NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Vanaf vandaag zijn Archicad 25 (inclusief Update 2) én de Archicad 25 KeyMember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Door te luisteren naar de wensen van gebruikers, heeft GRAPHISOFT, de toonaangevende ontwikkelaar van BIM-software voor architectuur, Archicad wederom naar een hoger niveau getild.

De belangrijkste nieuwe features van Archicad 25

Zones in doorsneden en binnenaanzichten
In Archicad 25 kunnen Zones niet alleen getoond worden in grondplannen, maar ook in doorsneden en binnenaanzichten. Bovendien kan een Zone dankzij het nieuwe Zone Label gemakkelijk geplaatst worden met behulp van voorgedefinieerde Label favorieten.

Texturen in gevels, doorsneden en interieuraanzichten
Een groot pluspunt voor het verbeteren van ontwerpen: Archicad 25 toont 3D-texturen nu ook in gevels, doorsneden en interieuraanzichten. Ook de schaduwen zijn verbeterd. Dit maakt ontwerppresentaties in Archicad nóg realistischer.

Native Survey Point
Dankzij het nieuwe geïntegreerde Native Survey Point worden coördinaten eenvoudig mee geïmporteerd en geëxporteerd met IFC-, BCF- en DWG-bestanden. Dit resulteert in optimale modeluitwisselingen en samenwerking met stakeholders. Bovendien kunnen teams hierdoor tegelijkertijd aan dezelfde coördinaten werken in open BIM.

Vrije openingsvormen
Omdat GRAPHISOFT inzet op maximale ontwerpvrijheid, is het in Archicad 25 nu ook mogelijk om openingen in vrije vormen te maken. Het resultaat: nóg meer ontwerpvrijheid, nauwkeurigere hoeveelheden en een snellere MEP-workflow.

Redshift
Redshift is de eerste volledig GPU-versnelde rendering engine en vanaf nu beschikbaar in Archicad als technology preview. Redshift blinkt uit op het gebied van fotorealistische beelden én de snelheid waarmee deze beelden gecreëerd worden.

Nieuw in de KeyMember Editie van KUBUS:

CLT – HSB
De KeyMember Editie beschikt over een geheel nieuwe template, inclusief een uitbreiding met modules voor het ontwerpen en uitwerken van houtbouw. Dit maakt het mogelijk om Cross Laminated Timber (CLT) en Houtskeletbouw (HSB) projecten effectief te modelleren. Een ontwikkeling die naadloos aansluit op de toenemende vraag naar circulair bouwen.

ILS 2.0
Ook beschikt de KeyMember Editie over een volledige workflow die het mogelijk maakt om eenvoudig aan de gestelde eisen van de BIM basis ILS 2.0 te voldoen. Met behulp van Schedules kunnen de benodigde gegevens zoals brandwerendheid, NL/SfB codering, entiteiten en benamingen aan modelelementen meegegeven worden. Twee IFC-translators die specifiek voor de BIM basis ILS 2.0 zijn ingesteld, zorgen ervoor dat de ingevulde informatie met de export naar IFC aan modelelementen meegegeven wordt. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde IFC-uitwisseling.

“Met de nieuwe KeyMember Editie van Archicad 25 zorgen wij voor een zeer complete, marktconforme omgeving voor het modelleren, uitwerken en detailleren van projecten in houtbouw (CLT en HSB). Dit geeft architecten een enorme voorsprong.”
Ronald de Graan, Directeur customer success

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details