NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kreon aplis 60 en down 60: nieuwe ronde en vierkante downlights met innovatieve interne optiek

Kreon aplis 60 en down 60: nieuwe ronde en vierkante downlights met innovatieve interne optiek

De kern van deze nieuwe serie is de innovatieve interne optiek, waarmee hoge luxniveaus bereikt worden bij zowel algemene verlichting als accentverlichting. Kreon streeft ernaar om ontwerpen te creëren die zowel minder energie verbruiken als functioneel en esthetisch zijn. De kreon aplis 60 en down 60 zijn dan ook ontwikkeld in consistentie met beide ambities: hoogwaarde reflectoren, precieze lichtverdeling en visueel comfort in combinatie met LED-lichtbronnnen. De serie biedt zowel een minimalistische, zachte sfeer als contrastrijke, dramatische compositie. Deze professionele downlightreeks is uitermate geschikt voor kantoorverlichting, maar ook perfect toepasbaar in winkel-, woon – of museumomgevingen. 

Beide series zijn uitgerust met de allernieuwste hoogwaardige facetreflector en zijn beschikbaar in een vaste downlight met spot, flood en wide flood optiek of wallwasharmatuur, voor een optimale efficiëntie en uniformiteit. De lichtemissie is nauwkeurig en scherp, zonder enige diffusie en zorgt zo voor een niet-verblindende verlichting. Kreon aplis 60 en down 60 bevatten een LED-lichtbron die ontworpen is om een balans te vinden tussen een extreem hoge kleurweergave en een nauwkeurige kleurconsistentie met een hoge lichtopbrengst. Beide series zijn beschikbaar in witte en zwarte armaturen. Einde dit jaar wordt er een randloze (trimless) versie gelanceerd. 

Personaliseerbare lichtregeling door verschillende optieken 

De flood-optiek maakt van kreon aplis 60 en down 60 de perfecte tools om algemene verlichting in een kantoorruimte te brengen dankzij de bredere lichtinval. De wide flood-optiek maakt het mogelijk om ruimtes efficiënt en algemeen te verlichten met een minimum aan armaturen. Beide optieken kunnen gebruikt worden in combinatie met een verstelbare LED-verlichting voor een perfecte kleurmenging. De variatie in kleurtemperatuur tussen 2700K voor een warm licht en 5000K voor een koele, witte verlichting, kan zo afgestemd worden op het biologische ritme van ons lichaam. Met de spot-optiek kunnen objecten of details extra geaccentueerd worden of kan dramatische verlichting door sterke lichtcontrasten gecreëerd worden. 

De krachtige wallwasher zorgt dan weer voor een gelijkmatige lichtverdeling met hoge luxwaarden – de lichtsterkte dat straalt op een bepaalde oppervlakte – op verticale vlakken zoals muren, plafonds of vloeren. Dit geeft de ruimte een ruimere indruk en creëert een lichteffect dat vergelijkbaar is met diffuus daglicht. 

Lichtplanning voor het welzijn van de mensen 

De inrichting van onze werk- en leefomgeving en de toepassing van energienormen in die omgeving, hebben een enorme impact op de hedendaagse lichtplanning. Lichtplanning is er volgens kreon in de eerste plaats om de behoeften van de mensen te vervullen en het welzijn te bevorderen.

“De ontwerpen van kreon zijn gemaakt om aan die basisvereisten van verlichting te voldoen. We bieden bovendien gerichte verlichtingsoplossingen aan om architecturale aspecten te versterken of contrasten te creëren. Elk van onze producten is beïnvloed en geïnspireerd door de unieke ontwerptaal van kreon en ontwikkeld voor een duurzame toekomst”, aldus Kristof Pycke, Art Director bij kreon. 

Dubbele ambitie: esthetisch design en energiezuinige verlichtingsoplossingen 

De voortdurende ontwikkelingen in LED- en optische technologie spelen een grote rol in kreons streven om het energieverbruik te verminderen. Het afstemmen van de functionele en esthetische levensduur van het product zelf is echter even belangrijk en altijd een ontwerpmotivatie voor kreon.

“Door deze twee ambities te combineren, wil kreon zijn ecologische impact minimaliseren en focussen op duurzaamheid. Kreon aplis 60 en down 60 zijn zo het resultaat van de combinatie van beide ambities. De nieuwe serie richt zich namelijk op lichtkwaliteit in al zijn aspecten, visueel comfort én duurzaamheid en energiezuinigheid dankzij de integratie van LED-lichtbronnen”, aldus Pycke. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details