NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
In lijn met je project
Kies je voor een uniforme look of meer afwisseling?

In lijn met je project

Ronde vormen of strakke lijnen, soms met een hoek af. Verlichting vormt de finishing touch in de inrichting van je residentiële, commerciële of zakelijke pand. Novalux is gespecialiseerd in de productie van architecturale verlichtingsproducten, voor binnen- en buitengebruik. De gloednieuwe studio in hartje Antwerpen brengt de inspiratie nu tot vlak bij jou.

Novalux is de nieuwe speler in de nnuks Holding, die steeds internationaler wordt. Het Italiaanse Novalux sluit naadloos aan op het gamma. “We merkten dat het aanbod soms niet technisch genoeg was”, zegt lichtconsulent Margot Herbots. “Novalux is meer afgestemd op de projectmarkt en komt tegemoet aan meer technische vragen. Zo spelen we nu beter in op de visie en noden van architecten.”

Wees welkom in de studio om het gamma te ontdekken en ideeën te spuien.

Plek om te werken en te inspireren

In de Novalux-studio in de Antwerpse Kloosterstraat laat je je inspireren door de ingewerkte armaturen. Bovendien kan je er meteen aan de slag voor je volgende project. Rond een grote houten tafel kunnen architect, installateur en eindklant samenkomen. De lichtconsulent denkt graag mee over de plannen. Margot: “We bekijken samen waar je de verlichtingselementen het beste plaatst en of je dan beter kiest voor indrukwekkende armaturen of eerder voor verborgen ledlijnen.”

Novalux wordt graag zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken. “Zo garanderen we het beste resultaat. Door op voorhand na te denken over verlichting en de plannen met ons te delen, kunnen we veel strakker werken, zeker als de voorkeur uitgaat naar die verborgen lijnen. Samengevat: hoe vroeger van de partij, hoe ruimer de keuze.”

Uitgebreid gamma

Novalux staat bekend voor de reeks Cartoon: dat zijn ledprofielen die ingewerkt zijn in een stukje gyproc. “Dat geeft niet alleen een naadloos resultaat, maar maakt ook het leven op de werf een stuk gemakkelijker”, weet Margot. “De gipsplaat maakt een vlotte installatie mogelijk. Het resultaat is een naadloze ledlijn, zonder gedoe. De fijne grafische lijn met 48 volt versterkt de architectuur.”

Daarnaast introduceert Novalux nog enkele stijlvolle toevoegingen aan de catalogus. De nieuwe versie van Halos, gekenmerkt door ronde vormen en fijne lijnen, heeft een akoestisch paneel. Daarmee speelt Novalux slim in op de heersende trends. “We zien tegenwoordig meer en meer open plafonds, waar alle systemen bloot blijven”, vertelt Margot. “Dat is een heel esthetische keuze, die de akoestiek niet altijd ten goede komt. Daar kan de Halos Acoustic uitkomst bieden.” Er bestaat ook een variant met drie richtbare spots. Een andere afgeleide van de ronde Halos is Ark. “Deze C-vormige profielen brengen heel wat speelsheid in het interieur”, vervolgt Margot. “Het is eens iets anders dan rechte lijnen of cirkels, met heel wat mogelijkheden tot combineren.”

Ark laat zich eindeloos combineren voor meer speelsheid in een interieur.

Rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst

Novalux bouwt als familiebedrijf op een rijke geschiedenis. Oprichter Gino Persiani was ongeveer dertig jaar toen de tweede wereldoorlog uitbrak. Wat hij zag in de Duitse onderzeeërs bracht hem op een lumineus idee. Hij ontdekte de eerste tl-lampen en wilde die op een decoratieve manier introduceren in de woning. In 1948 stampte hij zijn eigen bedrijf uit de grond.

Zijn kleinzoon Alessandro Sgrignoli croste als peuter al over de bedrijfsvloer. Met hem als CEO blijft het familiebedrijf in goede handen. De productie is tot vandaag volledig van Italiaanse makelij. “Die nabijheid binnen Europa is voor ons ook een groot voordeel”, zegt Margot. “We kunnen maatwerk snel leveren om te voldoen aan de wensen van de klant. Om hen nog beter te bedienen, heten we iedereen welkom in de nieuwe studio.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details