NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hybride kantoorinrichting en Belgisch maatwerk geënt op mens en bedrijf
Telenet ziet het kantoor post-corona vooral als een ontmoetingsplek en dit werd door Pami optimaal gefaciliteerd.

Hybride kantoorinrichting en Belgisch maatwerk geënt op mens en bedrijf

Klaar voor morgen. Deze slogan van Telenet gaat verder dan alleen de dienstverlening van dit telecombedrijf. Ook het bedrijfsgebouw an sich blijkt vandaag helemaal klaar voor de toekomst. De kantoren kregen recent een zeer grondige make-over, dit in nauwe samenwerking met de workspace designers van Pami. 

Waarom Pami? Het feit dat dit Belgische bedrijf alles in eigen beheer heeft – van R&D, interieurarchitecten en maatwerkatelier tot de plaatsingen en volledige logistieke omkadering – maakt dat Pami zeer flexibel kan inspelen op specifieke wensen. De timing is daarbij heilig, net als het respecteren van het budget. “De samenwerking verliep heel vlot”, klinkt het bij Telenet. “Pami bood het beste antwoord op onze wensen door actief mee te denken en maatwerk te ontwerpen dat voldeed aan onze behoeftes. Daarbij is Pami meer dan alleen een leverancier. Als partner zaten ze samen met Telenet aan de tekentafel en bedachten ze oplossingen op vlak van inrichting, meubilair en maatwerk. Tot ieders tevredenheid, zowel van het projectteam als de werknemers.” 

Verschillende afdelingen hebben een metalen pitch area, inclusief podium, tv-scherm en stoffering in aangepaste kleur.

‘War for talent’ en het belang van welbevinden

Pami ontwerpt en realiseert al meer dan 65 jaar inspirerende werkomgevingen. De mens en zijn welbevinden op kantoor staat daarbij steeds centraal, in de ‘war for talent’ meer dan ooit actueel. De nieuwe realiteit, post-corona, vraagt bovendien om nieuwe concepten voor het hybride kantoor, telkens op maat van het bedrijf en de mensen. Dit was ook het geval bij Telenet, een organisatie met wel 2.000 medewerkers waar deels thuiswerk aangemoedigd wordt. Het resultaat is een dynamische kantooromgeving met een grote verscheidenheid aan werkplekken, vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten maar net zo goed geschikt voor ongestoord focuswerk. Een kantoor geënt op de medewerkers, maar ook conform de bedrijfscultuur die onder meer inzet op maatschappelijk verantwoord ondernemen en de voorkeur geeft aan lokaal Belgisch maatwerk.

Opperste concentratie in de geïnstalleerde cubes, ook geschikt voor één-op-één overleg.

Uitdagingen en oplossingen

Telenet kwam bij Pami terecht na een RFQ waarbij het als beste uit de bus kwam. De uitdaging was niet min: een project van formaat, met uitdagende deadlines en heel wat factoren om rekening mee te houden. Wouter Michiels, account manager bij Pami: “Aan ons om de reeds bestaande plannen van Telenet verder te optimaliseren, met maatwerk, frisse ideeën van R&D en uiteraard onze knowhow.” In het kader van duurzaam ondernemen was er ook aandacht voor het circulaire om via refurbishment bestaand meubilair te integreren in het nieuwe ontwerp. Ann Eeckhout, accountmanager bij Pami: “Het kantoor functioneert als een soort stad, waar het atrium dienst doet als ‘Grote Markt’. Hier kunnen werknemers, over de verschillende afdelingen heen, elkaar treffen in verschillende settings. Op de verdiepingen werden per afdeling – met elk een specifieke kleur – verschillende soorten werkplekken uitgewerkt, met vooraan vooral brainstormruimtes, bijvoorbeeld in de vorm van een metalen pitch area, en andere creatieve meetingplekken. Meer achteraan bevinden zich de traditionele werkplekken.” Wouter vult aan: “Telenet hanteert daarbij zoveel mogelijk een clean desk policy door met individuele lockers te werken. Dit combineren ze met flexibele zit-stawerkplekken om de ergonomie te garanderen.” Ook bijzonder is ‘de bibliotheek’, een stilteplek voor concentratiewerk. De ruimte werd creatief ingevuld met een op maat gerealiseerde grote kastenwand en ‘huisjes’ die de aanwezige bureaus hergebruiken en creatief omkaderen. Knap hoe het geheel, met het oog op het welbevinden, ook creatief werd ingevuld. Helemaal op maat van de werknemers van Telenet, en zo hoort het.    

FICHE VAN PROJECT
  • Project: Telenet
  • Locatie: Mechelen
  • Kantoorinrichting: Pami

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details