NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
MEISTER stelt duurzame producten voor op DOMOTEX in Hannover
Met brede laminaatplanken speelt MEISTER in op de nieuwste trend.

MEISTER stelt duurzame producten voor op DOMOTEX in Hannover

In januari tonen vloerproducenten jaarlijks het beste van zichzelf in Hannover. Dat was in 2024 niet anders. MEISTER pakte uit met grondstofzuinige en vernieuwende producten. Daarmee verlegt het grenzen op het gebied van duurzame interieurinrichting. Met Natureflex, de gemoderniseerde laminaatcollectie Edition m8 en de Acoustic Sense-panelen sluit de producent naadloos aan op de trends van het moment.

De onzichtbare naden van Edition m8 creëren de illusie van eindeloze planken.

Elk jaar neemt DOMOTEX enkele dagen Hannover over. Dit jaar werd de Duitse stad van 11 tot 14 januari de ‘Home of Flooring’. 18.000 bezoekers uit 140 landen kwamen er de belangrijkste trends uit de vloerindustrie ontdekken. Inspiratie, innovatie en netwerken: dat is de kern van DOMOTEX. 1.000 exposanten uit 60 landen stelden hun nieuwste producten voor en MEISTER was daar een van. Zijn deelname was meer dan alleen een productpresentatie. Het was een demonstratie van zijn engagement voor vernieuwing, duurzaamheid en designexcellentie. De producten die de vloerfabrikant op de bezoekers losliet, zijn het resultaat van jaren onderzoek en ontwikkeling. Met zijn producten streeft MEISTER er steeds naar de wensen van zijn klanten te vervullen en tegelijk het milieu te ontzien.

Akoestische panelen combineren esthetiek met geluidsabsorptie.

De vloer maakt de ruimte

MEISTER staat wereldwijd bekend om zijn kwalitatieve houten en laminaatvloeren. Op DOMOTEX stelde het bedrijf zijn nieuwe parketvloer Natureflex HD 100 aan de bezoekers voor. Met een specifieke productsamenstelling, waarvoor 85 procent minder hout nodig is voor het oppervlak dan bij een gangbare meerlaagse parketvloer, is dit een uitzonderlijk duurzame ontwikkeling. Natureflex is een grondstofzuinige fineervloer die bovendien robuust en makkelijk te onderhouden is. Zijn van nature fraaie oppervlak valt op door zijn authentieke en levendige kleurverloop. Met zijn slanke productopbouw van slechts acht millimeter is de houten vloer niet alleen een milieuvriendelijk maar ook een voordelig alternatief voor traditioneel parket.

Ook in het laminaatsegment staat MEISTER sterk. Ze moderniseerden hun populaire collectie Edition m8 onder het motto ’Back to Nature’. De herziene decors brengen de authentieke sfeer van een eiken vloer in elke ruimte en zijn beschikbaar in verschillende tinten en texturen. ‘Back to Nature’ onderstreept de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van het assortiment. Vooral de nieuwe trendformaten als het visgraatpatroon en de extra brede afmetingen trokken de aandacht van bezoekers. Edition m8 geeft elke ruimte een elegante en royale uitstraling door zijn vrijwel onzichtbare naden en de daardoor schijnbaar eindeloos lange planken.

Visgraatpatronen blijven populair.

Een uitnodigende sfeer

Niet alleen in vloeren blinkt het Duitse MEISTER uit. Ze verrassen met hun esthetische akoestische panelen. Een serieuze upgrade van het wooncomfort. Zo introduceren ze in hun Acoustic Sense-gamma nu een nieuwe collectie Acoustic Sense Wood. De panelen brengen extra warmte in de kamer met hun oppervlak in echt hout en veganistisch vilt. Die combinatie verbetert de akoestiek in de ruimte en creëert tegelijk een uitnodigende sfeer. De panelen in lamellenstijl kunnen zowel op de wand als aan het plafond aangebracht worden. Welke montage je klant ook kiest, hij is verzekerd van een sterk geluidsabsorberend effect en een gezellige ambiance in huis.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details