NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Innovatieve vloerbekleding voor Van der Valk-suites
In het nieuwbouwvolume kreeg de Wellness-suite een vloer uit de COREtec® Naturals Forest-collectie.

Innovatieve vloerbekleding voor Van der Valk-suites

De suites in het Van der Valk-hotel in Beveren zijn populair. De hoge boekingsgraden danken de luxueuze kamers ongetwijfeld aan de kwalitatieve faciliteiten, zoals de vier restaurants, de wellness en de hoogwaardige afwerking. Met hun realistische houtlook, warme karakter en onderhoudsvriendelijke technologie wist COREtec® te overtuigen als vloerbekleding. Een verhaal dat ongetwijfeld nog wordt vervolgd. 

Jan Dossche, President van USFloors International, nodigde ons uit om de nieuwe hotelsuites zelf te ontdekken tijdens een medialunch. Na een ontvangst door Tim van der Valk en een lunch in het culinaire restaurant NEST volgde een rondleiding. Er valt namelijk heel wat te zien op de site. Onlangs werd het hotel aanzienlijk uitgebreid. In het nieuwbouwgedeelte ontdekten we de eerste suite. Voor de Panorama-suite viel de keuze op COREtec® Naturals Forest. De lichte houtkleur van deze vloer geeft de kamer een huiselijk gevoel. Die sfeer complementeert het fantastische uitzicht en de moderne voorzieningen, inclusief bubbelbad en sauna.

“Bij de selectie van partners en leveranciers voor onze nieuwe en gerenoveerde suites stonden duurzaamheid, een slijtvast karakter en eenvoudig onderhoud hoog op de prioriteitenlijst”, zegt Tim van der Valk, die samen met zijn echtgenote het hotel in Beveren uitbaat. “COREtec® bood een perfect antwoord. De akoestische demping, het aangename loopgevoel en de uitzonderlijke watervastheid deden ons de knoop al snel doorhakken.”

In de Jardin, een pop-up grillrestaurant, plaatste Topfloors de XL END-planken van COREtec®.

Natuurlijke tinten voor echt thuisgevoel

In het nieuwbouwvolume kreeg ook de Wellness-suite een vloer uit de COREtec® Naturals Forest-collectie. Zoals de naam al doet vermoeden, haalt Van der Valk in deze suite alles uit de kast voor een private wellnessbeleving. Op het grote terras vind je een bubbelbad, ruime sauna, ligbedden en een verkoelende stortemmer. Deze kamer heeft zelfs een exclusieve AXOR ShowerHeaven, de enige horizontale douche in het land.

Tot slot werd een bestaande suite uitvoerig gerenoveerd, inclusief COREtec®-vloer. Uit de collectie Natural Lumbers komt de ietwat brutere houtvloer voor de Lagoon-suite. Deze trekt volop de kaart van het openbadkamerconcept. Geen probleem voor COREtec®. De uitzonderlijke waterbestendigheid van de planken is perfect geschikt voor natte ruimtes.

Voor de Panorama-suite viel de keuze op COREtec® Naturals Forest.

Vlotte plaatsing

Ook uitvoerder Topfloor was aanwezig op de medialunch. Zaakvoerder Kris De Rydt is al jarenlang installateur van COREtec® en groeide uit tot een echte ambassadeur. Met goede reden, zo benadrukt hij: “Onze mannen zijn altijd blij als ze COREtec® mogen plaatsen. De eenvoudige verwerking zit daar zeker voor iets tussen. De XL END-planken zijn iets omslachtiger, door hun zwaardere gewicht. Tegelijk maak je snel meters, door de grootte van deze planken. Dat heft elkaar dan weer op.”

Die XL END-planken plaatste Topfloors in de Jardin, een pop-up grillrestaurant dat ook huurbaar is voor feesten. “XL END was hier de enige bruikbare vloer”, legt Jan Dossche uit. “Deze constructie staat op ijzers. Om de hoogteverschillen op te vangen en toch een esthetisch en comfortabel resultaat te garanderen, waren deze extra grote planken een ideaal antwoord. Onze zwevende vloer vangt verschillen tot twee centimeter moeiteloos op en is bestand tegen grote temperatuurschommelen.” In totaal ligt hier 300 vierkante meter COREtec® XL END.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details