Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuws

In gesprek met Jan Dossche

Jan Dossche is president van USFloor International. Begin jaren negentig richtte hij, met het nodige lef en een Roemeense vennoot, een firma op voor de verkoop en distributie van vloerbedekking.

Nuovo 50 CERA 0785C kopiëren

Tekst | Tekst: Stephanie Demasure | Beeld: Caryn Communication

18 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met 25 filialen werd het op zijn minst gezegd een succesverhaal. De laatste jaren is hij vooral het gezicht van CORETEC © in Europa. Reden genoeg om hem enkele ondernemersvragen voor te schotelen.

Eind jaren tachtig reisde Jan Dossche frequent rond in Centraal Europa voor zijn werk. Hij maakte de val van de Muur dan ook van dichtbij mee. Net als de opportuniteiten die eruit volgden. In die omstandigheden kwamen zijn kennis van de producten en de regio, zijn rijke netwerk en de nodige dosis lef samen. “Samen met een Roemeense vennoot heb ik in 1991 de eerste firma voor de verkoop en distributie van vloerbedekking opgericht”, vertelt Dossche. “Met meer dan 25 eigen winkels groeiden we uit tot marktleider in Roemenië. Stond ik aanvankelijk nog trouw als klant op Domotex Hannover, plots was ik er een van de fabrikanten.”

Europees succesverhaal

De laatste vijf jaar is Jan Dossche in Europa vooral het gezicht van COREtec®, een lijn van hoogwaardige PVC vloeren. Het merk is gecreëerd door zijn broer in de VS, maar Jan is verantwoordelijk voor de uitrol in Europa. “COREtec® is een disruptief product binnen de vinyl LVT categorie. Het is een premium product dat qua constructie, afmeting, esthetiek en textuur elke consument aanspreekt. Het aanbod blijft trouwens uitbreiden. Zo is onlangs de CERATOUCH collectie geïntroduceerd.”

Ook de komende jaren blijft de missie van Jan Dossche COREtec® tot in alle hoeken van Europa brengen. Net als het blijven inzetten op de sterke service. In heel Europa heeft COREtec® een 72-uursleveringsgarantie. Momenteel zijn er 208 verschillende decoren en kleuren in voorraad, met een ruim assortiment bijpassende afwerkingsprofielen. Tegen een marktconforme prijs, uiteraard.

 Professioneel advies

​In een doe-het-zelfzaak zal je COREtec® niet vinden. Een bewuste keuze. Jan Dossche: “Gemiddeld kopen we in ons actieve leven drie keer een vloerbedekking. De noden en verwachtingen zijn daarbij altijd anders. Om zeker te zijn van het beste resultaat zijn het advies en de uitvoering door een professional noodzakelijk.”

Ook al richt COREtec® zich niet tot de hobbyklusser, toch is het merk helemaal mee met de populaire kliksystemen. Het COREtec®-kliksysteem maakt een zwevende plaatsing mogelijk, zonder extra kosten voor het uitbreken of extra voorbereiding van de ondervloer. Voor de professionele vloerder betekent dat een enorme tijdswinst en dus ook meer plaatsingen en een hoger rendement.

Evolutie in de vloerenwereld

Ook in het segment van de vloeren veranderen trends en technieken razendsnel, net zoals het consumentengedrag. Consumentenbeurzen en vakbeurzen blijven in die context van groot belang. “Beurzen zijn als het ware vensters op de wereld”, vindt Jan Dossche. “Ze zijn de ideale gelegenheid om het beste van jezelf te tonen, voor medewerkers, partners en prospects. Het laat toe je merk en bedrijf meer naamsbekendheid te geven, bij het grote publiek en bij de professional.”

Met een uitgebreid gamma aan decoren zet COREtec® maximaal in op de persoonlijke stijlen en smaken van de eindklant. En dat loont, zo blijkt. Dossche: “De huidige categorie van meerlaagse watervaste vloeren van COREtec® zorgen voor aanzienlijke groei binnen het volledige vloerenaanbod. Specialisten voorspellen een groeispurt voor dit segment. Over enkele jaren zou COREtec® volgens de prognoses tot een kwart van de totale kunststof vloerbekleding beslaan. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
  • IB-1

    Interieurbouw & Schrijnwerk

    Platform voor de interieurbouwbranche

    Naar website
  • MTV

    Metaalvak

    Platform voor de metaalverwerkende industrie

    Naar website
  • Greenpro

    Greenpro

    Platform voor de tuin- en groenprofessional

    Naar website
  • KB

    Keukenbouw

    Platform over design en techniek in de keukenbranche

    Naar website
  • GWW-BE

    Grond/Weg/Waterbouw

    Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

    Naar website
  • IA

    Industrial Automation

    Platform over productie- en procesautomatisering

    Naar website
  • LP

    Lumenpro

    Platform over licht en verlichting

    Naar website
  • Recyclepro

    Recyclepro

    Platform over de gehele recyclingstroom

    Naar website
  • CLW

    Construire la Wallonie

    Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

    Naar website
  • Bouwmat

    Bouwmat

    Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

    Naar website
  • BAVL

    Bouwen aan Vlaanderen

    Platform voor de bouw

    Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details