Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

Kreon en belux vieren jubileumjaar met special edition armaturen

Mockup-Sleeve-gold

7 september 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bekende designers ontwerpen special edition armaturen

Kreon heeft in 2022 heel wat te vieren. Exact 20 jaar geleden ontwierpen John en Samantha Ritschl-Lassoudry de belux twilight collectie onder de naam belux, sinds 2016 het zusterbedrijf van kreon. Om dat jubileum te vieren produceert belux 50 twilight armaturen met een in bladgoud beklede voet en een gegraveerde signatuur van de ontwerpers. Dit jaar huldigt de producent in designverlichting ook het 10-jarige jubileum van belux u-turn, met een special edition van de tafellamp in het blauw.

Belux twilight: vloerlamp van ongekende kwaliteit

Op verfijnde wijze combineert belux twilight ruimte- en sfeerverlichting van ongeëvenaarde lichtkwaliteit. Speciale dimmers (Dim-to-warm) zijn een toevoeging aan de collectie en bootsen een natuurlijke kleurverschuiving van licht na. Ze creëren een sfeervol lichtspel en heldere, indirecte verlichting van de ruimte.

Binnenin de kunstglaszuil bevinden zich 4 LED-lichtbronnen die in elkaars richting licht uitstralen. Hierdoor transformeert belux twilight in een lichtsculptuur en maakt het eindeloze variaties van lichtstemmingen mogelijk.

“De twilight-armatuur gaat in de eerste plaats niet om de vorm, maar om het licht”, aldus ontwerpersduo John Ritschl en Samantha Lassoudry. ​ ​

Met een extra LED-spot verspreidt belux twilight indirect licht over het plafond, dat bovendien apart te dimmen is. Belux twilight is beschikbaar in geborsteld edelstaal en nu ook in gelakt zwart, wat een extravagante lichtsfeer toevoegt aan de ruimte.

Belux u-turn: energiezuinige accentverlichting met een twist

De belux u-turn familie, een lijn armaturen van staan-, tafel-, en wandlampen, breidt uit met een special edition van de tafellamp in het blauw. De centrale elementen van de u-turn zijn het kogelscharnier en de ronde, handpalmgrote lampkop. Dit mechanisme waarbij de magnetische uitholling de kop met een metalen kogel verbindt, maakt de armatuur volledig verstelbaar over zijn volledige radius. Daardoor is zowel direct als indirect licht mogelijk en nodigt het uit tot een speelse interactie met het licht.

Samen met de verstelbare stralingshoek is belux u-turn een multifunctioneel lichtinstrument en biedt het dankzij de speelse beweeglijkheid een optimale individualiteit en flexibiliteit.

“Ik heb veel moeite gedaan om het design van deze armatuur er moeiteloos te laten uitzien en toch een grote funfactor te behouden”, vertelt jonge ontwerper Michel Charlot.

Voor het 10-jarig jubileum van het u-turn design ontwierp Michel Charlot, een limited edition van deze klassieker in het donkerblauw.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details