NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
MCX heeft een nieuw kantoorgebouw met aluminium profielen als duurzame oplossing

MCX heeft een nieuw kantoorgebouw met aluminium profielen als duurzame oplossing

IT-bedrijf MCX uit Apeldoorn heeft een zeer duurzame ambitie. De organisatie werkt al tien jaar op CO2-neutrale wijze en elektrificeert ook actief haar wagenpark. Het was dan ook een evidentie dat het nieuwe onderkomen van eigenaar Johan van Veen zowel duurzaam moest zijn als duurzaamheid moest uitstralen. Het team van Van der Linde Architecten stond in voor de vertaling van de duurzaamheidsambities.

HET GROENSTE GEBOUW VAN APELDOORN

Van der Linde Architecten ontwierp een spectaculair en duurzaam kantoorgebouw dat beloond werd met BREEAM Excellent score. Dit betekent dat het kan­toorgebouw met haar groene gevels, zonnepanelen, natuurlijke materialen, duurzame installatietechniek en aluminium kozijnen/ramen en deuren aan de strengste duurzaam­heidseisen voldoet.

Door de energie die nodig is om van bauxiet aluminium te maken lijkt de combinatie tussen duurzaamheid en aluminium op eerste zicht misschien niet de ideale oplossing, maar de voordelen -waaronder zeer goede isolatie en de oneindige mogelijkheid tot hergebruik zonder kwaliteitsverlies- wegen vele malen zwaarder door. Je kunt er ook nog eens zeer slank mee bouwen.

ALIPLAST ALS ALUMINIUM PARTNER

Om dit project te realiseren, koos Van der Linde Architecten om samen te werken met Reuskens. Zij gaven onmiddellijk aan de aluminium profielen van Aliplast te gebruiken. Aliplast staat garant voor zowel de kwaliteit van haar producten als de stabiliteit van haar dienstverlening. Aliplast biedt uitgebreide mogelijkheden in productie, van extrusie tot poedercoating, waardoor opdrachtgevers verzekerd zijn van tijdige leveringen en continuïteit. Hierdoor zorgen zij voor de look en feel die je als architect voor ogen hebt.

ESTHETISCH MOOIE AFWERKING

De door de architecten zo gewenste diepte in de kozijnen/ramen en deuren, was voor het team van Aliplast geen enkel probleem. Dankzij de verdiepte vinnen komen de groene gevels ook mooi tot hun recht. Precies zoals de architecten het zich hadden ingebeeld. Die combinatie zorgt voor een waanzinnig mooi en esthetisch effect. Om dit gewenste effect te verkrijgen, werd er gekozen voor de MC Wall als vliesgevel en voor de ramen en deuren viel de keuze op de Star75.

GEBRUIKTE ALIPLAST PRODUCTEN

MC Wall is beschikbaar in 5 versies: MC Wall in 3 isolatieniveaus, MC Glass waar je van buitenaf geen aluminium profielen ziet en een brandwerende MC Fire.

De Star75 past hier perfect bij. Dit is een strak kozijn met een performante isolatie. Er zijn 4 isolatieniveaus beschikbaar, zo biedt dit systeem voor elk bouwwerk een isolatie-oplossing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details