NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hoogwaardige modulaire inrichting voor magazijnen
Troax tilt het wandensysteem naar een hoger niveau.

Hoogwaardige modulaire inrichting voor magazijnen

Bij de inrichting van werkplekken is steeds meer aandacht voor flexibiliteit. Modulaire systemen zijn daarbij een belangrijk aspect. Ze maken het mogelijk ook ruimtelijk in te spelen op de evoluties in de markt en binnen het bedrijf. Troax ontwikkelde een ingenieus systeem met modulaire wanden voor warehouse partitioning.

Een magazijn efficiënt en vlot werkbaar maken en houden? Dat vraagt om een doordachte inrichting. En hoe goed je ook plant, meet en puzzelt, je optimale magazijn ziet er na enkele jaren misschien alweer anders uit. Daarom is een modulair wandsysteem een slimme keuze. Troax tilt het wandensysteem naar een hoger niveau. Je bouwt wanden met standaardmodules. Die wanden kan je op elk moment uitbreiden, extra indelingen toevoegen of ze afbreken en elders opnieuw opbouwen. “Voor magazijnen, loodsen en andere logistieke gebouwen is dat een grote troef”, weet marketingverantwoordelijke Sigrid Herbosch. “Bovendien zijn onze wanden relatief goedkoop ten opzichte van traditioneel metselwerk, met dus de flexibiliteit als bijkomend voordeel.”

Je bouwt wanden met standaardmodules. Die wanden kan je op elk moment uitbreiden, extra indelingen toevoegen of ze afbreken en elders opnieuw opbouwen.

Wanden op maat

Niet alleen kan je wanden hergebruiken op andere plaatsen, ook voor de constructie van de initiële indelingen heb je heel wat mogelijkheden. Zo kies je tussen gaaswanden met diverse lichtdoorlatendheid, zijn de open mazen optimaal voor branddetectie en sprinklers en zijn er weinig beperkingen op vlak van hoogte. Ook grote deuren zijn geen enkel probleem. Sigrid: “Vouwdeuren, telescopische of geautomatiseerde deuren? We leveren ze op de gewenste afmeting. Zo geeft elke klant zijn ideale wanden, element na element, vorm. Ook de grootte van mazen kan gekozen worden. Standaard werken we met invullingen van vijf op vijf, maar andere groottes zijn mogelijk. Nood aan meer privacy? Dan is ook een volleplaatsysteem mogelijk.”

De wanden zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Naast industriële projecten vinden de oplossingen van Troax ook geregeld de weg naar residentiële toepassingen. Daar geven ze architecten creatieve vrijheid om unieke inrichtingen te realiseren. “Natuurlijk zijn onze modulaire wanden een praktische keuze om bergingen van appartementsgebouwen of bijvoorbeeld fietsenstallingen in de gemeenschappelijke garage in te richten. Toch zijn er al heel wat sprekende voorbeelden met verrassende esthetiek. Zo speelde een architect in een loft met het hekwerk als tussenwand. Leuk detail: aan de mazen kan je bijvoorbeeld planten hangen. In Brussel werden onze oplossingen zelfs gebruikt om een gebouw af te schermen tegen duiven. Een speelse gevelbekleding en een efficiënte bescherming ineen.”

De modulaire wanden zijn ook geschikt voor buitengebruik.

Herbruikbaar en recycleerbaar

De stalen systemen van Troax zijn eindeloos herbruikbaar en 99 procent recycleerbaar. Hun duurzame karakter maakt ze een keuze voor de lange termijn. “De panelen overleven onze klant”, beweert Troax. Het Zweedse bedrijf legt zich dan ook al sinds 1955 toe op veiligheid in industriële settings. Naast scheidingswanden zet Troax in op machineafscherming en de beveiliging van eigendommen. “We waren destijds de eerste op de markt en zijn sindsdien stevig gegroeid”, aldus nog Sigrid. “Door andere bedrijven over te nemen breiden we onze expertise steeds verder uit, net zoals de mogelijkheden voor onze klanten. Ook nichemarkten vinden daardoor vlot de weg naar onze systemen. Denk maar aan transportfirma’s die opslagruimte verhuren, self-storage units of datacenters. Waar de ruimtelijke inrichting veelvuldig moet wijzigen, hebben we het perfecte antwoord klaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details