NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Keuze warmtepomp bepaald door bouwprofessionals
De architect en installateur van Eleni en Jimmy overtuigden hen om voor een warmtepomp te kiezen.

Keuze warmtepomp bepaald door bouwprofessionals

Almaar meer woningen zijn uitgerust met een warmtepomp. Toch zijn er nog een paar struikelblokken die consumenten tegenhouden om ervoor te kiezen. Als bouwprofessional overtuig je hen evenwel gemakkelijk van de voordelen van het milieuvriendelijkste verwarmingssysteem. Installateurs en architecten spelen zo een belangrijke rol in de energietransitie. Het verhaal van Eleni en Jimmy is daar een mooi voorbeeld van.

Rendabele groene investering

Voor hun nieuwbouw in Lier wilden Eleni en Jimmy wel een lage-energiewoning, maar die hoefde niet per se BEN te zijn. “Aanvankelijk hadden wij een ander product gekozen voor onze verwarming, maar onze installateur raadde ons een warmtepomp van Itho Daalderop aan. Hij zei dat zo’n warmtepomp heel goed samengaat met zonnepanelen. Onze architect bevestigde ons dat het een goede investering was, die we ruimschoots zullen terugverdienen”, getuigt Eleni. 

Architect Frank Joosen merkt op dat dit verhaal geen uitzondering is: “De meeste klanten staan in het begin wel open voor een warmtepompsysteem, maar soms is het budgettaire luik nog een struikelblok. Als we hen dan kunnen overtuigen van de voordelen, het duurzame karakter, het lage verbruik en het rendement van de investering, zijn ze meestal wel gewonnen voor het totaalconcept.”

Installateur Jurgen Van Gestel van QTechnics overtuigt zijn klanten vlotjes met deze argumentering: “Binnen het EPB-verhaal is een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen de perfecte oplossing. En je hebt eigenlijk gratis verwarming, omdat je de energie van je zonnepanelen voor je warmtepomp gebruikt.”

Installateur Jurgen Van Gestel: “Niet alleen de rentabiliteit van de warmtepomp, maar ook het garantiegebeuren weegt mee in de beslissing van de eindklant.”

Architectonisch voordeel

Naast duurzaamheid heeft de warmtepomp ook voordelen op het gebied van de architectuur. Architect Frank Joosen: “Er is momenteel een evolutie in de techniekenwereld: er wordt alsmaar meer gewerkt met de combinatie van een warmtepomp en vloerverwarming. Dan kunnen we met een vrij plan werken, zodat de muren vrij blijven voor meubels en kasten.”

Net als haar architect is Eleni enthousiast over het design van hun warmtepomp: “De producten van Itho Daalderop zijn mooi vormgegeven, ze passen volledig bij onze moderne woning. De buitenunit is afgestemd op de gevelsteen, waardoor ze minder opvalt.” 

Keuzestress wegnemen

Een andere barrière bij de keuze voor een warmtepomp is het groot aantal types en merken op de markt. De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Ook op dat gebied waarderen ze het advies van hun architect en installateur enorm.

Installateur Van Gestel raadde Eleni en Jimmy een lucht/water-warmtepomp van Itho Daalderop aan. Het koppel had meteen oren naar zijn voorstel. “Die warmtepomp sloot eigenlijk veel beter aan bij onze wensen dan het product dat we zelf in gedachten hadden. Jurgen zei ons ook dat er vijf jaar garantie is, of zelfs tien jaar met een kleine opleg, en dat konden we bij andere merken niet krijgen. Bovendien kon het product waar wij aan dachten niet koelen, en onze warmtepomp kan dat wel”, aldus Eleni.

Met de juiste argumenten overhaal je als bouwprofessional je eindklant snel om te kiezen voor de meest milieuvriendelijke verwarming. Kwalitatieve producten met een mooi design, een laag energieverbruik en goede garantievoorwaarden zijn daarbij natuurlijk ook van tel. Architect Frank Loosen voegt eraan toe: “Aan toekomstige klanten zou ik Itho Daalderop zeker aanraden, ook omdat zij meedenken en meer doen dan de traditionele fabrikanten.” 

Professionele info over Itho Daalderop warmtepompen vind je op de Itho Daalderop-site..  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details