NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Keukens beleven – In het juiste licht
Verschillende keukenstijlen, elk met een eigen lichtplan.

Keukens beleven – In het juiste licht

Met DSM More ontwikkelde het een nieuw belevingsconcept dat stelselmatig in de (nieuwe of gerenoveerde) toonzalen zijn intrede zal doen. Bij drie afgewerkte toonzalen trad RZB Lighting op als verlichtingspartner.

In de DSM Keukens-toonzalen van Sint-Martens-Latem / Deurle, Gosselies en Schoten werd het DSM More-concept al geïmplementeerd en werkte de keukenspecialist samen met RZB Lighting. Wim Cloet, accountmanager West- en Oost-Vlaanderen bij RZB Lighting: “DSM More trekt de keukenstijl door naar andere leefruimtes. Het centraal punt is nog steeds de keuken. Maar aangezien de keuken eerder een multifunctionele ruimte is geworden waar ook andere zaken gebeuren dan koken en samen eten (denk maar aan werken, lezen of zelfs tv-kijken) past de keukenspecialist haar winkelopstelling aan. Een weerspiegeling van een duidelijke woontrend. Naast keukens vind je in verschillende inspiratiezones nu ook passende salontafels, zetels, haarden en verlichting.”

De keukenstijl doortrekken in de woonkamer of slaapkamer, het kan bij DSM Keukens.

Ander licht

Veel licht, veel downlighters en 800 lux op de getoonde keukens. Het ‘normale’ verlichtingsplan in een keukentoonzaal zorgt voor heel veel algemeen licht en maakt geen onderscheid tussen de verschillende zones in een showroom (gang versus keukens), keukenstijlen en -kleuren. DSM More is een totaal ander concept en zet in op de meer huiselijke sfeer die klanten ook thuis ervaren, vandaar de keuze voor accentverlichting. “Op basis van de keuken tekenen we een concept uit”, verklaart Wim Cloet. “Dat is dus voor elke zone anders en kopiëren van de ene winkel naar de andere is evenmin mogelijk. Welke kleur heeft de keuken? Wat is de opstelling? Maakt ze een deel uit van een groter geheel, namelijk keuken en woonkamer in één doorlopend geheel, of staat de keuken apart? Valt er veel daglicht binnen of niet? Met alle factoren houden we rekening bij de opmaak van het lichtplan en de keuze van de kleurtemperaturen (3000K, 2800K). Ook welke armaturen we inzetten, hangt af van deze factoren. Een mix van onze Calido mini track spots met 12°-bundel en richtbare inbouwspots Levido zorgt voor accenten op de keukenkasten, “-toestellen en -decoratie.”

Aanstralen van de gevel of mooi belichten van een (binnen)tuin, ook deze oplossingen vind je vanaf nu bij DSM Keukens.

Volledige uitrol

Begin dit jaar vierde DSM Keukens feest. In Sint-Martens-Latem / Deurle opende een nieuwe vestiging de deuren, compleet opgetrokken volgens het DSM More concept. Verspreid over de oppervlakte van ongeveer 2.000 vierkante meter vinden we er een hele reeks keukenopstellingen in verschillende stijlen, elk met een speciaal ontwikkeld lichtplan. Wim Cloet: “We hielden hierbij rekening met de flexibiliteit die nodig is in elke winkel. De opstellingen blijven namelijk niet voor eeuwig dezelfde. Verandert de keuken, dan verandert ook de verlichting. Door gebruik te maken van spots op rails of makkelijk richtbare armaturen spelen we hier vlot op in. Ook dienden we rekening te houden met de andere zones. Zo voorzien we meer licht met DEECOS MINI spots in CRI95 voor een perfecte kleurweergave van de stalen op de locatie waar de verschillende materialen en kleuren door de klanten bekeken en gekozen worden. In de verschillende inspiratiezones heerst een huiselijke sfeer en daar draagt de warmere kleurtemperatuur zijn steentje bij.” Ook rond de showroom verzorgt RZB de verlichting, Terra Edelstahl grondspots met asymmetrische stralingshoek verlichten de gevel. Na de positieve reacties bij de introductie van DSM More in de toonzaal in Schoten volgde snel deze in Gosselies het voorbeeld. Met Sint-Martens-Latem / Deurle zijn vandaag drie van de toonzalen ingericht volgens het DSM More-concept. Stelselmatig zullen de andere toonzalen van DSM Keukens met het DSM More-concept worden ingericht. “RZB werkt hier graag aan mee”, besluit Wim Cloet.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details