NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hoe je ovale vormen in je huis kunt gebruiken voor een mooie inrichting

Hoe je ovale vormen in je huis kunt gebruiken voor een mooie inrichting

Wil je je huis mooi inrichten? Kies dan eens voor ovale vormen. Ovale vormen kunnen je huis interessanter en mooier laten ogen. Hier zijn handige tips over hoe je ze goed kunt gebruiken. We gaan het hebben over een speciale stijl genaamd Japandi, waarbij gezelligheid uit Scandinavië wordt gecombineerd met strakke dingen uit Japan. Denk aan rustige kleuren en natuurlijke materialen. Dit is een goede basis om ovale vormen te gebruiken.

Gebruik hout

In de Japandi stijl is natuurlijk materiaal belangrijk. Vooral hout. Hout kan gebruikt worden voor meubels, vloeren en zelfs de muren. Denk bijvoorbeeld aan houten wandpanelen. Die zijn tegenwoordig erg populair. Het geeft je huis een warme sfeer. Andere materialen zoals bamboe en linnen passen hier ook goed bij.

Licht en ruimte

Ook is er in de Japandi stijl veel aandacht voor natuurlijk licht. Als je ovale vormen wilt benadrukken, is goed licht belangrijk. Houd je ramen vrij en gebruik lichte gordijnen. Zo komt er genoeg licht in huis en komen de ovale vormen mooi naar voren. Je kunt ook glazen schuifdeuren gebruiken om het licht door de kamers te laten stromen.

Ovale tafels in verschillende kamers

Laten we eens bekijken hoe ovale tafels in verschillende kamers van je huis kunnen worden gebruikt. In de eetkamer kan een ovale eettafel een slimme keuze zijn voor ruimtes waar niet veel plaats is. Het neemt minder ruimte in dan een rechthoekige tafel, maar biedt nog steeds voldoende zitplaatsen. Een breedte van minstens 90 centimeter zorgt voor comfort, en ongeveer 60 centimeter per persoon is een goede maatstaf voor de lengte. Een ovale tafel van 180 centimeter lang is bijvoorbeeld geschikt voor zes personen. In de woonkamer kan een ovale salontafel een prachtig middelpunt zijn, en naast het mooie uiterlijk is het ook handig voor het plaatsen van spullen. Kies een tafel die past bij je woonkamer en genoeg ruimte biedt voor boeken, drankjes en decoratieve items. In de slaapkamer kan het neerzetten van een ovale make-up tafel of bijzettafel een mooie en praktische toevoeging zijn. Speel met de grootte en zorg voor balans. Zo maak je je huis uniek en mooi met ovale vormen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details