NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Jonge Garde: Maxime Steensels bij CLVR
Fase 1 van het woonproject aan de Passantenhaven in Bocholt. (Beeld: Laura Paredis)

Jonge Garde: Maxime Steensels bij CLVR

‘Het mooiste aan de job? Maatschappelijke en sociale meerwaarde creëren’ 

De job van architect is Maxime Steensels op het lijf geschreven. “Ik zocht en vond in architectuur de studiekeuze die theorie en praktijk combineert. Denken en doen, met een fysieke output van het werk dat van betekenis is voor mensen, waar ze gelukkig van worden en herinneringen bij kunnen maken. Zelf werkt Maxime momenteel aan leuke herinneringen en praktische kennis bij CLVR, waar hij ondertussen al anderhalf jaar stage loopt. 

Lichte en luchtige architectuur met dynamisch gevelbeeld, afgestemd op de omgeving. (Beeld: Laura Paredis)

Niet alleen het creatieve en praktische, maar ook het organisatorische van de job spreekt Maxime aan. De zaken netjes op orde en goed geregeld! “De processen optimaliseren? Daar valt in de bouw nog wel wat mee te winnen”, stelt Maxime. “Een goede, strakke planning kan financieel mee het verschil maken.” Een uitdaging die hij graag mee op zich neemt. 

Maxime Steensels en zijn collega’s bij CLVR.

Teamspeler

Maxime moest niet lang twijfelen om toe te zeggen voor onze rubriek ‘jonge garde’. “Vooral omdat ik heel enthousiast ben over deze stageplek. Binnen CLVR spreken ze eigenlijk niet van stagiairs. Er werd mij verantwoordelijkheid beloofd en dat is ook zo gebleken. Vanaf dag één werd ik beschouwd als projectarchitect, weliswaar met toffe en ervaren collega’s die de nodige ondersteuning bieden.” Hoe Maxime bij dit bureau in Lummen uitkwam? “Na mijn studies Architectuur aan de UHasselt, met circulair bouwen als onderzoeksseminarie, ging ik op zoek naar een bureau in de buurt dat ook op grotere schaal ontwerpt. Omdat ik denk dat hier de meeste maatschappelijke meerwaarde te creëren valt”, aldus Maxime. “Bovendien zie ik mezelf als een teamspeler. CLVR was mijn eerste keuze en de sollicitatie zat meteen goed, net als mijn gevoel over deze werkplek.” Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en werkt Maxime al een half jaar als bediende, wat hem prima bevalt. Zijn zelfstandig statuut behoudt hij nog in bijberoep. “Vooral om vrienden en familieleden op deze manier te kunnen helpen bij het bouwen en verbouwen”, vult hij aan. 

Het groene binnengebied zal de drie woongebouwen verbinden.

Alle fases van het ontwerp- en bouwproces

Eén van de projecten waar hij zich bij CLVR mee over ontfermt, is het woonproject aan de Passantenhaven in Bocholt. “Fase 1 is opgeleverd, fase 2 is in werf en fase 3 heb ik mee ontworpen, wat maakt dat ik meteen te maken kreeg met het volledige bouwproces.” Het woonproject onderscheidt zich door de unieke ligging aan de Zuid-Willemsvaart. De drie gebouwen, met stuk voor stuk kwalitatieve doorzonappartementen, werden zo ingepland dat er maximaal kan genoten worden van het uitzicht over het kanaal, maar ook op het groene binnengebied dat de gebouwen zal verbinden. Maxime: “Wat materialisatie betreft, gingen we voor een combinatie van een witte gevelsteen met witte betonnen terrassen die door de verspringingen in de gevel privacy creëren, maar ook het dynamisch en samenhangend gevelbeeld kracht bijzetten. Het bovenste volume van de penthouses, helemaal rondom voorzien van terrassen, werd uitgevoerd in een verticale houten gevelbekleding die fraai harmonieert met de natuurlijke omgeving. Een ontwerp dat, ondanks het volume, toch best licht en luchtig oogt, op maat van de omgeving.” Nog meer bijzondere architectuur van CLVR met het magazijn van Golazo in Beringen. Maxime: “Aan de kant van de Industrieweg komt het gebouw over als één groen geheel, met naast een afhellend groendak ook een groengevel met automatische monitoring waardoor de planten op tijd en stond water en voeding krijgen.” Het resultaat: een mooi groen volume dat het duurzame bedrijfsimago van Golazo benadrukt.   

De imposante groene gevel van het Golazo-magazijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details