NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kruisbestuiving qua kleuren
Speciale feature van Nala: het magneetsysteem dat voor de richtbaarheid zorgt.

Kruisbestuiving qua kleuren

Het nut van een deelname aan een vakbeurs als exposant is nog maar eens bewezen. Exterus was een van de standhouders tijdens Architect@Work waar de fabrikant een nagelnieuw armatuur met innovatief magneetsysteem voorstelde. Een grandioos succes. En ook de nieuwe kleuren vielen erg in de smaak.

Corona had zijn invloed op de vakbeurzen en dus ook op Architect@Work in Kortrijk. Een verplaatsing naar eind oktober vorig jaar maakte dat verlichtingsfabrikant Exterus, een trouwe exposant, met Nala een compleet nieuwe armatuurcollectie met magneetsysteem kon voorstellen. “Het was een huzarenstuk om de eerste producten klaar te krijgen tegen de beurs”, weet Juri Vannieuwenborgh van Exterus nog. “We wilden koste wat het kost onze Nala’s tonen. En terecht, op de beurs viel Nala in de smaak bij het talrijk opgekomen publiek.”

Powerline-profiel en Nala in gun metal bronze afwerking.

Instant succes

“Nala is meteen een schot in de roos”, gaat Vannieuwenborgh verder. “De omvangrijke familie die door de vele mogelijke combinaties uit meer dan 500 referenties bestaat, geeft blijkbaar tal van mogelijkheden waar de creatievelingen op zaten te wachten. Uiteraard gebruiken we steeds leds van de beste kwaliteit met een hoge kleurweergave. We willen dat het licht uit onze Nala’s van de beste kwaliteit is. Daarnaast bestaat de keuze uit verschillende lichtbundels (24, 36 en 50°) en drie mogelijke afwerkingen: bronze (donkerbrons), champagne (zacht goudkleurig) en gun metal bronze (een zachter brons). We krijgen een pak positieve reacties op onze Nala, gaande van ons speciaal magneetsysteem dat de richtbaarheid van de tube garandeert tot de nieuwe kleuren.”

De opvallende betonarmatuur Eclips is steeds een uniek exemplaar.

Inspelen op feedback

De reacties over de kleuren waarin Nala beschikbaar is, zijn zo positief dat Vannieuwenborgh de beslissing nam om ook de gekende Powerline-reeks aan te bieden in deze kleuren. Powerline is een constant evoluerende reeks lineaire verlichtingsprofielen. De ontwikkeling en productie startte in 2017, in 2020 volgde een upgrade qua lichtprestaties en een uitbreiding van opties en accessoires en vandaag volgen nieuwe kleuren. “Het idee blijft hetzelfde”, verklaart Vannieuwenborgh. “Het profiel, steeds op maat van een project gemaakt, wordt aan het plafond gemonteerd waarna verschillende beschikbare verlichtingsmodules simpelweg in het profiel worden geklikt. Naast de standaardkleuren geanodiseerd aluminium, matwit textuur (RAL9016) en matzwart textuur (RAL9005) zijn nu dus ook de bovengenoemde afwerkingen mogelijk.”

Van eenmalig project naar standaardcollectie

Waar Nala met de meeste aandacht ging lopen op Architect@Work toonde Exterus er ook de opvallende Eclips. “Eclips bestaat uit een betonnen schijf met een diameter van 40cm en een verlichtingsmodule die de muur erachter aangenaam verlicht”, schetst Vannieuwenborgh. “We werken met echt beton waardoor ieder armatuur een uniek exemplaar is. De naam was ook snel gekozen, het lichteffect wanneer je er naar kijkt lijkt namelijk sterk op een zonsverduistering. Bijkomend leuk weetje: Eclips werd gemaakt in 150 exemplaren voor een hotelproject. Sinds we het toonden op Architect@Work krijgen we er regelmatig vragen rond waardoor we spelen met het idee om het op te nemen in onze permanente collectie en catalogus.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details