NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Krachtige afzuiging met functionele en esthetische meerwaarde
De Novy Phantom is niet alleen een krachtige dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur.

Krachtige afzuiging met functionele en esthetische meerwaarde

Bij het ontwerpen van woonprojecten besteden architecten veel aandacht aan de inrichting van de keuken als centrale ontmoetingsplaats. Steeds vaker wordt gekozen voor een open keuken met een ruim kookeiland. De Novy Phantom, de nieuwste ontwikkeling van de Belgische producent van dampkappen en kookplaten, tilt de afwerking van deze keuken naar een hoger niveau. Deze innovatieve eilanddampkap combineert een krachtig afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting in een transparante box-in-box, die met staalkabels of een metalen frame aan het plafond bevestigd wordt. 

In nieuwbouw- en renovatieprojecten kiezen bouwheren en architecten steeds vaker voor een open keuken, die één geheel vormt met de woon- en leefkamer. Een dampkap is in onze hedendaagse architectuur dan ook niet langer een puur functioneel toestel. Ze maakt deel uit van de hoogwaardige afwerking van de keuken. Zo worden de nieuwste generaties dampkappen en kookplaten van specialist Novy gekenmerkt door een minimalistisch design in combinatie met een fluisterstille, krachtige en vooral ook efficiënte werking. 

“Het nieuwste pareltje van onze R&D-afdeling kreeg de opvallende naam Novy Phantom, een verwijzing naar de bekende musical van Andrew Lloyd Webber. Deze innovatieve eilanddampkap wordt geïntegreerd in een opvallende transparante box-in-box met een lengte van 1.300 millimeter, een breedte van 475 millimeter en een hoogte van 332 millimeter. Naast een uiterst efficiënt en vooral stil afzuigsysteem voor geuren, dampen en vetten is dit designelement ook een verlichtingsarmatuur, die een warme, sfeervolle verlichting vormt in de keuken en een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat”, stelt productmanager Hein Haasjes. “Deze recirculatiedampkap maakt een afvoer naar buiten overbodig en geeft architecten en bouwheren zo heel wat vrijheid bij het inrichten van de keuken. De uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter absorbeert en neutraliseert alle geuren voor 95 tot 100 procent, waarna de gezuiverde lucht opnieuw in de keuken geblazen wordt. Door een speciale natuurlijke coating moet deze filter afhankelijk van de gebruiksintensiviteit maar om de 3 tot 5 jaar vervangen worden.”

Slimme bediening

Deze Novy Phantom wordt eenvoudig bediend met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch-connectie van een Novy kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. “Met deze handige tool kan de gebruiker de dampkap in- en uitschakelen, het afzuigniveau bepalen, de verlichting aan- en uitschakelen en de lichtwarmte (2.700 – 4.000 K) en intensiteit afstemmen. De App geeft bijvoorbeeld ook aan binnen hoeveel uur de vetfilter het best gereinigd wordt of de koolstoffilter vervangen moet worden. Bovendien komt men via de tool rechtstreeks in de webshop, waar men het benodigde product kan bestellen”, licht director marketing Olivier Lambert toe. “Maar er is meer, want deze geluidsarme Novy Phantom schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen aangeraakt worden. Zo voorkomen we dat mensen hun dampkap vergeten uit te zetten en er zo energie verloren gaat.”

Bedienen kan met de afstandsbediening of de InTouch-connectie van de Novy kookplaat, maar ook met behulp van de Novy Connect App.

Eyecatcher boven het kookeiland

Zoals bij de andere dampkappen in het gamma besteedde de R&D-afdeling ook bij het ontwerp van deze innovatieve dampkap veel aandacht aan het design. De glazen box-in-box met afzuigsysteem en verlichting springt onmiddellijk in het oog. “Architecten en bouwheren krijgen trouwens de keuze uit twee uitvoeringen. Zo kan de Novy Phantom net als onder meer de Novy Mood aan stalen kabeltjes opgehangen worden. Alle schroeven worden weggewerkt achter handige afdekplaatjes”, geeft Haasjes nog mee. “Met de frame-uitvoering spelen we dan weer in op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens. Dit metalen framewerk wordt stevig aan het plafond bevestigd, maar laat als constructie toch een lichte schommeling toe, waardoor onverwachte schokken gemakkelijk en zonder schade geabsorbeerd worden. De combinatie van alle kenmerken maakt van deze Novy Phantom een unieke eyecatcher boven elk kookeiland.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details