NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Indoor-outdoor living door strak aluminium schrijnwerk
Een panoramisch zicht op de tuin door het hoek-op-hoek glas.

Indoor-outdoor living door strak aluminium schrijnwerk

Een oase aan licht waardoor je je binnenshuis op je terras waant. Het is een van de doelstellingen die architect Bart Hoyberghs voor ogen had bij het ontwerp van deze woning in Nijlen. Die ervaring krijgt vorm door het hoek-op-hoek glas. De strakke look werd gecreëerd met aluminium raam- en deursystemen van Aliplast Aluminium Systems. De Lokerse specialist produceerde ook het systeem voor het schuifraam met vlakke dorpel dat de eigentijdse uitstraling vervolledigt.

Aliplast Aluminium Systems is al meer dan 35 jaar een van de belangrijkste spelers in het ontwikkelen en produceren van aluminium raam- en deursystemen. Zij opereren onder het motto “Alles onder één dak”: zowel het extruderen, poederlakken als isoleren van de aluminium profielen gebeurt in hun vestiging in Lokeren. Volgens salesmanager Jourik Duwez is het de combinatie van deze belangrijke processen die het bedrijf onderscheidt van de concurrentie. “Andere systeemhuizen geven sommige van die processen doorgaans uit handen”, zegt hij. “Het feit dat Aliplast deze kernprocessen in eigen beheer doet, onder één dak, heeft grote voordelen voor onze partners, de professionele raamfabrikanten. We hebben de kwaliteitsprocessen zelf in de hand en hangen dus niet af van leveranciers. Aangezien we alles zelf doen, zijn we flexibel. We hanteren ook korte en zeer betrouwbare leveringstermijnen. Alle materialen die we produceren, leveren we zelf bij onze klanten. Zij produceren met onze materialen ramen, deuren en schuifelementen en plaatsen ze bij de eindklant.”

Het schrijnwerk van Aliplast Aluminium Systems geeft de binnenzijde een strakke look.

Niet enkel autonomie en flexibiliteit definiëren Aliplast. Het systeemhuis staat ook garant voor kleurkwaliteit. “Wij bieden onze profielen aan met een lakgarantie van 15 of 25 jaar ten opzichte van de gangbare 10 jaar. Dat is mogelijk, omdat we het Seaside Qualicoat-label hebben en al het poederlakwerk zelf uitvoeren. Voor de garantie van 25 jaar werken we met  klasse-2-poeders: zij hebben een veel hogere weerstand tegen uv-straling en behouden beter hun originele kleur.”

Nieuwste generatie producten

Een van de Aliplast-partners is Alu-xtra, een schrijnwerkbedrijf in Kessel. Alu-xtra maakte en plaatste het aluminium schrijnwerk in de halfopen bebouwing van een project in Nijlen. Christophe Boexstaens, bestuurder bij Alu-xtra, over de samenwerking met Aliplast: “Aliplast is een van de grotere systeemleveranciers. Zowel hun raam- en deurserie STAR75 als het schuifsysteem VG500 zijn geschikt voor de eigentijdse woningbouw door het strakke design. STAR75 leent zich perfect voor de BEN-woning, want het systeem scoort goed op thermisch en akoestisch vlak.” Voor het schuifraam koos Alu-xtra voor de VG500 in kleur 9004TC met vlakke dorpel. Zo heeft de eigenaar geen overstap van binnen naar buiten. “We kozen hier voor de monorail, maar de VG500 bestaat ook in duorail, trirail en open glashoek van 90 graden. Ook dit systeem levert sterke thermische prestaties.”

Het schuifraam met vlakke dorpel voor een eigentijdse uitstraling.

Net als Aliplast heeft Alu-xtra alle processen in eigen handen: het bedrijf maakt en plaatst zijn producten zelf, volledig op maat van de klant. “Wij zorgen ervoor dat alles – ook dat waaraan een particulier niet meteen denkt – wordt besproken en uitgevoerd. Zo zijn er achteraf geen teleurstellingen. We stellen bijvoorbeeld de elegante verbogen afwatering voor in plaats van te werken met waterkapjes. Dat is veel mooier. Ook de deurklinken die onze klant kiest, laten wij in dezelfde kleur poederlakken als de raam- en deurprofielen” , zegt Boexstaens.  Het vakmanschap van Alu-xtra en de Aliplast-systemen van Belgische topkwaliteit gaan perfect samen. “Aliplast levert altijd de nieuwste generatie systemen, wat hen de gedroomde partner in de nieuwbouw maakt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details