NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Klimaatplafonds passen in een duurzame visie
De Mobius Tower in Brussel is uitgerust met de slimme plafonds van Interalu.

Klimaatplafonds passen in een duurzame visie

Slimme plafonds van Belgische makelij

Al vijftig jaar specialiseert het Belgische familiebedrijf Interalu zich in metalen plafonds. Vandaag mogen ze zichzelf bovendien Belgisch marktleider in klimaatplafonds noemen. Hun producten fabriceren ze steeds op maat van de klant en het project. Nieuwbouw of renovatie: met veel enthousiasme schuiven ze mee aan tafel om de gepaste oplossing uit te denken en te installeren.

Interalu is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en montage van metalen plafonds en klimaatplafonds. Ze gaan er prat op plafonds te leveren op maat van je project. Daarvoor schuift Interalu graag zo vroeg mogelijk mee aan tafel. Elk ontwerp, al is het een renovatieproject of nieuwbouw, wordt vooraf grondig bestudeerd. In samenspraak met de ingenieur en/of de architect worden de verwachtingen van het gebouw geanalyseerd. Vervolgens ontwerpt Interalu samen met het bouwteam het plafond dat voldoet aan de bouwkundige, financiële, esthetische en praktische vereisten van het project.

Troeven van klimaatplafonds

Steeds meer bouwheren, ontwikkelaars en architecten vinden hun weg naar klimaatplafonds, omdat deze slimme plafonds een oplossing bieden voor bijna elk project. Met de akoestische klimaatplafonds van Interalu koel of verwarm je een ruimte op een gezonde, tochtvrije manier. Het leefcomfort wordt gewaarborgd door de verwarming met straling. Die geeft een zeer aangenaam binnenklimaat, zonder tocht of droge lucht. Klimaatplafonds van Interalu hebben minder aansluitingen dan andere systemen, waardoor de kans op lekken nihil is. Bovendien liggen de koppelingen in de gangzones en nooit in de werkruimtes.

De klimaatplafonds laten een flexibele indeling van ruimtes toe, zoals bij Dethier in Alken.

De grootste troef van klimaatplafonds is toch wel de flexibiliteit. De plafondpanelen worden steeds op maat gemaakt en kunnen in nagenoeg elke ruimte geïnstalleerd worden. Door de lage inbouwhoogte winnen ze ook bij renovatieprojecten aan populariteit. Je verliest namelijk weinig plaats en kan flexibel werken in bestaande ruimtes. Bovendien is het mogelijk de plafonds gemakkelijk te demonteren en opnieuw te monteren, zonder ingrijpende verbouwingswerken.

Duurzaamheid

Alle materialen die Interalu gebruikt voor hun plafonds zijn vervangbaar, recycleerbaar of verplaatsbaar zonder afval te veroorzaken. Ze zijn dus modulair aanpasbaar en laten een flexibele indeling van ruimtes toe, ook met oog op de toekomst. Kantoorgebouwen zijn niet statisch, zeker nu flexwerken en thuiswerken couranter worden. Door de unieke eigenschappen van de plafonds van Interalu kan wat nu een vergaderzaal is bijvoorbeeld opgedeeld worden in twee bureauruimtes, of omgekeerd.

Binnen het kader van circulariteit ging Interalu een partnership aan met Madaster. Door de klimaatplafonds Easy-KlimaPlus® en SAPPceiling® toe te voegen aan het digitale materialenkadaster, kan Madaster de plafonds opnemen in de Madaster Circulariteit Index en zal hun hergebruik gefaciliteerd worden. Klimaatplafonds staan an sich al gekend als bijzonder duurzame producten omdat ze erin slagen het energieverbruik in een gebouw te doen dalen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details