NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Met de nieuwste isolatiepanelen begint de toekomst vandaag al
Voor het project Intermedi in Drongen zijn Dri-Design Shadow cassettes geplaatst tegen QuadCore® Karrier panelen.

Met de nieuwste isolatiepanelen begint de toekomst vandaag al

Toekomstbestendig ontwerpen en bouwen begint bij duurzame en circulaire bouwmaterialen waaronder een goed geïsoleerde schil. Met de innovatieve QuadCore ® isolatietechnologie, van Kingspan geïsoleerde panelen, draagt het bedrijf een flinke steen bij aan het welzijn van de planeet. 

Het Ierse Kingspan introduceerde in 1977 haar eerste geïsoleerde paneel. Vandaag is Kingspan wereldwijde marktleider in de ontwikkeling, productie en verdeling van geavanceerde bouwschiloplossingen zoals sandwichpanelen. In België is de firma al 25 jaar actief. 

Met 1.100 millimeter brede QuadCore® panelen bedek je 10 procent meer geveloppervlakte per kraanbeweging. (Beeld: Easycopters)

Nieuwe technologie in alle applicaties

Om in te spelen op de marktbehoefte, werd de QuadCore® isolatiekern ontwikkeld, een hardschuimisolatie met een kleinere gesloten celstructuur. Hierdoor worden betere isolatiewaarden en grotere overspanningen behaald met dunnere panelen. De nieuwe QuadCore ® sandwichpanelen zijn 12 procent dunner dan de Kingspan PIR-panelen. Ze zijn ook lichter en standaard 10 procent breder dan de 1.000 millimeter PIR-panelen dus in totaal 1.100 millimeter breed. Hierdoor kunnen in minder tijd, grotere oppervlaktes geplaatst worden, wat veel winst oplevert op de bouw. De QuadCore ® technologie biedt heel wat voordelen voor architecten en projectontwikkelaars die actief zijn in de bouw van industriële panden, kantoor,- en retailgebouwen. Ze hoeven namelijk niet meer te kiezen tussen esthetiek, thermische prestaties en duurzaamheid. “Vandaag wordt QuadCore ® isolatiepaneel in alle applicaties van dak- en gevelpanelen toegepast en binnen twee jaar zal de technologie de standaard PIR-sandwichpanelen volledig vervangen”, vertelt Roeland Mondelaers, Business Development Manager. 

Minder materiaalgebruik als basis voor circulair bouwen 

Met het geavanceerde QuadCore ® isolatieschuim zet Kingspan Geïsoleerde panelen een grote stap naar minder materiaalgebruik, de basis van circulair bouwen. “In de dunnere sandwichpanelen is 12 procent minder bouwmateriaal verwerkt met betere thermische prestaties en een betere brandveiligheid dan panelen met een PIR-kern”, legt Roeland Mondelaers uit. “Datzelfde percentage wordt behaald op de delving van grondstoffen, evenals op de productie en het transport. Wanneer de levensduur van het gebouw voorbij is, hoeft uiteindelijk ook 12 procent minder gerecycled worden. 

Maximale scores op duurzaamheid

Op het vlak van duurzaamheid speelt Kingspan Geïsoleerde panelen een voortrekkersrol. Roeland Mondelaers : “Een pand met QuadCore ® gebouwschil gaat levenslang mee zonder hoge reparatie- of onderhoudskosten. Doordat de QuadCore ® panelen dunner zijn, gaat ook het aantal ritten naar de bouwplaats omlaag. Alle panelen zijn overigens opgebouwd uit duurzame materialen die verantwoord geproduceerd zijn en 100 procent circulair inzetbaar.” Het bedrijf heeft dan ook heel wat keurmerken inzake duurzaamheid behaald, zoals extra BREEAM-credits. 

Met het geavanceerde QuadCore ® isolatieschuim wordt een grote stap gezet naar minder materiaalgebruik, de basis voor circulair bouwen. (Beeld: Petmal)

Planet Passionate

In 2020 heeft Kingspan Group Planet Passionate gelanceerd, een tien jaar durende duurzaamheidsstrategie met als doel een impact te hebben op vier thema’s: energie, koolstof, circulariteit en water. Tegen 2025 wil het bedrijf één miljard PET-flessen per jaar recycleren in haar productieprocessen. Daarnaast willen ze tegen 2030 alle QuadCore ® isolatie produceren met geüpcyclede PET-flessen.

Brandveiligheid voorop

QuadCore ® panelen bieden eveneens een optimale brandveiligheid in vergelijking met andere hardschuim isolatiematerialen. Wanneer QuadCore ® isolatie in aanraking komt met hitte, vormt het een beschermende, zelfdovende laag. Daarnaast behaalt QuadCore ® de hoogste brandreactie voor hardschuim. Bij brand produceert QuadCore ® nauwelijks rook. Meerdere QuadCore ® panelen zijn voorzien van FM 4882-certificering waardoor gebouwen een voordeliger premie krijgen bij verzekeringsmaatschappijen. AWP Supreme QuadCore® is de extra brandwerende variant  Evolution en Karrier met QuadCore ® panelen en beschikbaar in paneeldikte van 88 en 150 millimeter. Het is toepasbaar als buitenwand of 60 minuten brandwerende binnenwand. 

QuadCore ® panelen bieden eveneens een optimale brandveiligheid in vergelijking met andere hardschuim isolatiematerialen. (Beeld: www.viktorbentley.com)

Evolution en Karrier met QuadCore ® panelen

Heel wat architecten hebben al ervaring met De Kingspan Evolution-range om eenvoudig gebogen oppervlakken en voorgevormde hoeken met onzichtbare bevestiging aan te brengen. Het is vooral geschikt voor projecten waar men naast de voordelen van een sandwichpaneel zoekt naar de aanvullende esthetische uitstraling van de gevel. Karrier QuadCore ® werd ontwikkeld als extra stevige achterconstructie voor design gevelsystemen. Op het paneel kunnen verschillende soorten gevelbekledingen aangebracht worden, zoals Kingspan Dri-Design en andere gangbare gevelbekledingen in metaal, hout of kunststof.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details