NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Met het hoofd in de bouwplannen? King George tipt dé trends voor 2024
Realisatie met Velux dakramen.

Met het hoofd in de bouwplannen? King George tipt dé trends voor 2024

De bouwsector is een dynamische markt waarin niet alleen de prijzen fluctueren maar waarin ook trends komen en gaan. Hoewel innovaties en nieuwigheden elkaar snel opvolgen, hangen ze steeds vast aan een Heilige Drievuldigheid; ofwel de keuken, badkamer en lichtinval van de woning. Drie aspecten of ruimten die tijdens het (ver)bouwen van een woning al snel de toon zetten. Voor diegenen met grootste bouwplannen in 2024 bekijkt King George iedere pijler van de fundering, en zet hij de bijbehorende trends op ’n rijtje.

WineCooler V4000 met platinum spiegelglas van V-ZUG

In het kloppend hart 

De ‘Quiet Luxury’-trend was dit jaar all the rage en in 2024 vertalen we het mee in de keuken. Denk aan slimme technologieën en hoogwaardig maar minimalistisch design. Het Zwitserse V-ZUG is een absolute koploper op dit vlak en imponeert met de WineCooler 4000-wijnkoelkast. Dankzij een unieke combinatie van geavanceerde technologie en modern design bewaar je je favoriete wijnen op een smaakvolle wijze. Wil je je kooktechniek naar een hoger niveau brengen? Met de ‘VacuDrawer 6000’ uit het assortiment van V-ZUG trek je voedsel gemakkelijk vacuüm: perfect om gerechten te marineren, te bewaren en nadien sous vide te bereiden.

Mythos Air Hub T-vorm, zwart mat

Daarnaast is ook de Airhub-dampkap van Franke een knap staaltje innovatie om je keuken mee in te richten: uitgerust met twee aparte luchtstromen en evenveel desinfecterende ultravioletlampen filtert het model zonder moeite de vuiltjes uit de lucht. Maar ook op ecologisch vlak maakt Franke indruk. De Vital-kraan zorgt dankzij een ingebouwd systeem met actieve kool en een hightech membraan voor 100% gefilterd water, volledig vrij van bacteriën of verontreiniging zoals chloor en roest.

Klaar voor een volledig nieuwe keuken? Bij DEBA Keukens kan je terecht voor een breed scala aan interieur- en keukenstijlen: van landelijk tot industrieel getint – natuurlijk steeds op maat van jouw noden en wensen. Voor 2024 schuift de interieurkenner alvast twee prominente trends naar voren die onze keukens zullen kleuren. Enerzijds het gebruik van lichtgekleurd hout, en anderzijds het integreren van indirect licht.

Bali keuken in warm eikenhout van Deba Keukens.

En toen was er … 

Licht! Een goede natuurlijke lichtinval brengt een woning tot leven. Wist je dat het bovendien een gezonde invloed heeft op ons welzijn? Het Deense merk Velux staat al jarenlang garant voor het creëren van een lichtrijke leefomgeving aan de hand van onder meer welgevormde dakramen.

Ook op donkere dagen en tijdens de avond is voldoende licht belangrijk. Artificiële verlichting is niet altijd even gezellig maar daar brengt JUNG verandering in met stopcontacten en schakelaars in prachtige felle kleuren. De Les Couleurs ® Le Corbusier-collectie bestaat uit een brede kleurenwaaier van maar liefst 63 tinten waarmee je naar hartenlust kan combineren.

Schakelaars en wandcontactdozen uit de Les Couleurs® Le Corbusier collectie van JUNG.

Baden in ontspannend design 

Weelderige ontspanning in de eigen badkamer is de nieuwe luxe. In 2024 verbouwen we de ruimte tot een heuse ‘spathroom’ waarin rust en wellness met de scepter zwaaien. X²O Badkamers tipt alvast het Luca Verres-massagebad. Perfect om na een drukke dag even volledig tot rust te komen. Om het luxueuze gevoel te versterken zijn gouden accenten zoals in het kraanwerk een geslaagde optie.

Horizontal shower van Dornbracht bij Alsan

Daarnaast pakt ook Alsan uit met haar badkamerassortiment. Zo biedt de horizontale douche van Dornbracht een unieke beleving: terwijl jij comfortabel op het ligbed ligt, masseert een zachte waterstroom stijve spieren. Maar ook de kristalglazen AXOR Starck V-kraan geeft een nieuwe wending aan de badkamer en wastafel. De transparante sokkel werd zo gemaakt dat het water als een dansende vloed tevoorschijn komt. Wellness en design zoals je het nog nooit samen zag!

KLAFS ESPURO®-schuimstoombad bij Gervi.

Wanneer het over luxueuze ontspanning gaat, mag Gervi niet vergeten worden. Met een uitgebreid en vooral exclusief aanbod weet de Belgische specialist in home wellness dat zelfzorg – in de vorm van een hoogwaardige sauna of jacuzzi – het nieuwe statussymbool is. Zo is de S11 Sauna van Klafs het toppunt van exclusiviteit want niet alleen werd het ontworpen door de gerenommeerde Studio F.A. Porsche, er werden bovendien slechts 999 exemplaren op de markt gebracht. Daarnaast creëert ook het ESPURO®-schuimstoombad van Klafs een unieke ervaring waarbij schuim en stoom gecombineerd worden.

Balmani BMSS inloopdouche met Reflex Ovaal spiegelglas en Brushed Champagne Gold profielen, prijs vanaf € 570. Blaufoss Round hoofddouche met Pavilion inbouw thermostaat Brushed Champagne Gold

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details