NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kortrijk maakt zich op voor ARCHITECT@WORK
Het vertrouwde en gesmaakte concept met uniforme, compacte standen blijft intact.

Kortrijk maakt zich op voor ARCHITECT@WORK

Op 11 en 12 mei wordt Kortrijk Xpo opnieuw het decor voor ARCHITECT@WORK, een van de grote sectorbelevenissen van het jaar. Innovatieve producten, boeiende sprekers en gevarieerde randevents bieden gegarandeerd een dag vol inspiratie en nieuwe kennis. Volgens het unieke, ondertussen vertrouwde standenconcept en in een gezellige sfeer. Het centrale thema ‘Super Skin’ prikkelt alvast de nieuwsgierigheid …

In Kortrijk is ARCHITECT@WORK ondertussen bijna aan zijn twintigste verjaardag toe. Sinds 2005 is het de place to be om als (interieur)architect of voorschrijver innovaties in de sector te ontdekken. “Tijdens de coronaperiode moesten we onszelf heruitvinden en werkten we een digitaal concept uit. Dat platform blijft bestaan, als complementair onderdeel van het fysieke evenement. Het hybride evenement wordt duidelijk gesmaakt”, weet Exhibition Manager Anne-Laure Van de Ginste. “Het digitale platform wordt een week voor de deuren openen gelanceerd. Het laat toe de innovaties alvast te ontdekken en afspraken op de beursvloer vast te leggen. Bovendien blijft het beschikbaar tot de volgende editie.”

Ook de seminars focussen op het thema Super Skin.

Concept blijft aanslaan

ARCHITECT@WORK onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere vakbeurzen. Zo is er de voorwaarde van innovatieve producten of technieken voor elke exposant. Een jury bekijkt en evalueert elk product en waarborgt zo het sterke aanbod. Anne-Laure Van de Ginste: “Innovatie kan je natuurlijk heel breed bekijken: esthetisch, technisch, compositorisch … Het leidt mee tot een brede waaier aan ontdekkingen. Ons standenconcept geeft iedereen dezelfde ruimte om zijn innovatie voor te stellen en bezoekers te overtuigen. Ook dat is een sterkte van ARCHITECT@WORK. Less is more.”

Al snel was tachtig procent van de beursvloer uitverkocht. De verdeling tussen diverse productcategorieën wordt mee verzekerd door vastgelegde quota. De trend bij de exposanten lijkt vooral een sterk aanbod aan heating & ventilation en een focus op renovatie en isolatie.

De beursvloer van ARCHITECT@WORK is de ideale plek om elkaar opnieuw te ontmoeten.

Thema ‘Super Skin’

Het centrale thema voor de aankomende editie is ‘Super Skin’. “Die vlag dekt meerdere ladingen”, benadrukt Anne-Laure Van de Ginste. “Je denkt wellicht meteen aan de buitenschil van gebouwen, maar het is veel ruimer. Ook binnen zijn tal van afwerkingen met een Super Skin mogelijk. Bovendien slaat het op alles wat uitzonderlijk is: superisolerend, enorm flexibel, extreem resistent … Nieuwe technologieën slagen erin de steeds hogere verwachtingen in te lossen en die innovaties zetten we graag in de kijker.”

Zoals steeds gaan in de marge van de exposanten ook enkele seminars en andere randmanifestaties rond het thema door. Ook die focussen op de ‘Super Skin’ en zoeken de grenzen van de actuele en toekomstige mogelijkheden op. Architectura heeft het over de aarde als huid en ook de vakverenigingen – Orde van Architecten – Vlaamse Raad, NAV, AiNB en KBKW – dragen opnieuw hun steentje bij. Xavier De Kestelier, global head of design bij Hassell Studio in Londen, vertelt dan weer over een project voor de NASA om woningen op Mars en de maan te ontwikkelen. En dan is er nog het rondetafelgesprek ‘Young Wolves’ View’, onder leiding van Goedele Wachters. Als afsluiter op donderdag geeft dat jonge architecten de kans om hun visie op de sector en de toekomst te delen.

Uiteraard kan ook de materialententoonstelling MaterialDistrict niet ontbreken, net als architectuurfotografie ‘Images by DAPh’ en de bookshop Theoria. “Aangevuld met een aantal nieuwe zaken”, geeft Anne-Laure Van de Ginste nog mee. “De Nederlandse kunstenaar Jochem Esser zal zijn hyle series bij ons opstellen, FEBELCEM richt een tentoonstelling in en een internationaal gerenommeerde architectuurfotograaf maakt een projectwall met een vijftigtal sprekende beelden. Wij kijken er alvast naar uit!”

ARCHITECT@WORK Kortrijk gaat door op 11 en 12 mei 2023, telkens van 10 tot 20 uur, in Kortrijk Xpo. Meer info is terug te vinden via kortrijk.architectatwork.be.    

ArchiComm is mediapartner van ARCHITECT@WORK
Als klankbord en infokanaal voor de sector bundelen we als uitgeverij graag de krachten met grote professionele partners, zoals ARCHITECT@WORK. Precies daarom zal Louwers Mediagroep de komende editie een eigen beursstand hebben. We tonen je er graag alle mogelijkheden van ons platform ArchiComm en introduceren je met andere titels die misschien ook interessant zijn voor jouw business. Van openbare infrastructuur of zwembadbouw tot technische installaties. Het is een ideale manier om de mogelijkheden voor je eigen visibiliteit en netwerk te ontdekken. We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details