NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Krachtige, maar fluisterstille dampkap als hart van modulair designelement met metalen frame
De Novy Pureline vormt het hart van deze innovatieve ontwikkeling. De keukenbouwer of bouwheer bepaalt verder zelf de invulling met legplanken.

Krachtige, maar fluisterstille dampkap als hart van modulair designelement met metalen frame

De keuken is een wereld op zich en architecten hechten dan ook veel belang aan de functionaliteit en het design van ruimte en toestellen. Bij de ontwikkeling van hun dampkappen en kookplaten houden ze daar bij Novy al decennialang rekening mee. De opvallende dampkap uit het verleden heeft intussen plaats gemaakt voor fluisterstille modellen met een minimalistisch design, die heel discreet geïntegreerd worden. De specialisten van Novy gaan echter telkens weer een stapje verder. Zo is de nieuwe Novy Pureline Frame een modulair designelement op basis van een robuuste metalen frameconstructie. Het omvat een krachtig Novy Pureline afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting en laat de klant toe om op een flexibele manier legplanken te integreren.

Novy levert deze maatoplossing met dimbare ledspots voor integratie in de legplanken. Zo wordt de sfeervolle verlichting over het volledige kookeiland doorgetrokken.

Innovatie zit in het DNA van Novy, waar men dagelijks bezig is met de ontwikkeling van nieuwe producten of de optimalisatie van bestaande systemen. Ze kijken niet alleen naar de kracht en performantie van de toestellen, maar evenzeer naar de functionaliteit en het design. In elk van deze aspecten staan de klanten en hun behoeften centraal. “We luisteren continu naar de architect, installateur en consument om daarna met nieuwigheden uit te pakken. Het ruime assortiment innovatieve dampkappen en kookplaten is daarvan het sprekende bewijs. Zo is onze Novy Pureline een dampkap die zeer discreet in het plafond boven een kookeiland of in een decoratieve nis ingewerkt kan worden. Een geoptimaliseerde randafzuiging, een sfeervolle verlichting en een intuïtieve bediening zijn de belangrijkste troeven van dit krachtige, maar fluisterstil afzuigsysteem”, vertelt Olivier Lambert. “Bij onze R&D-afdeling ontstond de idee om deze dampkap te integreren in een robuust metalen frame: Novy Pureline Frame. Zo spelen we perfect in op de trend naar een industriële look bij het ontwerpen van keukens. Architecten, keukenbouwers en bouwheren krijgen er meteen een nieuw designelement bij, waarin naar eigen wens legplanken gemonteerd kunnen worden en dat modulair aan de beschikbare ruimte en de indeling van de keuken aangepast kan worden.” 

De Novy Pureline Frame omvat een krachtig afzuigsysteem, discreet gemonteerd in een robuust metalen frame met een minimalistisch design.

Modulariteit als grootste troef

Elke Novy Pureline Frame wordt op maat geleverd, met een krachtig, fluisterstil afzuigsysteem als kloppend hart. Het DNA van de fabrikant keert terug in de kleine details, waarmee Novy toch het verschil maakt ten opzichte van gelijkaardige oplossingen. De Novy Pureline dampkap moet uiteraard boven de kookplaat in het frame gemonteerd worden, maar verder krijgen architecten, keukenbouwers en bouwheren toch veel vrijheid om hun persoonlijke accenten te leggen. 

De klant kiest afhankelijk van de voorzien ruimte in de plannen voor een constructie met twee, drie of vier frames en of de frames met een hoogte van 70 of 80 centimeter opgehangen worden.

“Naast de kracht van de Novy dampkaptechnologie en het minimalistische design van de constructie is de modulariteit de grootste troef van deze nieuwe ontwikkeling. We hebben bewust voor een framediepte van 80,6 centimeter geopteerd, want daardoor kunnen ruime legplanken van maar liefst 75 centimeter diep gebruikt worden. Men kan kiezen voor een constructie met twee, drie of vier frames, maar ook of de frames opgehangen worden met een hoogte van 70 of 80 centimeter en waar de legplanken geïntegreerd worden”, licht Hein Haasjes toe. “Ook bij het bepalen van de afstand tussen de verschillende frames krijgt men vrij spel tot een maximum van 125 centimeter, waardoor een Pureline dampkap van 90 of 120 centimeter breed geïntegreerd kan worden. We hebben wel de dikte en diepte van de legplanken vastgelegd, maar als architect, keukenbouwer of bouwheer bepaal je zelf type en kleur van de plank. Zo kan je alles perfect afstemmen op de look-and-feel van de keukenkasten. We leveren dimbare ledspots, die eenvoudig in de legplanken van 18 of 25 millimeter dik gemonteerd kunnen worden. Zo trek je de sfeervolle verlichting van de dampkap over het volledige kookeiland door. Alles is aanwezig om van deze innovatie een ware eyecatcher in de keuken te maken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details