NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Maatwerk is de standaard
Doordat ze voldoen aan de Europese liftnorm, garandeert een Dumon autolift een veilig, vlot en efficiënt transport, ook in appartementsgebouwen met een ochtendspits.

Maatwerk is de standaard

Daarom ontwerpt, monteert en onderhoudt Atelier Dumon volwaardige autoliften op maat: honderd procent made in Brugge. Deze autoliften met hoog hefvermogen voldoen aan de Europese liftnorm en bieden, net als een personenlift, snel en efficiënt transport – weliswaar van auto’s – in combinatie met een gekeurde veiligheid. 

Met Thomas en Steven Dumon staat ondertussen de derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf dat teruggaat tot 1955. In de jaren ’70 legde de onderneming, als ware pionier in België, zich toe op de productie van hydraulische liften. De laatste decennia werden de activiteiten uitgebreid met de ontwikkeling en constructie van parkeersystemen en elektrohydraulische liften waaronder – naast goederenliften voor industrieel gebruik – ook autoliften geschikt voor intensief gebruik en met een hefvermogen vanaf 4,2 ton. “Dit maakt dat onze autoliften perfect klaar zijn om ook de zwaardere elektrische wagens te transporteren”, aldus Thomas Dumon. Duurzame kwaliteit die blijft.

Diverse parkeersystemen

Inspelend op de actuele en professionele behoefte van de markt, realiseert Atelier Dumon diverse parkeersystemen om in een beperkte ruimte een maximum aan parkeerplaatsen te voorzien. Naast de autoliften, die voldoen aan de strenge veiligheidsvoorschriften van de Europese liftnorm, biedt Atelier Dumon ook parkeerbruggen aan. Deze nemen de vorm aan van een mobiel hellend vlak dat tot twee verschillende parkeerniveaus kan bedienen. Het draaiplatform, dat de auto’s in de juiste rijrichting draait bij een beperkte in- of uitrijmogelijkheid, vervolledigt het aanbod. 

Onestopshop

Atelier Dumon heeft niet alleen de ervaring maar ook alle expertise en state of the art technologie in huis om een parkeersysteem op maat van a tot z te realiseren. Ze garanderen een ‘onestopshop’: van ontwerp tot montage, onderhoud en uiteraard dienst-na-verkoop. Dumon: “Zelfs de sturing wordt in eigen huis ontwikkeld en gerealiseerd. Moest er zich, ondanks de kwalitatieve materialen en het betrouwbaar onderhoud, toch een storing voordoen, dan is een snelle interventie door onze eigen mensen gegarandeerd. Zo gaan we er prat op dat we 98 procent van de oproepen binnen dezelfde dag nog hebben opgelost.” Een zeer concurrentiële servicerate.

Elk project is uniek

Het doorgedreven maatwerk maakt dat menig creatieve en innovatieve architect zijn weg vindt naar Atelier Dumon. “De CAD-tekeningen kunnen op eenvoudige aanvraag worden doorgestuurd”, licht Bart Dorchain toe. Als vertegenwoordiger van Atelier Dumon staat hij dicht bij de klant. “Uiteraard worden we graag al van bij de bouwplannen bij het project betrokken. Al behoort het aanpassen van een bestaande installatie uiteraard ook tot de mogelijkheden.” Ook uitdagende architecturale projecten worden niet uit de weg gegaan. Bart Dorchain: “Zo is er de autolift die niet zakt maar juist stijgt en de wagen tot op de etage van de bewoner brengt. De gebruiker houdt zijn wagen dicht bij zich en en boodschappen kunnen bovendien makkelijk worden uitgeladen. Met onze autolift kunnen we trouwens tot vier verdiepingen overbruggen, naar beneden, maar dus ook in de hoogte. Elk project is anders en dit maakt elke lift uniek.” Maatwerk is met andere woorden de standaard.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details