NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Met onze totaalprojecten creëren we een meerwaarde”
(Beeld: 3D visuals by belly.be)

“Met onze totaalprojecten creëren we een meerwaarde”

Over heel de lijn ligt de lat hoog. Kwaliteit primeert en het algemeen overzicht moet steeds bewaard worden. Zo weet de architect het vertrouwen en het hart van de opdrachtgever te winnen. En zo profileert hij zich uiteindelijk als een realisator van meerwaardeprojecten.

BEO Architecten, opgericht in 2013, realiseert high-end ééngezinswoningen, meergezinswoningen, kantoren en hospitality. “Met elke bouwheer die zich kan vinden in onze visie op architectuur gaan we graag in zee”, vertelt architect en CEO Tom Beddeleem. Eerst en vooral wordt er aandachtig geluisterd naar het verhaal van de klant. “Is er een klik, dan slaan we met veel enthousiasme aan het ontwerpen. We gieten de wensen in 2D- en 3D-voorstellen en hangen zo een concreet beeld op van de toekomstige woonst.” 

Eigen DNA

“De high-end staat niet enkel voor het gebruik van luxueuze materialen, maar ook voor de zin om op alle vlakken het beste van onszelf te geven en te streven naar een perfect totaalplaatje.” Hoe ga je om met duurzaamheid, integratie van technieken, stabiliteit, connectie met het interieur? “Ook qua bedrijfsvoering en interne werking zijn we steeds aan het bijsturen, op zoek naar het ideale BEO-DNA.” 

Dit worden de nieuwe kantoren van BEO Architecten. (Beeld: BEO Architecten)

Architecturaal stapelwerk  

“Van bij het begin zijn we gegaan voor totaaloplossingen en het  ontzorgen van de klant, en dat op ieder vlak. Interieur versterkt architectuur. Daarom benaderen we elke opdracht het liefst als een totaalproject waarbij architectuur, interieur en tuin vergroeien tot één sprekend ontwerp. Bij ons zit je met één partij aan tafel. Zo klopt het geheel altijd”, vervolgt Tom Beddeleem. BEO Architecten zet vandaag in op diverse vormen van meergezinswoningen, dat zijn zowel groepswoningbouwprojecten als appartementen. “Of zoals wij het noemen: gestapelde villa’s waar plaats is voor vernieuwende woonconcepten.” Project Paddock in Waasmunster is daar een mooi voorbeeld van.

Toekomstgericht bouwen

“In de toekomst wensen we deze concepten ook mee te nemen in stedelijke projecten. Eigenlijk evolueren we van villabouwer naar het stapelen van villa’s.” Daarbij gaat het team onder leiding van Tom omzichtig te werk in het gebruik van de steeds schaarser wordende bouwgrond. De architect als bewaker van de leefomgeving die ons lief is.

Nieuwbouw met een ziel

“In december 2021 zijn we gestart met de werken aan ons nieuw kantoorgebouw in Sint-Niklaas. Dat doen we samen met een aantal partners. Het project krijgt de naam ‘The Meraki’. Meraki is Grieks en het betekent: iets doen met al je creativiteit en zo een resultaat neerzetten met een ziel. Je steekt er een deel van jezelf in.” Dankzij dit gemeenschappelijk uitgangspunt is het gelukt om het project mogelijk te maken. “Wanneer BEO Architecten tien jaar zal bestaan, zullen we het gebouw betrekken. Afspraak eind 2023.” Om alvast naar uit te kijken!

Stijlvolle groepswoningbouw te Waasmunster. (Beeld: BEO Architecten)

Modern authentiek

Nieuwbouw of verbouwing? “Het begint met een blanco blad en eindigt met een exclusief project dat is uitgepuurd tot de essentie. Wij hebben het wel eens over heruitgevonden authentieke architectuur die beantwoordt aan de noden van vandaag en morgen. Elke nieuwe thuishaven is synoniem voor een unieke beleving.” Bij voorkeur werkt BEO Architecten samen met een vertrouwd bouwteam met ervaring en het spreekt voor zich dat de bouwwerken nauwgezet worden opgevolgd. “Van voorontwerp tot oplevering, de persoonlijke aanpak maakt het verschil. We hebben oog voor detail en begeleiden de bouwheer van a tot z tijdens het bouwtraject.”

Gezellig wonen

Deze pareltjes van realisaties laten zich onder de noemer ‘warm minimalisme’ vatten. “Het is tijdloze architectuur die we zachtjes inplanten. Daarbij koppelen we functionaliteit aan comfort en levenskwaliteit. In onze huizen en appartementen is het, in harmonie met de omgeving, praktisch en gezellig wonen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details