NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Magnetische gevelbekleding verbindt creatieve vrijheid met installatiegemak
Het revolutionaire bevestigingssysteem Magnetude is nu ook beschikbaar voor gevelpanelen.

Magnetische gevelbekleding verbindt creatieve vrijheid met installatiegemak

Mooi staaltje innovatie voor unieke gevels

Harinck staat al jaar en dag bekend als voordeurproducent en wist zich te onderscheiden met hun gepatenteerde systeem Magnetude. Het magnetische bevestigingssysteem is nu ook beschikbaar voor gevelbekleding. Daarmee maakt Frager Facade een vernieuwende en circulaire vormgeving van gevels mogelijk. Bovendien spaar je bij de installatie heel wat tijd uit en voorkom je problemen later.

De werkwijze van Harinck wordt getypeerd door een open blik voor nieuwe ontwikkelingen en een grote zin voor innovatie. “Ons magnetisch bevestigingssysteem Magnetude is een mooi bewijs van onze vooruitstrevende spirit”, zegt zaakvoerder Franck De Munster. “Deze revolutionaire oplossing introduceerden we voor onze deurpanelen. Met Frager Facade maken we hem nu ook beschikbaar voor gevelpanelen.” De voordelen van Magnetude zijn legio: problemen met dilatatie zijn verleden tijd en er is minder kans op schade. “Ook het gebruiksgemak voor de installateur vinden we enorm belangrijk”, vult Franck aan. 

Elk paneel kan individueel vervangen worden bij eventuele beschadiging of als het tijd is voor een nieuwe look.

Innovatief magnetisch systeem

Harinck levert de kaders op maat. Ze zijn eenvoudig te bevestigen op elke ondergrond, of het nu steen, hout of zelfs isolatiemateriaal is. Het magnetische systeem Frager Facade is een pak sneller dan verlijmen. Bovendien kan Frager Facade onder alle weersomstandigheden geplaatst worden. “Problemen met temperatuurschommelingen, vastklemmen, droogtijden, … het is allemaal verleden tijd met het magnetische systeem”, zegt Franck. “Magneten kennen ook veel minder ouderdoms- problemen dan vijzen of lijm. Zo garanderen we een duurzaam resultaat. Bovendien kunnen we elk paneel individueel vervangen bij eventuele beschadiging of als het tijd is voor een nieuwe look.”

Futureproof

De gevelpanelen van Frager Facade kunnen volledig gedemonteerd en gerecycleerd worden. “Circulariteit dragen we hoog in het vaandel”, zegt Franck. “We streven ernaar dat alle materialen op een gezonde manier hergebruikt kunnen worden. We zagen als producent al vroeg in dat kunststof niet duurzaam is. Bovendien garanderen we dat je het aluminium kan hergebruiken: al onze toepassingen kunnen volledig weer uit elkaar gehaald worden. Bij verlijming is dit onmogelijk. Door een verbinding via magnetische werking starten we met onderdelen en eindigen we met onderdelen.” 

Creatieve vrijheid

Naast aluminium is Frager Facade beschikbaar in een waaier aan materialen: spiegels, glas, koper, messing, gebrand hout, keramiek, natuursteen, … Het kan allemaal ingewerkt worden in de gevelpanelen. Je kan kiezen voor een groene gevel met beplanting of zelfs zonnepanelen. “Niet alleen ons aluminium, maar ook ander plaatmateriaal is volledig recycleerbaar”, benadrukt Franck. “Met ons gamma kan je deur, garagepoort en gevel een uniforme look geven. De onzichtbare bevestiging met magneten garandeert een esthetisch en elegant geheel. In het gevelprofiel of de buitenplaat kunnen ledlichten en videofonie ingewerkt worden. Buitenverlichting kan ook op de gevel gemonteerd worden. Als architect geniet je met Frager Facade van een eindeloze creatieve vrijheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details