Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Interieur

Knalroze verlichtingsbeleving

Foto-4-ZUMI
De buisvormige Tubo leent zich uitstekend tot maatwerk.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | ZUMI

19 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Wat doe je om in positieve zin op te vallen op een beurs waar iedereen dezelfde stand heeft? Juist, je geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan je deelname. Chris De Burgh zong over zijn Lady in Red, ZUMI kleurde haar stand roze.

Met twee recente producten en één gloednieuwe trok Tony Decavele van ZUMI naar Architect@Work. Uiteraard om er deze blikvangers aan een groot en geïnteresseerd publiek te tonen. Maar ZUMI zou ZUMI niet zijn, moesten ze dat niet op een ietwat speciale en opvallende manier doen. Het resultaat: een knalroze stand bevolkt door het ZUMI-team in een knalroze pak. “Onze slogan is niet voor niets ‘YESSSS, we are the difference’”, klinkt het vol enthousiasme bij Decavele. “We vallen niet alleen op door de sterkte en de prestaties van onze producten maar ook door de manier waarop we ons presenteren. En dat leidt tot leuke samenwerkingen en prachtige projecten.”

La vie en Rose, op de stand van ZUMI.

Gesneden koek

Het spelen met kleuren is op het lijf geschreven van Curvy, een modulair verlichtingstoestel waarbij verschillende eindstukken en bochten (90 en 120 graden) met elkaar worden gecombineerd tot een (uniek) plafond- of wandarmatuur. Ook de montage op een 48V-track is mogelijk. “Een bijkomend uniek element in het Curvy-verhaal is wel de productie ervan”, voegt Decavele toe. “Curvy bestaat uit kunststof en wordt volledig met een 3D-printer vervaardigd. Dit geeft ons heel veel mogelijkheden bij de afwerking ervan. Standaard is Curvy zwart maar een afwerking in een pak kleuren, ook het roze van onze stand dus, is mogelijk, net als het verwerken van het logo of de naam van een bedrijf of event in het oppervlak. Een ZUMI jack die in een ZUMI point klikt garandeert een rotatie van 360 graden. Twee led engines van 700 lumen met een lens van 10 of 40 graden brengen het gewenste lichteffect.”

Poëtisch lichtspel

Ook het allereerste buitenverlichtingstoestel van ZUMI, de Icicle, mocht niet ontbreken. De Icicle bestaat uit een voetstuk met daarin alle elektronica, de ledmodule en de reflector. Daarop plaatst de fabrikant een massief gegoten plexi buis. “De ledmodule zit in het voetstuk en dat betekent dat het licht dus naar boven schijnt”, legt Decavele uit. “Een speciale lichttechniek en de transparantie van de ijspegel zorgen ervoor dat het licht makkelijk tot boven komt. Daar eindigt de buis in een kopstuk waardoor de pegel mooi verlicht blijft of in een reflectorschijf die het licht in een bepaalde richting projecteert. Bovendien is ook een mantel beschikbaar die rond de ijspegel gedrapeerd kan worden als een jas. Deze schermt het licht in die richting af waardoor slechts een deel van de ijspegel licht uitstraalt. Icicle is in zijn verschillende gedaantes steeds een poëtische eyecatcher in elke tuin.”

Icicle zorgt overal voor een poëtisch lichtspel.

Maatwerk in buisvorm

Nieuw in het rijtje voorgestelde producten, de buisvormige armatuur Tubo. De holle plexi buis wordt uitgerust met de PI-LED technologie die toelaat het licht te regelen van 1.800K tot 16.000K en ook RGB. Een versie in Tunable White, ideaal voor Human Centric Light toepassingen, is eveneens beschikbaar. “Flexibiliteit is het codewoord bij Tubo”, aldus Decavele. “Alles is mogelijk. Opbouw tegen de muur of aan het plafond, maar ook gependeld. Standaard is Tubo beschikbaar in verschillende maten van 600 tot 4.000 millimeter, alles in één stuk. Maar Tubo leent zich ook uitstekend voor maatwerkconstructies.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details