMass gamma omvat vier varianten voor een waaier aan toepassingen. Met insulMass 3.5 – met een gewicht van 3,5 kg/m² – kies je voor de economische oplossing, geleverd in rollen van 5 op 1 meter. Uitermate geschikt voor het akoestisch isoleren van houten vloeren. Dat het insulMass mebraam nu ook verkrijgbaar is op rol, maakt de plaatsing op vloeren er alleen maar makkelijker op. Voor lichte scheidingswanden blijft insulMass 7.5, de zwaarste oplossing in plaatvorm, een aanrader. Snij de plaat met een breekmes op maat en bevestig het membraan op de achterkant van de gipsplaat alvorens deze te monteren. Gebruik je OSB platen ter versteviging? Dan kan de insulMass rechtstreeks op deze panelen worden bevestigd, nog voor de gipsplaat wordt geplaatst.

Speciale toepassingen 

Een rolluikkast akoestisch isoleren? Gaten of kleine openingen afdichten? In dit geval biedt de insulMass 5.3 ST soelaas. François-Xavier Debaillie van Insulco: “Dit is een zelfklevende oplossing in plaatvorm die we vooral aanraden wanneer een traditionele mechanische bevestiging moeilijk is. Dit kan heel gemakkelijk worden geplaatst op elk type oppervlak.” Last but not least is er insulMass Bi+18, isolatie op rol waarbij een zware massa van 3,5 kg/m² gecombineerd wordt met een akoestische viltlaag van ongeveer 15 millimeter. Dit product combineert de twee belangrijke principes in de akoestiek: isolatie en absorptie. Heel handig om bijvoorbeeld afvoerbuizen akoestisch te isoleren. Het soepele membraam laat zich rond de buizen wikkelen. Voorzie een overlapping en tape dicht met insulTape dB90 voor een optimale akoestische dichting. Wat is het ideale insulMass product voor jouw akoestische uitdaging? De Insulco-adviseurs staan klaar voor gepersonaliseerd advies!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details