NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kinnarps creëert uniek prototype met Beckmans College of Design

Kinnarps creëert uniek prototype met Beckmans College of Design

Een spannend project waarbij twee studenten samen met Kinnarps een meubel ontwierpen. Het wordt getoond in een minitentoonstelling van Greenhouse in het centrum van Stockholm tijdens de designweek.

“Voor ons is het belangrijk om deel te nemen aan dit soort samenwerkingen. Het is altijd interessant om te zien wat voor soort innovatieve ontwerpgedachten en -ideeën studenten hebben op de gebieden waarmee we werken. We hebben veel positieve dingen gezien in dit project met Beckmans College of Design waar de focus lag op een product dat goed past in de huidige flexibele manier van werken.” Jenny Hörberg, Global Range & Design Director, Kinnarps AB

De ontwerpopdracht aan de studenten bevatten termen als flexibiliteit, mobiliteit, multifunctionaliteit, duurzaamheid, circulariteit en huiselijkheid. Het plannen van nieuwe omgevingen voor kantoren, scholen en gezondheidszorg vereist nieuwe flexibele oplossingen en meubilair. Onze manier van werken is over het algemeen flexibeler en mobieler en we passen ook onze apparatuur daarop aan.

Het resultaat is een productprototype genaamd Cael, een flexibele laptoptafel voor de openbare ruimte. Het ontwerpproces was gebaseerd op de semiotiek van het wiel. Ze wilden beweging communiceren door middel van een grafische uitdrukking.

“De tafel is gemakkelijk te hanteren, verrijdbaar en aangepast voor lager zittende mensen. Om te profiteren van de productievaardigheden van het bedrijf in staal, werden we geïnspireerd door het klassieke product Jig van Kinnarps. Het is altijd de bedoeling geweest om een ​​laag materiaalverbruik te hebben en weinig elementen in de productie. Cael past perfect met zijn optimistische ontwerptaal perfect in de veranderende werkomgeving ”.
Anna Rothlin en Emma Falkehed, Beckmans School of Design

Het resultaat van deze samenwerking wordt getoond in een mini-expositie van Greenhouse in the Superellipse op Sergels Torg tijdens Stockholm Design Week 8-13 februari 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details